THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NAM DU
  -- Nam Du: Hon Lon
  -- Nam Du: Hon Mau
  -- Nam Du: Hon Ngang
  -- Nam Du: Map /Kaart
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Nam Du Islands
(niet toeristisch)

"Nam Du is één van de beste bestemmingen, waar ik graag terug wil komen. Het is geen goed ontwikkelde plaats, dus u kunt hier geen luxehotel of -service verwachten. Het is niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen ... Alles is wordt gedaan door de lokale bevolking. Je kunt meedoen in hun lokale leven, zelfs als er niet genoeg elektriciteit is gedurende de dag en de waterkwaliteit ook niet goed is. MAAR, je gaat terug naar de natuur.
Voor mij is het een prachtig eiland met mooie en vriendelijke mensen, waarmee ik het geluk had een toevallige ontmoetingen te hebben. Alleen, ik hoop dat de mensen meer kennis van het milieu zullen opdoen om de zee te beschermen ... het is een geweldige plek voor mij"


Bay Men

          Je wilt even ècht weg zijn - van de drukte van de stad, dan kies je in Vietnam voor een trip naar de Nam Du-eilanden, waar je dichtbij het midden van nergens bent. Nam Du is een gloednieuwe bestemming, dus er is weinig moderne accommodatie zoals 5-sterren hotels of dure restaurants. Nam Du heeft een bevolking van 10.000, die werkzaam zijn in de visserij en aan zee gerelateerde diensten.
Het duurt vijf uur om de Nam Du-eilanden per boot te bereiken, 84 kilometer uit de kust van Rach Gia, de hoofdstad van de Mekong Delta provincie Kien Giang. Er zijn 21 eilanden in deze archipel, die je alleen per boot kunt bereiken vanuit Ha Tien en Rach Gia. De eilanden beslaan een totale oppervlakte van slechts 40 vierkante kilometer. De grootste eiland van de archipel heet Hon Lon of 'Big Island'. Het plaatsje Hon Lon staat bekend als Cu Tron en Bai Tret is de kleine, maar groeiende havenwijk, waar je de belangrijkste veerhaven, accommodaties, restaurants en nog veel meer vindt. Het is het centrum van alle economische activiteiten. Het is de eerste halte, die de boot van Rach Gia in de Nam Du Archipel maakt.

Wanneer iemand op het eiland aankomt, zal men zich onmiddellijk aangetrokken voelen door de kleur van de blauwe, kristalheldere zee en de witte zandstranden.
De stranden hier zijn niet lang en breed als Mui Ne of Nha Trang, maar ze zijn altijd schoon en kristalhelder tot de bodem.
De zee is ondiep, kalm en het duurt een paar tientallen meters, totdat het water je aan de borst komt, je ziet koraal onder je.
De mensen op het eiland leven door te vissen, vooral op kreeft. Hun huizen liggen allemaal bij de haven, in de nabijheid van de zee.

 

 


Vanaf de kade in Hon Lon gaat een verharde weg van drie kilometer omhoog naar de heuvels en eindigt op de top (295 meter) bij de vuurtoren, vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op de archipel biedt. Er zijn vissersdorpen aan de oost- en westkant van het eiland en 's nachts is vuurtoren een baken op zee voor de schepen.

Hon Lon heeft een mooie kust en de weg is goed geasfalteerd. Eén van de meest memorabele dingen om te doen in Nam Du is om rond de kust te rijden bij zonsondergang. Het landschap is prachtig en zonsondergang in de oceaan is absoluut prachtig.


de kaart

Verwacht geen luxe op het eiland. Dit is een plek voor de wat meer avontuurlijke reiziger. Je kunt hier moeilijk terecht met Engels dus een Vietnamees woordenboekje is handig.
Een boottocht rond de hele archipel kost ongeveer 4 Euro. Nam Du heeft vele schilderachtige eilanden, zoals het eiland Dau, het eiland Nom, het eiland Mau, enz. Toeristen kunnen naar het eiland Ngang, alwaar je een kamer kunt huren voor een overnachting. Er zijn geen noemenswaardige hotels op de eilanden, slechts enkele lokale woningen, die bewoners hebben verbouwd tot "guesthouses." Kamers kosten ongeveer 4 Euro per nacht.

Voorheen was de regio zo afgelegen, dat het nog niet verbonden was met het elektriciteitsnet van Vietnam. Sinds een jaar zijn ze aangesloten en hebben ze 24 uur elektriciteit.
Nam Du is erg ongerept. Buitenlandse bezoekers mogen deze regio pas sinds 2018 bezoeken. Met name de Vietnamese toeristen komen hier nu heen.
Er zijn twee afvaarten vanuit Rach Gia per dag naar Ngang, één om 7 uur en één om 3 uur. De boottocht naar Nam Du vertrekt vanaf de kade in Nguyen Cong Tru Street in de provinciehoofdstad. De overtocht duurt ongeveer 5 uur. Je kunt ook vertrekken vanuit Ha Tien naar de archipel.
Mau Islet (200 hectare groot) heeft een vissersdorp, twee zandstranden en drie rotsstranden. Het is interessant om je daar eens naar toe te laten varen.

 


Mau island

Om de eilanden rond Hon Lon te verkennen of enkele mooie plaatsen te bezoeken, kun een boot huren. Op het eiland zijn er enkele personen die een boten verhuren (als je niet kunt huren, ga dan direct naar de kade, vissers best iets willen bijverdienen). Je moet wel over de prijs onderhandelen en vertellen waar je heen wil.
Je kunt ook gemakkelijk een fiets huren.
De beste reisperiode naar Namdu is in het droge seizoen: van december tot maart. Het mooiste weer is van januari tot maart, omdat de zee dan vrij rustig is. Zeeziekte geeft dan , het minder ongemak bij het varen met de boot.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |