THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOA BINH
  -- Hoa Binh
  -- Hoa Binh Bergvolken
  -- Hoa Binh Hotels
  -- Hoa Binh Map
  -- Mai Chau
  -- Pa Co Market
  -- Thung Nai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

MAI CHAU

" In Mai Chau maken we een korte wandeling van de bus tot het dorpje waar de paalwoning staat. Er is een grote slaapruimte met matjes waaromheen later klamboes worden gehangen. Onder het huis is een groot terras met hangmatten en tafels met stoelen. Even relaxen.
In de middag maken we een wandeling door het dorp: overal hangen doeken voor de verkoop, er wordt een paalwoning gebouwd, er is een dansvoorstelling en er wordt in de rijstvelden gewerkt. Ook hier is het heel sereen maar het doet wat minder armoedig aan dan in Sapa. De zon komt lager en er is een wonderbaarlijke rustige stemming en er zijn prachtige gezichten".


Paalwoningen

          Mai Chau - is een klein plaatsje en een gebied gelegen in een idyllische vallei. Het is ingesloten door heuvels en een wereld verwijderd van Hanoi's drukte (135 km). Het kleine plaatsje Mai Chau zelf is onaantrekkelijk. De groene rijstvelden buiten het dorp lijken een lappendeken met hier en daar kleine dorpjes, waar bezoekers de nacht kunnen doorbrengen in traditionele paalwoningen. 's Morgens word je dan wakker met een landelijke geluid van fluitende vogels en ruisende irrigatiekanalen. De paalwoningen beschermen de inwoners tegen overstroming en bieden tevens bescherming aan de dieren. Ze kunnen er onder schuilen, als het slecht weer is.
De dorpelingen zijn meestal Hmong, Black Thai of White Thai.
De White Thai is een minderheid, die verwant is met de stammen in Thailand, Laos en China. De meeste dragen niet meer traditionele kleding, maar de Thai vrouwen zijn meesterlijke en wevers produceren tal van traditionele handgemaakte souvenirs. De bevolking is niet zo bedreven in het verkopen van hun producten. Ze zijn minder commercieel: probeer dus niet te veel af te dingen.

Mai Chau ligt niet zo ver van Hanoi af als Sapa, dat op 9 uur reizen ligt. Daarom wordt Mai Chau vaak bezocht door toeristen, die in een groep reizen. Zij kunnen hier ook bij gastgezinnen verblijven (homestay). Zij zullen voor je koken en je vermaken met heerlijk bereide gerechten en (misschien) een traditionele dansvoorstelling. Overdag maak je dan prachtige wandelingen door een prachtig landschap van rijstvelden. Men leeft hier in de meeste gevallen al lang niet meer van de landbouw, maar van het toerisme.
In het weekend kan het in Mai Chau wel eens druk worden, omdat de inwoners van Hanoi hier vaak een weekendje doorbrengen. Probeer dus midden in de week te gaan.
Door zijn populariteit van Mai Chau vinden sommigen het toeristisch; niet ècht. Als je op zoek bent om iets nieuws te ontdekken, is dit niet de plek. Maar om te fietsen, te wandelen en zich te ontspannen kun je hier heel goed terecht. Mai Chau is hiervoor heel geschikt.

 

Veel dorpen liggen op maximaal 3 km afstand van Mai Chau. Deze dorpjes zijn zeer gemakkelijk te bereiken - je kunt een fiets huren of je kunt lopen. Als je een bezoek wilt brengen aan een markt, dan is de Pa Co zondagmarkt een goede optie. Het ligt ongeveer 20 km van Mai Chau, op de weg naar Moc Chau. Veel dorpelingen uit de bergdorpen kopen of verkopen bijna alles. De minderheden zijn hier in de meerheid.
De markt is een "must" voor iemand, die op zoek naar een paar goede souvenirs of als je speciale producten wilt kopen, zoals honing, verse groenten en fruit, levende vis, paling, slakken of Vietnamese delicatessen. Er zijn ook traditionele brokaat geweven producten te koop, gemaakt door vakkundige Thai vrouwen. De markt op zondag trekt een groot publiek. Het is kleurrijk met levendige bezienswaardigheden en de geuren zullen je zintuigen prikkelen. Verwen je smaakpapillen met traditionele authentieke Thai gerechten en proef eens van de rijstwijn, die in de dorpen gemaakt is.


Traditionele kleding

 

In de dorpen in de buurt van het plaatsje Mai Chau, heb je de mogelijkheid om de populaire dans "Xoe" van de Thai minderheid te bekijken. De "Xoe" dans heeft een lange geschiedenis en is gedateerd rond het jaar 1000 na Chr. In het begin dansen de jongens en meisjes uit dorpen hand in hand en vormen een cirkel. Deze dans is een traditie geworden in het noordwesten van Vietnam en wordt op veel festivals opgevoerd. Deze dans wordt ook opgevoerd, ter verwelkoming, voor toeristen, die naar dit gebied komen. Deze dans is uitgegroeid naar 36 andere dansen en is een symbool van verbondenheid tussen de etnische groepen in deze noordwestelijke regio.


De Vallei

Pu Luong Natuurreservaat is geschikt voor wandeltochten.
Aan de rand van Mai Chau stad is al een beginpunt om het Pu Luong Natuurreservaat te verkennen. Deze enorme Natuurreservaat is ideaal om te wandelen en kennis te maken met het leven van etnische minderheden. Het reservaat is de thuisbasis van een aantal beschermde en bedreigde diersoorten - bijvoorbeeld luipaarden en beren.

 

Er zijn in Mai Chau veel activiteiten te doen, bijvoorbeeld. een tochtje naar de etnische dorpen. Je kunt de boeren zien in hun dagelijkse werk op de rijstvelden. Je kunt een fiets of motorfiets huren om de omgeving te verkennen. Een bezoek aan de Chieu grot is de moeite waard, evenals het Thaise etnische museum, of een wandeling in het reeds genoemde Pu Luong Natuurreservaat. Uiteraard is een prachtige sightseeing tour rond het Hoa Binh Meer ook de moeite waard.


De markt

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |