THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  MAI CHAU
  -- Mai Chau
  -- Mai Chau Bergvolken
  -- Mai Chau Hotels
  -- Ban Lac/ Pom Coong
  -- Pa Co Market
  -- Pu Luong NP
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Pu Luong Nature Reserve

"Ik bezocht de Pu Luong Nature Reserve 3 keer vanaf 2010 . Het heeft zeer mooie bezienswaardigheden. Ik heb daar ook de gelegenheid om te spreken met de lokale bevolking en bij hen te eten en ervaar hun dagelijks leven ....".


Pu Luong

          Pu Luong Nature Reserve - is een verborgen juweeltje. Het is een kalkstenen landschap in een gebied van uitzonderlijke schoonheid in natuur, cultuur en een grote biodiversiteit, die zich uitstrekt van Mai Chau in de Noord-West naar Cuc Phuong National Park in het zuidoosten.
Pu Luong Nature Reserve werd gesticht in 1999. Van het natuurgebied is 3/4 primair tropisch woud. Het is ook de woonplaats van de etnische Muong en Thai. Pu Luong betekent "de hoogste top van het dorp" in de taal van de Thai.

Tegenwoordig kun je vanuit Hanoi een dagtocht maken naar Pu Luong. Wandeltochten maken in het bos en een lange rijstvelden, fietsen door het reservaat en bezoek vele mooie kleine dorpen behoren tot de activiteiten van de bezoekers. Pu Luong is een bestemming, waarvan je kunt zeggen dat het "buiten de gebaande paden" is.
Het landschap is prachtig met twee bergketens aan beide zijden. Daartussen is een groene vallei, die bezaaid is met traditionele dorpen. De lokale bevolking hier is één van de meest vriendelijke in Vietnam.
Je moet niet verbaasd zijn, als je wordt uitgenodigd door Thai om in hun huis een kopje thee te drinken. Hun lokale cultuur is rijk en authentiek. Ga gerust naar binnen voor een kople.

 

De lokale bevolking leeft in kleine nederzettingen, die genesteld zijn in de valleien, in hun traditionele huizen op stelten. Als je uitgenodigd bent voor het diner, word je na het diner uitgenodigd om te dansen. Dat is altijd een onvergetelijke ervaring.
De beste tijd om een bezoek te brengen aan Pu Luong is tijdens het seizoen van de rijstoogst, van september tot november of februari t/m mei. Dan zijn de rijstterrassen weelderig en het weer is aangenaam. Pu Luong kan het best worden bezocht via Mai Chau of NinhBinh. Meerdaagse tochten door dorpjes zoals Ban Sai, Ban Hang, Ban Kho Muong of Ban Hieu en verblijf in een van de authentieke homestays is het beste wat je hier kan doen. Er zijn opties voor iedereen met inbegrip voor gezinnen met kleine kinderen.


De Watermolen

 

In de dorpen in de buurt van het plaatsje Mai Chau, heb je de mogelijkheid om de populaire dans "Xoe" van de Thai minderheid te bekijken. De "Xoe" dans heeft een lange geschiedenis en is gedateerd rond het jaar 1000 na Chr. In het begin dansen de jongens en meisjes uit dorpen hand in hand en vormen een cirkel. Deze dans is een traditie geworden in het noordwesten van Vietnam en wordt op veel festivals opgevoerd. Deze dans wordt ook opgevoerd, ter verwelkoming, voor toeristen, die naar dit gebied komen. Deze dans is uitgegroeid naar 36 andere dansen en is een symbool van verbondenheid tussen de etnische groepen in deze noordwestelijke regio.


De Trekking

Pu Luong Natuurreservaat is geschikt voor wandeltochten.
Aan de rand van Mai Chau stad is al een beginpunt om het Pu Luong Natuurreservaat te verkennen. Deze enorme Natuurreservaat is ideaal om te wandelen en kennis te maken met het leven van etnische minderheden. Het reservaat is de thuisbasis van een aantal beschermde en bedreigde diersoorten - bijvoorbeeld luipaarden en beren.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |