THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Ngoc Son Tempel
De Tempel van de Jade Berg

"Via de fotogenieke brug kom je op de Jadeberg, het eilandje in het Hoan Kiem meer. De daargelegen tempel is gewijd aan de gouden reuzenschildpad wiens zwaard een rol speelde bij de overwinning op de Chinezen.
Mooie kleurige muurreliëfen op de muren van de toegangspoort. Rond de tempel staan bomen waarvan de gigantische luchtwortels over de grond kruipen, een surrealistisch gezicht. De tempel is vrij eenvoudig, het uitzicht over het meer is vredig. Onvoorstelbaar dat deze tempel midden in de drukke stad ligt, je merkt er niks van."


De Poort

          De Ngoc Son Tempel - ligt vredig en rustig op een pittoresk eiland in Hoan Kiem meer, dichtbij het centrum van Hanoi. Het is een plek om even weg te zijn van de drukte van de stad. Het eiland waarop de tempel is gebouwd, staat bekend als het Jade eiland. Het is bereikbaar met de iconische Huc Bridge of de Rising Sun Bridge. Het is een charmant-scharlaken (rood) beschilderde houten brug van klassiek Vietnamese stijl.
De tempel trekt veel bezoekers en werd gebouwd ter herdenking van de 13e eeuw militaire leider Tran Hung Dao, die bekend stond om zijn moed in de strijd tegen de Yuan-dynastie.

Ngoc Son tempel werd gebouwd in de 18e eeuw op het Jade eiland in het centrum van het "Meer van het teruggenomen zwaard" of het Hoan Kiem Meer.
Het verhaal gaat, dat de keizer een magisch zwaard had gekregen van de Golden Turtle God (Kim Qui) om de Chinezen te verjagen. Na het succesvol verdringen van de Chinese invallers, vaarde de keizer op Hoan Kiem-meer toen er een reusachtige schildpad boven water kwam, die het zwaard van hem weggriste en in de diepte verdween. Het zwaard is nooit meer teruggevonden.
Op het eilandje in het meer staat de stenen Schildpaddenpagode. Daar is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer werd opgevist. Volgens deskundige was de schildpad 500 jaar oud, oftewel uit de tijd van de legende!

 


De Rode Brug

Ook binnen de pagode is een grote bronzen buste en andere goden. Er zijn altaren gewijd aan Tran Hung Dao en sommige oude artefacten, waaronder enkele van keramiek. Er zijn ook bedreigde grote soft-shell schildpadden, die in het meer zwemmen en als je één van deze vriendelijke reuzen ziet, brengt dat geluk.
De tempel wordt nog steeds gebruikt als gebedsplek. Je kunt hier zien, hoe de monniken aan het bidden zijn. Je ruikt de geur van de brandende wierook. Er zijn nog verschillende gebouwen op het eilandje, die je kunt bekijken, zoals de Pentoren en het Dac Nguyet Lau-paviljoen, ook wel Paviljoen voor Maanreflectie genoemd. Bekijk ook het monument voor martelaren, dat naast de tempel is gebouwd en sta even stil bij degenen, die hun leven gaven tijdens de strijd voor een onafhankelijk Vietnam.
De Ngoc Son-tempel is in traditionele Vietnamese stijl gebouwd en heeft één van de meest indrukwekkende toegangspoorten, die er in de stad zijn.


De Ingang

 

 

Uit een reisverslag:

"In Hanoi heb ik in 3 verschillende hotels gelogeerd en toevallig lagen ze alle 3 op loopafstand van het meer met de tempel, welke je via een brug, die 's avonds prachtig is verlicht, kunt bereiken. De tempel zelf is niet heel bijzonder, maar met name in de avond is het hier, net als rondom het gehele meer, een gezellige drukte. Heel veel studenten bijvoorbeeld, die de buitenlandse gasten benaderen in de hoop hun Engels te kunnen verbeteren."

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |