THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 MY THO
  -- My Tho
  -- My Tho: Hotels
  -- My Tho: Map
  -- My Tho: Snake Farm
  -- My Tho: Vinh Trang Pag.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vinh Trang Pagode

"Een fijne plek met lachende boeddha's, prachtig onderhouden tuinen en fruitbomen. Bezocht deze pagode onderweg, toen we een boottocht in de Mekong Delta gingen maken. De pagode werd oorspronkelijk gebouwd in 1850 het heeft veel overleefd, zoals koloniale oorlogen, verwaarlozing en tropische stormen. Zeker een bezoek waard "


Vinh Trung Pagode

          De Vinh Trang Pagode - is een boeddhistische tempel in de buurt van My Tho in de Mekong Delta in Zuid- Vietnam. Het is één van de bekendste tempels in de regio. Hij werd in 1849 gebouwd en bestaat uit een totaal van 178 zuilen.
De uitgestrekte tempel staat op een stuk grond van 2 hectare vol fruitbomen in het dorp My Phong (3 km vanaf het centrum in My Tho), aan de oevers van het Bao Dinh-kanaal. In het midden van de 19e eeuw ontstond de tempel door de inspanningen van een districtshoofd. De tempel werd voltooid in 1850, maar slechts tien jaar later leed hij zware schade toen de Franse koloniale troepen vochten tegen het leger van de Nguyen-dynastie om controle te krijgen over wat nu Zuid-Vietnam is. De wederopbouw was succesvol, maar de tempel raakte later in onbruik. Eind 1890 werd de tempel volledig gerenoveerd.

De belangrijke drievoudige poort werd in 1933 gebouwd door de arbeid van ambachtslieden uit de keizerlijke hoofdstad Hu in, centraal Vietnam. De centrale poort is gemaakt van staal, terwijl de twee zijpoorten zijn gemaakt van beton en zijn vormgegeven als een historisch fort. De drievoudige poort heeft een bovenverdieping met daarboven nog een grote poort. Rechts staat het standbeeld van Thích Chanh Hau en links staat een standbeeld van Thích Minh Dan. De voorkant van de tempel is ontworpen in een stijl die Europese en Aziatische architectuur combineert.
In de grote hal van de tempel staan meerdere beelden van verschillende Boeddha's. De staande Boeddha staat voor Amitabha Boeddha, die symbool staat voor ultieme gelukzaligheid en mededogen.

 

De lachende Boeddha symboliseert geluk en geluk en is over de hele wereld een god voor geluk geworden. De liggende Boeddha vertegenwoordigt Gautama Boeddha, voordat hij parinirvana binnengaat, de dood van iemand die tijdens zijn leven nirvana heeft bereikt en is bevrijd van de pijnlijke cyclus van samsara of wedergeboorte.
De pagode bestaat uit vijf afzonderlijke gebouwen, twee decoratieve binnenplaatsen en 178 ingewikkeld ontworpen pilaren. De tempel herbergt meer dan 60 kostbare beelden gemaakt van koper, hout en terracotta. Tot de meest gekoesterde relikwieën behoren 18 arhats (boeddhistische volgelingen, die het nirwana hebben bereikt) die in 1907 uit hout zijn gesneden uit een jackfruitboom. Er is ook een bronzen bel op het terrein dat in 1854 werd gegoten.
De beelden van 18 arhats zijn uit hout gesneden en werden in 1907 gemaakt door een groep zuidelijke vakmensen. Elk beeld is ongeveer 80 centimeter lang en 58 centimeter breed.


Vinh Trung Pagode Tuin
 

De pagode wordt omlijst door prachtig verzorgde tuinen met veel potplanten, fruitbomen en bonsaibomen, die zorgen voor een rustige sfeer. De geur van wierook verrijkt de lucht en monniken slenteren over het terrein, waardoor het pand in uitstekende staat wordt gehouden. Voormalige monniken die voor de pagode zorgden, werden op het terrein begraven en hun graven zijn versierd met gegraveerde stenen.
In de schaduw van één van de bomen staat de stoepa van Thich Chanh Hau, waarin zijn as wordt bewaard. Hij herbouwde de Vinh Trang-pagode in 1895.
 

 


Vinh Trung Pagode

 

Een betere plaats om te varen is Ben Tre (zie het menu).


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |