THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NHA TRANG
  -- Nha Trang
  -- Nha Trang Map
  -- Nha Tr. Ba Ho Waterval
  -- Nha Tr. Dam Market
  -- Nha Tr. Hotels
  -- Nha Tr. Long Son Pag.
  -- Nha Tr. Po Nagar Cham
  -- Nha Tr. Trein en Bus
  -- Nha Tr. Vinpearl Land
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ba Ho Waterval

"We namen de bus vanuit Nha Trang naar Ba Ho. Het was echt goedkoop en de mensen in de bus vertelde ons, waar we moesten uitstappen.
Toen we aan de wandeling begonnen, kregen we na een paar minuten een ritje van iemand op een motorfiets. Later moesten we aan de wandeling te voet beginnen. Gelukkig was het niet ver naar de eerste waterval. Het was absoluut heerlijk! ! ! ! ! Het water was zo blauw en puur en het was zo verkwikkend. Het water was zoet water en de waterval erg indrukwekkend! Het is een aanbeveling om er naartoe te gaan!"


De Waterval

          Als liggen op het strand - saai wordt, is een leuke wandeling naar Ba Ho Waterval een aangename afwisseling. Om daar te komen moet je ongeveer 27 kilometer naar het noorden rijden langs de kust, en dan volgt er een zweterige, uitdagende wandeltocht van 25-minuten tot de eerste van drie watervalpartijen, waarin je kunt zwemmen ("ba ho" betekent "drie zwembaden").

De afstand naar de eerste waterval bedraagt 1,4 kilometer. De route leidt je langs een rood spoor (letters) en begint als een onverharde pad, voordat je plotseling over keien moet lopen. Een uitdagende wandeling van 15-minuten en het nodige klauteren volgt. Je zult waarschijnlijk steun hebben aan een wandelstok. Er zijn een paar van de bijzonder lastige gedeeltes, die wat kracht en behendigheid vereisen. Een redelijk conditie is vereist, maar natuurlijk kun je het wat langzamer doen.

Je beloning bestaat uit een heerlijke, verkoelende plons in de eerste van de drie watervallen. Spring er maar in, chill en laat de kleine visjes aan je tenen nippen. Je bent waarschijnlijk de enige persoon, die hier is. De tweede en derde watervallen zijn een nog grotere uitdaging om die te bereiken, maar je wordt naar behoren beloont. Zorg ervoor dat je genoeg waterbij je hebt. En natuurlijk energie en tijd, voordat je begint.

Wanneer je naar de Ba Ho Watervallen wil, kun je best in Nha Trang de schilderachtige route langs de kust nemen. Rijd van het centrum naar het noorden over de Tran Phu Boulevard en over de Tran Phu brug.

 


De Route

Volg de kustweg over de Pham Van Dong helemaal tot aan het Amiana Resort, waar de weg naar links buigt. Een prachtig uitzicht op de zee volgt. Deze weg is in goede staat en waarschijnlijk zul je vaak wielrenners zien, die ploeteren om de heuvel over te komen.
Uiteindelijk sluit de Pham Van Dong zich aan op de National Route 1. Kijk uit naar een blauw, wit bord "Ba Ho Tourist" en volg een rotsachtig, onverharde weg van 3,5 kilometer tot aan de parkeerplaatsen.  


Aanwijzing

 

Uit een reisverslag:

"We gingen op een regenachtige dag en het was helemaal niet druk. De jungle en de watervallen waren echt een geweldige ervaring. We hadden gelukkig goede schoenen aan, want het pad was glad en rotsig.
Er waren enkele steile klimmetjes naar de watervallen. Waarschijnlijk is het niet geschikt voor kleine kinderen. Lokale tieners waren aan het zwemmen, maar er was ook een sterke stroming. Ik denk dat de omstandigheden veranderen afhankelijk van het seizoen."


 
Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |