THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NHA TRANG
  -- Nha Trang
  -- Nha Trang Map
  -- Nha Tr. Ba Ho Waterval
  -- Nha Tr. Dam Market
  -- Nha Tr. Hotels
  -- Nha Tr. Long Son Pag.
  -- Nha Tr. Po Nagar Cham
  -- Nha Tr. Trein en Bus
  -- Nha Tr. Vinpearl Land
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DAM MARKET

"Deze markt is vrij groot. Het heeft veel kraampjes, waar mensen gedroogd en vers fruit verkopen, maar ook koffie, speelgoed, vlees, water/frisdrank, snacks, slippers, etc. Er zijn een heleboel kraampjes met dezelfde koopwaar.
De markt is buiten het grootst. Er is een pad met alleen maar motorfietsen. Het is ook erg warm..."


Het cirkelvormig gebouw

          De Dam Market - komt 's morgens heel vroeg om 04.00 uur al tot leven. Het is een interessante plek om rond te wandelen om het dagelijks leven de inwoners van Nha Trang te leren kennen. Het is een levendige markt en het biedt volop mogelijkheden om te fotograferen. De kraampjes hebben diverse kleurige handelswaren. Het gonst er van activiteiten en je kunt genieten van de hectische sfeer, die er heerst.

Dam Markt werd geopend in 1974, op wat vroeger een modderige vijver was van 7 hectare ("Dam" betekent "vijver" in Vietnamese). Het is in Nha Trang het belangrijkste handelscentrum met allerlei soorten lokale producten, binnenlandse en buitenlandse artikelen en vooral gedroogd zeevoedsel. Vanwege zijn lange bestaan is de Dam markt een deel van het leven van de lokale bevolking geworden. Elke vroege ochtend komt de Cho Dam komt tot leven met boeren, vissers en handelaren, die hun verse visvangst, groente of handelswaar naar de markt brengen.

In 1975 was er een grote brand. Dit vertraagde de groei van de Cho Dam en uiteindelijk kwam er in de jaren '80 een warenhuis. Dit is tegenwoordig het hoofdgebouw en het is een cirkelvormig drie verdiepingen tellende gebouw. In de middelste gedeelte zijn veel lokale souvenirwinkeltjes. Buiten het hoofdgebouw zijn vele kraampjes; dit is een zogenaamde "open market". Het wemelt er van de kraampjes met petten, hoeden en kleding. Achteraan de markt wordt verse vis en vlees verkocht. Je vindt op deze markt meer dan 1.500 huishoudelijke artikelen. Er wordt van alles verkocht: dressoirs, kasten, stoelen en motoren zijn slechts een kleine greep uit de hoeveelheid artikelen op deze levendige markt. Zodra op de markt loopt, word je geabsorbeerd door de nette en opvallende opstelling van verschillende soorten gedroogde vis, inktvis, garnalen, zeewier, enz.

 


De kraampjes buiten het gebouw

Als je eenmaal in Nha Trang bent, kun je binnen 5 minuten met de taxi op de markt zijn. De markt is ook te bereiken met de stadsbus of motor taxi vanaf je hotel. Met een mooie, ontspannen wandeling over de Tran Phuc (de weg langs het strand) kun je er ook komen. Net voor de brug, die je naar het noordelijke deel van Nha Trang voert, moet je linksaf slaan. Loop dan in de richting van de binnenstad van Nha Trang en je komt oog in oog met de markt. Er komen weinig Du Lich ("toeristen" in Vietnamese) op de markt, die voornamelijk gebruikt wordt door de lokale bevolking.


De "open market"

 

Uit een reisverslag:

"Gistermorgen heb ik ontbeten bij één van de kraampjes op de Dam Markt. Het bruiste van het leven met gezinnen en groepen die bijeen kwamen om te genieten van een Vietnamese ontbijt.
Mijn ontbijt bestond uit een traditionele soep en Pho noedels geserveerd met jelly vis. Erg lekker! Mede door het verse sap van suikerriet, begeleid "natuurlijk" met ijs. Geweldige manier om de dag te beginnen!"


 
Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |