THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 TUY HOA
  -- Tuy Hoa
  -- Tuy Hoa: Hotels
  -- Tuy Hoa: Nhan Mountain
  -- Tuy Hoa: Vervoer
  -- Tuy Hoa: Vung Ro Bay
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

NHAN MOUNTAIN

"De etappe van Van Gia naar Tuy Ha gaat eerst 10 km over weg 1. Maar dan wordt weg 1 een echte Express Road en daar mogen fietsers en brommers niet komen. De 1 gaat door een tunnel; wij mogen de bergachtige kustweg fietsen, samen met tientallen brommertjes met koffers achterop. Jongens die ver van hun hometown werken en nu, met TET naar het ouderlijk huis gaan om een weekje vakantie te vieren. De kustweg is overweldigend mooi; misschien wel de allermooiste weg langs zee ie we ooit hebben gefietst! Rotspartijen, een azuurblauwe zee en spierwitte schuimkoppen benemen ons de adem. Zo mooi! We klimmen en dalen en genieten enorm van deze prachtige tocht!"


De Cham toren

          Nhan Mountain - is rijst hoog uit boven het nabijgelegen stadscentrum van Tuy Hoa, de hoofdstad van de provincie Phu Yen in Vietnam. Nhan Mountain heeft interessante architectuur, een aangename omgeving en is een historisch belangrijke plek voor de Cham-bevolking . Deze interessante plek is een must om te bezoeken voor iedereen die de kans heeft - zowel buitenlandse als binnenlandse toeristen.
Om die redenen is Nhan Mountain is een beroemd herkenningspunt geworden voor Tuy Hoa en de hele provincie Phu Yen.


Een mooi gezicht op de Cham toren

Toch wordt Nhan Mountain niet vaak bezocht door buitenlandse toeristen, simpelweg omdat maar heel weinigen op de hoogte zijn van Tuy Hoa (of zelfs Phu Yen). Met andere woorden: het is een verborgen parel.
Nhan Tower staat majestueus op de top van de Nhan-berg en is een geweldig stuk architectuur. De Nhan-toren werd gebouwd door het Cham-volk tussen eind 11e eeuw en begin 12e eeuw. Het is het meest unieke symbool van de al lang bestaande cultuur van de Cham-bevolking.
Tot nu toe is de techniek van Cham-mensen om stenen strak tegen elkaar te plaatsen zonder enige vorm van mortel of lijm een geheim gebleven voor onderzoekers .

 

Toen de Franse kolonisten Vietnam binnenvielen (1945-1954), vernietigden ze delen van de Nhan-toren veroorzaakten veel schade. De autoriteiten van Phu Yen repareerden en herstelden in 1960 echter zowel de binnen- als de buitenkant van de toren.

De toren zelf is een kwadrant met vier verdiepingen. De toren is 25 meter hoog en elke zijde van de toren is 10 meter hoog. De toren met vier verdiepingen illustreert de schoonheid, kunst en creativiteit van de Cham-mensen en lijkt op de architectuur die op andere plaatsen te vinden is, zoals de Po Nagar Cham-torens in de buurt van Nha Trang.
Het dak is gemaakt van een stenen lotusknop, wat een Linga-symbool is van het Cham-volk. In de top van de toren hebben vier zijden valse ramen om onderscheid te maken tussen de bovenste en onderste toren.
Binnen in de toren werd de muur loodrecht gebouwd van de onderkant tot het bovenkant van de toren.
Een ander beeld van de godin Durga bevindt zich in de tempel: het stelt de vierarmige godin voor die een bijl, een lotus en een knuppel vasthoudt terwijl ze op een buffel staat. Dit beeld behoort tot de Tra Kieu-stijl van Cham-kunst vanaf het einde van de 10e eeuw tot het begin van de 11e eeuw.


De toren op de Nhan Mountain met de stad op de achtergrond

Nhan Tower is niet alleen een historisch en cultureel overblijfsel, maar vertegenwoordigt ook typisch architectonisch en sculpturaal werk van de Cham-bevolking. De toren is gebouwd met bakstenen en versierd met stenen en keramiek. Tot nu toe is de techniek van Cham-mensen om stenen strak tegen elkaar te plaatsen zonder enige vorm van mortel of lijm een geheim gebleven voor onderzoekers.
De toren, gehuld in oude bomen, wordt door de lokale bevolking beschouwd als mensen met bovennatuurlijke krachten die de geesten en geesten van lang vergeten tijden vasthouden. Dit is heilige grond en velen komen hier om hulde te brengen aan de goden.
De toren wordt nu gebruikt om Thanh Mau, de moeder van het land Phu Yen, te aanbidden, ze wordt gerespecteerd door de lokale bevolking en de toren is altijd gevuld met rook van wierook  

 


 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |