THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOA BINH
  -- Hoa Binh
  -- Hoa Binh Bergvolken
  -- Hoa Binh Hotels
  -- Hoa Binh Map
  -- Mai Chau
  -- Pa Co Market
  -- Thung Nai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Pa Co Market

"Pa Co Markt vindt meestal plaats op zondag elke week, dan is het druk en druk zoals in de Tet vakantie in het deltagebied. Een breed scala aan goederen worden verkocht in Pa Co Market, voornamelijk producten van Brokade. Met de hoogland etnische minderheden, naar de markt is een onmisbare activiteit in het leven van deze gezinnen.".


De Markt van Pa Co

          Pa Co - ligt zo'n 20 kilometer van Mai Chau. Het is een populaire bestemming aan het worden, vooral onder jongeren, die meer willen weten over het leven in het noordwesten. De Pa Co Markt is hiervoor een goed startpunt. Behalve met de auto is de motorfiets een favoriet vervoermiddel om er te komen.
Voor mensen uit de etnische groepen is een bezoek aan de lokale markt een onvervangbare activiteit in het dagelijks leven. Zij gaan veelal naar de markt met een verschillend doel: uitwisseling van nieuwtjes, handel, bijeen zijn na dagen van hard werken. Of de jongens en meisjes komen naar de markt om elkaar te ontmoeten en af te spreken.

Elke zondag komen Hmong uit Moc Chau en Thay uit Mai Chau naar de markt in Pa Co om hun handgemaakte producten te verkopen. De handelswaar, die ze op de markt brengen, is ook heel divers, soms verkopen ze een varken, een koe of zelfs een kip, een paar kranten, of dingen die ze gemaakt hebben ... en er zijn veel kraampjes met kleurrijke brokaat.
Zo'n markt in het noordwesten van Vietnam moet je eens in je leven bezoeken. De markt in Pa Co is nog identiek. Er is weinig veranderd in de loop der jaren.
De mensen uit de bergen praten met elkaar en drinken wijn met elkaar. Niet dat ze zoveel tijd hebben, want het leven in hard in de bergen, maar door de wijn maken ze tijd voor elkaar. Ze zijn erg emotioneel en open. En de alcohol is de brug, die hen met elkaar verbindt.

 

De eerste indruk, die je van de markt krijgt, is dat het heel kleurrijk is: de kleur van de klederdrachten. Een klederdracht is het meest waardevolle culturele erfgoed van etnische groep, dat voor opwinding zorgt. Het markeert de aantrekkingskracht van de markt in Pa Co.
De Pa Co Market begint meestal heel vroeg en eindigt ook snel. Om 11:00 uur doen de mensen uit Hang Kia, Pa Co, Long Luong of van Lac dorp hun laatste inkopen, voordat ze vertrekken. Voor ons is het vroeg, maar deze mensen moeten nog naar huis reizen en de volgende morgen weer vroeg aan het werk. Op de laatste dag van de graanoogst eindigt de markt nog vroeger.
De lokale producten, die worden verkocht op de markt, is het resultaat van het harde werk van de mensen hier, het land van de moeilijkheden en het harde leven. Bovendien weerspiegelen deze producten ook het leven, de cultuur van elke etnische groep. Tegenwoordig is het leven van mensen iets verbeterd. Zo heeft de markt ook veranderingen ondergaan, maar de traditionele schoonheid, de culturele identiteit van de markt nog steeds behouden gebleven.


Stoffen uitzoeken

 

In de dorpen in de buurt van het plaatsje Mai Chau, heb je de mogelijkheid om de populaire dans "Xoe" van de Thai minderheid te bekijken. De "Xoe" dans heeft een lange geschiedenis en is gedateerd rond het jaar 1000 na Chr. In het begin dansen de jongens en meisjes uit dorpen hand in hand en vormen een cirkel. Deze dans is een traditie geworden in het noordwesten van Vietnam en wordt op veel festivals opgevoerd. Deze dans wordt ook opgevoerd, ter verwelkoming, voor toeristen, die naar dit gebied komen. Deze dans is uitgegroeid naar 36 andere dansen en is een symbool van verbondenheid tussen de etnische groepen in deze noordwestelijke regio.


De Markt

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |