THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 MY THO
  -- My Tho
  -- My Tho: Hotels
  -- My Tho: Map
  -- My Tho: Snake Farm
  -- My Tho: Vinh Trang Pag.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

My Tho Map

"De volgende stop is bij de aanlegsteiger van de boot die ons zal brengen naar een klein fabriekje (dat is overdreven naar Europese maatstaven) van kokos. Vol goede moet vertrekken we, maar al snel zien we de schipper bezorgd kijken naar de motor. Als we iets voorbij halverwege zijn komen er rookwolken uit de motor, en stinkt het enorm (niet van de vissen die we eerder gezien hebben). Snel daarna stopt de motor en drijven we langzaam terug. Na een korte pauze start de schipper de motor weer en varen we een stukje verder tot we in de buurt van de bestemming zijn. De motor rookt nog steeds alvorens hij opnieuw en nu definitief stopt. Gelukkig komt een schipper ons helpen die ons, na een korte aanvaring met een flinke struik, met boot en al afzet bij het kokosfabriekje. Opgelucht stappen we uit en bedanken we de schippers. "


My Tho

          My Tho - wordt vaak bezocht door reizigers voor een 1-daagse Mekong Delta-tour vanuit Ho Chi Minh-stad, aangezien het slechts 2 uur rijden is. Het staat bekend om zijn boottochten in de Mekong Delta-regio. Het staat ook bekend om zijn speciale soep, hu tieu My Tho.
De drijvende markt werkt alleen in de vroege ochtend, dus deze wordt gemist als je een dagtour maakt vanuit Ho Chi Minh.

Ben Tre, op vergelijkbare afstand van Ho Chi Minh City als My Tho, is een bedrijvige stad met vriendelijke en warme inwoners. Het is relatief ontspannen en stil in vergelijking met andere steden en het is een plek waar u comfortabel kunt ronddwalen en het dagelijkse leven van de lokale bevolking kunt meemaken.
Reizigers die ervoor kiezen om een ​​boottocht van Vietnam naar Cambodja te maken, zullen deze bestemming kiezen. Stap daar aan boord van de boot en u bereikt Phnom Penh in Cambodja in ongeveer 5 uur. In deze stad vind je innerlijke rust en luister je naar de rustgevende waterstroom bij Tra Su Bird Sanctuary.

 

Can Tho ligt op ongeveer 3 uur rijden van Ho Chi Minh-stad met de auto. Het is ook de beste plek om te overnachten voor een ochtendbezoek aan de drijvende markt van Cai Rang (30 minuten met de boot).

Can Tho is de belangrijkste stad en het transportcentrum van de Mekong Delta, waar de Mekong rivier de Zuid-Chinese Zee ontmoet. Je kunt 's ochtends vroeg wakker worden, te voet ronddwalen of een fiets huren, of een ritje maken in een sampan op een drijvende markt.
Can Tho is de beste keuze als u een verlenging plant voor 1 of 2 nachten vanuit Ho Chi Minh City.


De Mekong Delta

In de Mekong-delta wordt enorm veel vruchtbare grond verbouwd, waardoor - naast de rijstkom van Vietnam - een enorme en beroemde fruittuin ontstaat met verschillende tropische vruchten zoals ramboetans, durians, jackfruits, mangostans.

 

Met zijn aangename tropische klimaat en natuur lijkt het fruitseizoen eindeloos en is de vegetatie altijd groen. Verbreed je kennis over exotisch fruit en leer hoe je het kunt plukken door een lokale boer te vergezellen in de tropische fruittuin.
Enkele van de beroemde fruitboomgaarden zijn Cai Be Orchard (Tien Giang), Phong Dien en My Khanh Orchard (Can Tho), Cai Mon Orchard (Ben Tre). Door een fruittuin te bezoeken, verrijk je je lokale ervaring terwijl je de lokale economie direct ondersteunt.

De Mekong Delta is het enige gebied in Vietnam waar je een drijvende markt kunt bezoeken. Sommige dorpen, doorsneden door rivieren en beekjes, zijn vaak beter bereikbaar over waterwegen dan over de weg. Dit heeft de drijvende marktcultuur gevoed. In tegenstelling tot de drijvende markten in Thailand, zijn de drijvende markten in de Mekong Delta, zoals Cai Rang Floating Market, nog steeds de belangrijkste manier voor lokale mensen om te handelen. Hoewel je er nog steeds reizigers zult zien, is het een goede kans om als een lokale dorpsbewoner te zijn, een eenvoudig ontbijt (pho) te kopen in een ontbijtboot en deze beroemde Vietnamese delicatesse te proeven, terwijl het rundvlees in de soep nog warm is.


Roeien in de Mekong

 

Een betere plaats om te varen is Ben Tre (zie het menu).

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |