THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  MEKONG
  -- Mekong Rivier
  -- Mekong Fietsen
  -- Mekong Irrawaddy Dolfijn
  -- Victoria Mekong Cruise
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Mekong Delta
(fietsen)

"De eerste vier dagen in Vietnam fietsen we in gebieden waar weinig westerlingen komen. In ieder geval, wij zien ze niet of nauwelijks. Ook aan de menukaart is dat te merken. Alleen Vietnamees. Wel spannend maar soms pakt het niet zo goed uit. Bijvoorbeeld die keer dat we een noedelsoep te eten krijgen waarin - zo dachten we - lekkere stukjes rundvlees zouden zitten. Het bleek een verzameling oneetbare delen van het rund te zijn."


Fietsen tussen de rijstvelden

          De Mekong Delta - wordt ook wel de 'rijstkom' van Vietnam genoemd. Er heerst hier een duizelingwekkende verscheidenheid aan groene kleuren. Er is een waterwereld, die beweegt op het ritme van de machtige Mekong, waar boten, huizen en markten op de talloze rivieren drijven. Kanalen en rivieren lopen kriskras door het landschap als slagaders.
De levendige handel van de steden staat in schril contrast met de lome, bijna slaapverwekkend tempo van het leven op het platteland. Buffels werken zich hier op de rijstvelden. Met kokos en fruit beladen boten drijven langzaam door het modderbruine water. En als je hier fietst over de smalle weggetjes, word je ruimschoots beloond met de echte smaak van de landelijke gastvrijheid (en heerlijke riviervis).
Elders in de Mekong Delta, vind je mangrovebossen, waar het wemelt van vogels en overblijfselen van Vietcongtunnels. Sierlijke Khmer pagodes en boeddhistische tempels reiken tot in de hemel, terwijl de eilandjes voor de kust witte zandstranden hebben. Tropische plekjes voor toeristen, voor anderen piraten een piratenschuilplaats.

 


De Mekong stroomt door 6 landen en heeft een lengte van 4500km. De rivier stroomt door China, Myanmar, Laos, Thailand en Cambodja. In Vietnam krijgt de rivier vele zijrivieren: de Delta. Al deze rivieren en stroompjes banen zich een weg naar de Zuid-Chinese zee. De Mekong Delta is een zeer vlak en vruchtbaar gebied, waardoor je hier prachtig kan fietsen. Het grootste gedeelte van de delta bestaat uit rijstvelden. Je hebt er diverse prachtige dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten. Een bezoek aan een drijvende markt mag je zeker niet overslaan.

Daar al deze bezienswaardigheden is de Delta een zeer populaire toeristische attractie in Vietnam. In Ho Chi Minh City zijn er diverse reisbureautjes, die fietstochten organiseren. Een eigen fiets verdient natuurlijk de voorkeur en een fietsreis kun je het best in Nederland boeken. Bij een betrouwbare Nederlandse reisorganisatie, eventueel onder begeleiding van een Nederlandstalige gids en met bagagevervoer.
De beste reistijd om te fietsen in het zuiden van Vietnam is n de regentijd. In de maand december is het regenseizoen in Zuid-Vietnam voorbij en is de temperatuur aangenaam. Eigenlijk is het in het zuiden van Vietnam het hele jaar door warm wat het een zeer aangename regio maakt om te bezoeken. De beste reistijd voor zuid Vietnam is van december tot en met april.

 


Kennismaking met de lokale bevolking

Het is zeer ontspannend om langs traag stromende rivieren door het rijstgebied van Vietnam te fietsen. Jouw fietstocht voert je over talrijke houten bruggetjes en dijkjes. Af en toe moet je een rivier oversteken met een veerboot en passeer eilandjes met een tropische begroeiing. Je fietst verder en passeert suikerrietplantages, kokosnotenplantages, pittoreske dorpjes, drijvende markten, gifgroene rijstvelden, mooie tempels en je geniet van de ongerepte natuur.
Fietsen in de Mekong Delta betekent ook kennismaken met de lokale cultuur. Tijdens het fietsen zie je de Vietnamezen hard aan het werk. De lokale bevolking is altijd te vinden voor een praatje met de toeristen. Schattige Vietnamese kinderen lopen naar school, voorzien van een vrolijk rugzakje met tekenfilmfiguren erop.
Een verblijf bij mensen thuis, een homestay, is in de Mekong Delta heel geschikt. De mensen zijn heel vriendelijk en hartelijk, dus je wordt binnengehaald als een oude vriend.

 

Een perfecte 'tussenstop' wanneer je fietst in Mekong Delta, is een boottocht. Al deinend in zo'n boot kom je helemaal tot rust. Je kan fietsen in de Mekong Delta dan ook gemakkelijk combineren met een boottocht. Met een bootje is het mogelijk om dieper in de rivieren van de delta door te dringen. Tijdens zo'n boottocht vaar je langs het Vietnamese platteland. Het is een landelijk gebied, maar toch dicht bevolkt. Het is dan ook een vruchtbaar gebied. Langs de rivier zijn er talloze rijstvelden, boomgaarden en andere soorten van landbouw. De rivier is de grootse bron van inkomsten voor de lokale bevolking.


Fietsen over houten bruggetjes

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |