THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LONG XUYEN
  -- Long Xuyen
  -- Long X: Cao Dai
  -- Long X: Drijvende Markt
  -- Long X: Hotels
  -- Long X: Tiger Island
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

TIGER ISLAND
Ong Ho Island

"Een idyllisch eilandje. Volgens de legende nam een echtpaar een verlaten babytijger op, die leed aan kou en honger. Ze zorgden ervoor en het tijgertje bedankte hen omdat ze wild te voerden. Elke dag sjouwde de tijger de jonge dochter van het stel op zijn rug naar het rijstveld. Toen zij stierf, gingde tijger ook dood ... Voor de reiziger ligt zijn charme in het feit, dat dit eiland bewaard blijft voor ontbossing. De weelderige vegetatie is origineel. Je kunt uren fietsen, voordat je een lang dutje gaat doen in een hangmat."


De tijger op het eiland

          Tiger Island (of Ong Ho Island) - ligt midden in Hau Giang rivier dichtbij Log Xuyen. Deze rivier is een zijrivier van de Mekong. Het eiland is gevormd door aanslibbing. Na vele jaren van ophoping van het slib van de Hau-rivier werd dit vruchtbare eiland gevormd. Waterplanten, zoals biezen en riet, omringden het eiland. Dit was een mooi gebied voor tijgers en panters om hun schuilplaatsen te maken en van daaruit op jacht te gaan. De mens won het echter van de dieren. Families kwamen er wonen en het werd een echte gemeenschap. Ze bleven echter het eiland “Tiger Island” noemen.

 

Het eiland is een rijkelijk begroeid eiland in de Hau Giang rivier (één van de negen armen van de draken rivier, de Mekong) met 23.000 inwoners. Langs de landweggetjes verschijnen veel daken onder het koele groen van bomen. Interessant is niet een rieten dak, een golfplaten dak of een hoog gebouw is, maar een paalwoning met een oud bemost pannendak.
Dit huis op het eiland is van groot belang voor de bevolking. Dat is het huis van een vroegere president: Ton Duc Thang (1888-1980), vaak oom Ton genoemd. Zijn houten huis staat midden in een tuin met fruitbomen. Het huis is ontworpen als een houten paalhuis op palen, ongeveer 0,7 m van de grond. De vader van president Ton Duc Thang, de heer Ton Van De, bouwde het houten huis in 1887. Je kunt het houten geboortehuis en museum met artefacten van president Ton Duc Thang bezoeken.
Het huis is ruim, luchtig en idyllisch, bescheiden en eenvoudig van karakter. Hier zijn meer dan 200 bijzonderheden te zien, waaronder een kano genaamd "Liberation", die werd bestuurd door oom Ton zelf. Deze kano bracht hem en zijn kameraden uit de Con Dao-gevangenis terug naar het vasteland na de revolutie (augustus 1945). Achter het huis is het graf van oom Ho's ouders. Hoewel het gebied vele malen is gerestaureerd en verfraaid, is dit gebied nog steeds in originele staat behouden.
Naast het huis ligt de Giang Giang-boot, die de president ooit over de Hau rivieroever in Long Xuyen naar zijn huis op het eiland Ong Ho bracht in 1975.

 

Op het eiland kun je dan overnachten in een homestay, bij de mensen thuis, waar een heerlijke maaltijd voor je bereid wordt met vis die vers gevangen wordt in de rivier achter het huis.
Iemand van het huis, waar je logeert, gaat als gids met je mee als je over het hele eiland wil fietsen, waarbij je dan bezoeken aflegt aan een zagerij, een smederij, een kikkerkwekerij, een tempel met het graf,waar een tijger opzit.
Hier krijg je dan de hele legende van de tijger te horen waar het eiland zijn naam aan dankt. Het is heerlijk fietsen op dit eiland, vooral omdat er heel weinig autoverkeer is.

 

Als je naar Ong Ho Island komt, krijg je ook de kans om te genieten van verschillende soorten fruit, speciale maaltijden en te luisteren naar artiestenliedjes en muziek. Je maakt kennis met het leven van de zuidelijke mensen, de visvlotten aan de rand van de eilandje langs de rivier de Hau.


Het geboortehuis; nu museum
 

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |