THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

MEO VAC

"We vervolgden onze weg richting Meo Vac. Hier aten we wat bij een restaurantje dat meer leek op een grote lege hal met hier en daar een stoel en tafel. De gids kwam aan met een bordje vol bruine en witte bijen.
De bruine bijen zijn oudere bijen en de witte zijn jongere bijen. Josien heeft er één geproefd, het smaakt een beetje naar een pinda maar het idee dat je op een bij zit te kauwen overheerst."


Meo Vac Town......

          Meo Vac - is een stoffige buitenpost niet ver van de Chinese grens in de provincie Ha Giang. De meeste reizigers passeren hier, omdat het aan de ene kant van de spectaculaire weg Dong Van - Meo Vac. Probeer je reis te plannen met een bezoek aan de zondagmarkt, waar de bevolking vanuit de omliggende bergen naar de stad afdalen.

De belangrijkste zondagmarkt van Meo Vac vindt plaats achter de dagelijkse dorpsmarkt. Weer iets verder terug is er een veemarkt, waar de lokale bevolking paarden, runderen, varkens - en zelfs honden verhandelen. Het veegedeelte is misschien niet voor iedereen geschikt - met krijsende varkens en blaffende honden, die meegenomen worden naar de lokale huizen en restaurants om daar geserveerd te worden.

De zondagmarkt van Meo Vac is waarschijnlijk één van de meest fotogenieke plaatsen, die je in Ha Giang kunt bezoeken. Maar denk er om, dat de lokale bevolking gemengde gevoelens kan hebben om gefotografeerd te worden. Wees vriendelijk en beleefd en je zult waarschijnlijk hetzelfde terug krijgen.

 

De wandelingen en trektochten direct buiten Dong Van zijn spectaculairder, dan die in Meo Vac. Dus Dong Van... is voor een paar dagen een betere uitvalsbasis.


Meo Vac Town

Als je naar het noorden reist (Don Van) moet je in Ha Giang een "Permit To Enter The Area Border" kopen. Je kunt een vergunning in de Ha Giang Dienst Vreemdelingenzaken (Ha Giang Immigration Office} kopen, maar heel vaak regelen de receptionisten in jouw hotel dat.

Het proces om uw vergunning te krijgen in Ha Giang is super eenvoudig. Ten eerste loopt u naar de Dienst Vreemdelingenzaken en je loopt naar een een loket. Als je een westerling bent, zal het personeel meteen zien, dat je voor een vergunning komt kopen voor het noorden. De kosten zijn ca. 10 Euro.


Voor de verkoop op de markt...

De meest bekende rotsachtig gebied van provincie is het Dong Van Rock Plateau, dat door de UNESCO als één van de 77 geologische parken in de wereld is benoemd. Het gehucht Lung Cu gehucht, dat op het Dong Van Rock Plateau ligt, is een onmisbare bestemming. Hier wordt het meest noordelijke puntje van Vietnam gemarkeerd met een grote vlag op een toren op de Dragon Mountain. Ha Giang is ook een trefpunt van grillige grotten, zoals Phuong Thien Grot, Chui Grot, Fairy Grot en Swallow Grot. Hoewel alle grotten fantastische vormen van stalactieten hebben, heeft elke grot heeft zijn eigen verhaal. Bijvoorbeeld vertelt een legende, dat de feeën een bad namen in Fairy stroom binnen in de Fairy Grot.
 

 


Naar de markt in Meo Vac

 

De beste bezoektijd is tussen september en november.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |