THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 SON LA
  -- Son La
  -- Son La Hotels
  -- Son La Map
  -- Hua Tat
  -- Moc Chau Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Moc Chau-plateau

"Een geweldige plek om te bezoeken in het noorden van Vietnam waar je kunt genieten van de frisse lucht en kunt genieten van de prachtig panorama's, die je hier elke 10 minuten voor je ogen verschijnen. Eigenlijk hoeft je niet met een grote groep te gaan, maar individueel of met vrienden is het ook heel mooi. Als het mogelijk probeer dan een motorfiets te regelen. Dat zou prachtig zijn. "  


Hartvormig theeveld

          Het Moc Chau-plateau - belooft zijn bezoekers prachtige wandelingen te midden van theeplantages, spannende wandelingen in de hoge bergen en ongewone ontmoetingen in een klein dorpje van Thai, Hmong of Dao ... Er zijn ongeveer tien etnische groepen in het gebied en het is een ideale plek om te verdwalen in de natuur en de bewaarde culturen te ontdekken, die verborgen zijn in de bergen van het noordwesten.

Het Moc Chau-plateau ligt op een hoogte van 1050 meter en ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van Hanoi. Het Moc Chau-plateau is een natuurlijke parel van, een must voor natuurliefhebbers. De gebied biedt de voordelen van een koel klimaat, dat wordt gekenmerkt door gemiddelde temperaturen van 20 graden in de zomer en droog weer in de winter in vergelijking met andere regio's.
Moc Chau is 80 kilometer lang en 25 kilometer breed en dompelt je onder in zijn ongeveer 1.600 hectare weiland waar perzik, bauhinia, pruimen en mosterdbloemen bloeien, afhankelijk van het seizoen. Een oase van groen, waar je de hitte en de drukte kunt vermijden zonder al te ver van de hoofdstad te zijn.

 

Met name de theehelling in de vorm van een hart, zijn iconisch van schoonheid. Ze zijn uitermate geschikt om een leuke en aangename tussenstop te maken op je reis. Het mierenwerk van de boeren van Moc Chau maakt van mooie culturen een inspirerende bron voor alle fotografieliefhebbers en pasgetrouwden.

Op het kruispunt van de twee landen Laos en Vietnam nodigen de Pha Luong-bergen je uit, om een wandeling te maken en het dak van het Moc Chau-plateau te bereiken op bijna 2000 meter boven zeeniveau. Als de klim naar de top niet te moeilijk voor je is, dan zullen de junglehellingen en onverharde wegen wandelaars onvergetelijke momenten bezorgen. Op de top van Phu Luong heb je een adembenemend panorama op de Vietnamese en Laotiaanse dorpen, die omringd zijn door beboste bergen.


Pha Luong

 

De provincie is interessanter. Het gebied is grotendeels onontdekt, maar het heeft een groot toeristisch potentieel. Het grootste deel van het gebied van Son La ligt is bedekt met bergen, heuvels en een terrasvormige rijstvelden. Dit is de thuisbasis van verschillende etnische minderheden, zoals Kinh, Dao, H'Mong en Thai (ongeveer meer dan 1000 inwoners) ...
Op het Moc Chau Plateau wordt groene thee verbouwd. De theevelden zijn hier 80 kilometer lang en 25 kilometer breed. De gemiddelde temperatuur is hier 21 graden. Er zijn een aantal grote manieren om de schoonheid van Moc Chau te ontdekken. Je kunt gewoon gaan wandelen door de groene heuvels en foto's nemen van de dorpen, houten huizen, terrassen en de lokale bevolking. Je kunt ook een trektocht maken door de valleien en met lokale bevolking in aanraking komen door bijv. wat Moc Chau Melk te kopen (een traditioneel product)..
De Dai Yem Waterval is een mooie waterval in Moc Chau, aan de voet van de waterval kunt u zilver blinkend water zien. Dit wordt veroorzaakt door de koele beekjes, die uit de hoge bergen van het Moc Chau plateau naar beneden stromen.
De Moc Chau Doi Cave (vleermuizengrot) is heel bekend bij toeristen. Wanneer je de grot betreedt, zie je prachtige stalactieten. Ze hebben verschillende vormen, zoals van een gerbera, rijst, fee, feeŽn, olifanten, leeuwen, tijgers, hagedissen, adelaars en zelfs zweefde wolken. De ingang van de grot is meer dan 30 meter hoog. In het midden van de grot is er een groot droog meer met een grote stenen schildpad in het midden.


Een dorp

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |