THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  MAI CHAU
  -- Mai Chau
  -- Mai Chau Bergvolken
  -- Mai Chau Hotels
  -- Ban Lac/ Pom Coong
  -- Pa Co Market
  -- Pu Luong NP
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ban Lac en Pom Coong

" In Mai Chau maken we een korte wandeling van de bus tot het dorpje waar de paalwoning staat. Er is een grote slaapruimte met matjes waaromheen later klamboes worden gehangen. Onder het huis is een groot terras met hangmatten en tafels met stoelen. Even relaxen.
In de middag maken we een wandeling door het dorp: overal hangen doeken voor de verkoop, er wordt een paalwoning gebouwd, er is een dansvoorstelling en er wordt in de rijstvelden gewerkt. Ook hier is het heel sereen maar het doet wat minder armoedig aan dan in Sapa. De zon komt lager en er is een wonderbaarlijke rustige stemming en er zijn prachtige gezichten".


Ban Lac

          De dorpen Ban Lac en Pom Coong. - liggen in de idyllische Mai Chau vallei. In deze dorpen wonen de Thai. Sinds korte tijd doen zij aan homestay. Sommige hebben een bord buiten hangen, waar dat op wordt vermeld. De lokale huizen staan op palen, hebben een rieten dak en een gevlochten bamboe vloer. De ramen in de huizen zijn vrij groot en verwelkomen een koele bries; tegelijkertijd zijn de ramen de thuisbasis van hangende orchideeŽn, bloemen, of vogelkooien. Bij de Thai is het altijd zeer schoon en fris in huis.
De meeste huizen, waar je verblijft, zijn voorzien van elektrische verlichting en televisie. Je betaalt een klein bedrag en eet met de familie mee.
Je kunt er alleen in Ban Lac en Pom Coong komen met een motor, met de fiets of te voet. Er zijn geen wegen naar de dorpen Ban Lac en Pom Coong.

Wanneer je aankomt in Mai Chau moet naar het einde van het dorp lopen. Daar vind je het Mai Chau Guesthouse. Daar is een bureautje, waar je een paar duizend dong moet betalen om naar deze bergstammen te kunnen. Meestal is dat bureautje onbemand en kun je de weg vervolgen.
Vlak voor het guesthouse en recht tegenover het kantoortje is een klein pad door de rijstvelden naar Ban Lac. Het pad naar Pom Coong begint een paar honderd meter na het het pension aan de rechterkant.
De inwoners van deze dorpen zijn Witte Thai. De meeste vrouwen dragen nog steeds traditionele kleding. Een verblijf of een kort bezoek is een goede blik in de Thaise cultuur. Een rustige overnachting in het dorp is zeker interessanter dan in het Jane Mai Chau Guesthouse.

 


Pom Coong

De dorpen van Ban Lac en Pom Coong zijn zeer geschikt voor een ochtendwandeling. Het prachtige landschap is groen met rijstvelden en doorspekt met leuke wandelmogelijkheden. De stoffige straatjes in het dorp zijn tegenwoordig verhard. Hoewel de gastvrijheid in de dorpen nog echt is, probeert men je wel souvenirs te verkopen. Dit is een goede aanvulling op het nodige huishoudgeld.
Je moet voor een verblijf in Ban Lac of Pom Coong wel zin hebben in avontuur. Je kunt hier dwalen tussen de rijstvelden, riviertjes en beken. Vergeet niet je camera mee te brengen.
Homestay betekent, dat je in aanraking komt met de lokale levensstijl. Het wordt steeds meer populair bij toeristen en individuele reizigers. Je ontmoet jongens en meisjes, die charmant en verlegen voor je dansen. Je komt in gesprek met schoolkinderen en je doet een poging om de Thaise keuken te leren kennen. Het brengt een betere ontspanning.

 

In de dorpen in de buurt van Ban Lac en Pom Coong, heb je de mogelijkheid om de populaire dans "Xoe" van de Thai minderheid te bekijken. De "Xoe" dans heeft een lange geschiedenis en is gedateerd rond het jaar 1000 na Chr. In het begin dansen de jongens en meisjes uit dorpen hand in hand en vormen een cirkel. Deze dans is een traditie geworden in het noordwesten van Vietnam en wordt op veel festivals opgevoerd. Deze dans wordt ook opgevoerd, ter verwelkoming, voor toeristen, die naar dit gebied komen. Deze dans is uitgegroeid naar 36 andere dansen en is een symbool van verbondenheid tussen de etnische groepen in deze noordwestelijke regio.


De Vallei

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |