THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DA NANG
  -- Danang
  -- Danang Ba Na Hills
  -- Danang Highlights
  -- Danang Golden Bridge
  -- Danang China Beach
  -- Danang Hotels
  -- Danang L. Ung Pagode
  -- Danang Market
  -- Danang Marble Mnt.
  -- Danang Oorlogsmuseum
  -- Danang P Lam Pagode
  -- Danang Son Tra
  -- Danang Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

MARKETS DA NANG

"Deze Con Market is meer voor de lokale bevolking om hun boodschappen te doen en voedingsmiddelen ook. Als u op zoek bent naar souvenir, hoeft niet het tochtje te maken, want de meeste zijn kleren, schoenen, eten. We stoppen met het rondlopen na een half uur en vertrokken naar Han Market. We gingen liever naar de Han Market, omdat deze meer georganiseerd lijkt."


Con Market

          De Con Market en de Han Market - zijn twee markten in het centrum van Da Nang.
Op de De Con Market vind je meer dan waar u meer dan 2.000 kraampjes met een scala van handwerkartikelen, kleding en accessoires tegen lage prijzen. In de jaren '40 van de vorige eeuw was de markt het centrum voor boeren en vissers uit de omliggende gebieden, zoals zoals Que Son, Dai Loc, en Thang Binh. Op de markt kon men terecht voor groente, vis en gevogelte.

 


In 1984 heeft er een renovatie plaats gevonden en is de markt verhuisd naar de Ong Ich Kiem Straat. Het gebouw heeft drie verdiepingen gekregen. Je kunt er verse producten, droge goederen, koffiebonen en tal van andere kraampjes vinden op de begane grond.

De bovenste verdieping herbergt werklieden met ambachtelijke beroepen en t-shirts verkopers. Men biedt hier ook allerlei diensten aan op maat: tours, vervoer e.d.
De goederen op de Con Market worden aanzienlijk goedkoper aangeboden dan elders op de markten in Vietnam. Maar.... je kunt hier nog steeds onderhandelen over de prijs. Het is raadzaam om 50% tot 70% onder de vraagprijs te beginnen.
Er is ook een breed scala van goedkope en authentieke Vietnamese gerechten te koop, waaronder de wat armoedig mi (stokbrood in Vietnamese stijl), goi cuon (loempia's), wat armoedig Xeo (krokante pannenkoek), en mi Quang (Vietnamese kurkuma noedels).
De markt is dagelijks geopend vanaf 08:00. De markt wordt vooral bezocht door de plaatselijke bevolking, met name 's avonds en op feestdagen, zoals het Tet Festival.

 

De Han markt is populair bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. De markt ligt aan de grote kruising van Tran Phu Street, Bach Dang Street, Hung Vuong Street en Tran Hung Dao Street. Deze beroemde markt heeft een zeer belangrijke positie in de geschiedenis van de stad.
Het was een bescheiden markt, waar men samen kwam, maar het ontwikkelde zich, doordat het bij de Han-rivier lag. Vandaar de naam Han Market. De markt werd in 1940 officieel geopend.


Han Market

Een aantal Chinese en Vietnamese zakenlui besloot voor de bouw van een commercieel centrum rondom de markt met supermarkten, juweliers, apotheek winkels, enz. In 1989 werd de markt volledig gerenoveerd.  Vandaag de dag heeft de markt twee verdiepingen en een ruime en frisse sfeer. De inrichting van de winkeltjes in de markt geeft de klanten een ontspannen gevoel, wanneer ze winkelen.
Interessant is dat de lokale bevolking de markt beschouwde als "rijke markt ', want het was zeer populair onder de meer welgestelde klasse van de samenleving. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Iedereen geniet nu van het winkelen op Han Market. Er zijn tal van producten variërend van vers voedsel (groenten, fruit, vis en vlees) tot kleding.
De Han Market trekt ook veel mensen door zijn relatief lage prijzen. Het functioneert als het centrum, waar goederen verhandeld worden, voordat ze worden gedistribueerd naar kleinere markten in de provincie.
 

 

De Han markt is ideaal voor mensen op zoek naar souvenirs. Sommige specialiteiten, die je op de Han markt kunt vinden zijn: Ly Son knoflook, sambal, gedroogd rijstcrackers, gedroogde inktvis. Aan de voorkant van de markt zijn fruitkraampjes, overvloedig met een tropische keuze uit bananen en jackfruits.


Eten op de Con Market

Uit een reisverslag:

"De Han markt is een bezoek waard, maar het is niet voor degenen die liever winkelen in Airconditioning comfort - het is heel warm binnen. Het is ook heel geurig. De sterke zeevruchten/durian geur ruik je zodra je binnen stapt. Het kan overweldigend zijn. Er is een verscheidenheid van goederen te koop zoals vlees, vis, gedroogd specerijen, kleding..." 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |