THE
 VIETNAM
 SITE
 

       

  CAN THO
  -- Can Tho
  -- Can Tho: Binh Thuy House
  -- Can Tho: Cai Rang
  -- Can Tho: Hotels
  -- Can Tho: Map
  -- Can Tho: Markten
  -- Can Tho: Nam Nha Pag.
  -- Can Tho: Phong Dien
  -- Can Tho: Quang Duc
  -- Victoria Mekong Cruise
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

CAI RANG
Floating Market

"Vandaag een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang. Vlak bij het hotel stappen we in de voor ons gereserveerde sampan. Al varende over de Mekong rivier genieten we van de wind, een visser, het uitzicht en tegemoetkomende boten.
Ineens.....gepruttel, onze boot stopt ermee, er komen sleutels aan te pas en zowaar hij krijgt hem na 15 minuten weer aan de praat. Helaas niet voor lang want even later horen we opnieuw het bekende gepruttel, het is definitief, hij wil niet meer voor of achteruit. Er wordt meteen gebeld en even later stappen we aan boord van een andere sampan met daarin 4 andere toeristen, daar kunnen wij nog wel bij".


De drijvende markt van Cai Rang

          De Cai Rang - drijvende markt in Can Tho is één van de drie grootste drijvende markten in de Mekong Delta. In totaal zijn er 7 drijvende markten in de Mekong Delta.
De winkels en kraampjes op de deze markten zijn boten en verschillen van grootte. Het is een markt voor de groothandel, maar er wordt ook wel aan particulieren verkocht.
De drijvende markten (floating markets) zijn één van de meest interessante bezienswaardigheden in de Mekong Delta. Wanneer men in Can Tho verblijft, moet men beslist een bezoekje brengen aan de drijvende markt van Phong Dien Deze is nog onbedorven. Er zijn weinig gemotoriseerde bootjes. Soms wordt het door touroperators in één tour meegenomen met de Cai Rang markt en dan gaan ze via de backwaters met een bootje terug. De drijvende markt van Phong Dien ligt (drijft) op zo'n 20 kilometer afstand van Can Tho. Geselecteerde hotels in Can Tho vindt men hier.
Ze horen bij het leven langs en op de rivier. Cai Rang Floating Markt is de hele dag open, maar het is de drukste rond zonsopgang tot ongeveer 09:00. De belangrijkste producten verkocht zijn landbouwproducten en specialiteiten uit het plaatsje Cai Rang, Chau Thanh District en de omliggende streken. Elke boot heeft een lange rechtopstaande stok, waarop monsters opgehangen van de producten die verkocht worden.

 


Slechts 6 km van Can Tho in de richting van Soc Trang is Cai Rang, de grootste drijvende markt in de Mekong Delta. Er daar een brug, vanwaar mensen foto's kunnen maken van de boten, die handel drijven. Het is de moeite waard om hier vroeg te zijn, om de scheepsladingen toeristen voor te zijn.
Als je vanuit Can Tho met de boot vertrekt naar de drijvende markt duurt dat ongeveer 30 minuten. Je kunt rustig aan de dag wennen en het leven op de oevers zien ontwaken. Leg je afstand af met de auto/ taxi, dan duurt het slechts 10 minuten om de markt te bereiken.

In de vroege morgen verankeren de boten met grotere afmetingen zich als eerste. De kleinere boten kunnen dan tussen de grotere door varen om inkopen te doen. De waterweg wordt dan een doolhof van honderden boten vol met mango, bananen, papaya, ananas, zakken rijst en zelfs gesmokkelde goederen zoals sigaretten. Verkopers hoeven niet te schreeuwen om hun waren aan te prijzen. Om welke producten het gaat, kunnen ze reeds van verre zien aan de stok en men zou de verkoper toch niet horen door het lawaai van de scheepsmotoren.
Kleine boten die bier, wijn en frisdranken verkopen, gaan tussen de andere boten door om marktgangers en bezoekers van dienst te kunnen zijn.
Elke boot is vol geladen met tal van seizoensgebonden producten. Vanuit de verte lijkt het slechts een massa boten op de rivier, maar dichterbij kun je alle activiteiten van de markt gadeslaan.

 


Fruit te koop

Verkopers gooien groenten en fruit uit de ene boot naar de andere. Je hoort ze melodische zinnen naar elkaar schreeuwen. Het is een imposante gebeurtenis. De grote toeristenboten kunnen niet echt door de markt varen, maar varen er langs. Tip: zorg dat je niet op een toeristenboot zit, maar huur een klein bootje voor 2 a 4 personen. Als je het doet, dan is het wel leuk om een privé Tour te doen, want dan zie en hoor je toch wat meer.

Over het water reizen in Vietnam blijft een aaneenschakeling van veel indrukken. Hoe de mensen leven direct aan het water, maar ook wat je tegenkomt. Een variëteit aan boten en lading komt je voorbij. Je ziet ook dat deze mensen ook leven aan boord. Vaak achter op de boot wasgoed en hun hele huishouding, wat dus niet veel is. De drijvende markt is echt interessant en vanaf een bootje zit je er bovenop.

Later hoorde ik, dat deze markt traditie snel aan het verdwijnen is. Grotendeels als gevolg van verbeterde wegen en toegang tot het openbaar vervoer.

 


Let op de stokken
 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |