THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LONG XUYEN
  -- Long Xuyen
  -- Long X: Cao Dai
  -- Long X: Drijvende Markt
  -- Long X: Hotels
  -- Long X: Tiger Island
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DRIJVENDE MARKT
Long Xuyen

"Het is een geweldige tijd om op een kleine boot te zitten om te genieten van de Long Xuyen-markt. Normaal gesproken ankeren de grote boten dicht bij elkaar in het midden van de rivier; andere kleine boten kunnen gemakkelijk door de menigte gaan en zich dicht bij de oevers verzamelen.
De pittoreske bezienswaardigheden verschijnen tussen het geluid van zingende, pratende en lachende mensen, wat een levendig beeld geeft van de drijvende markt van Long Xuyen."


Drijvende Markt

          De drijvende markt van Long Xuyen - is één van de niet-toeristische bestemmingen, dus het is geweldig voor diegenen, die de voorkeur geven aan rust en overbevolkte plaatsen vermijden.
De markt van Long Xuyeng gebeurt op de Hau rivier. Deze drijvende markt is één van de weinige plaatsen, waar de traditionele cultuur en lokale levensstijl nog steeds intact zijn. Met een lengte van 2 kilometer langs de Hau-rivier is de markt gemakkelijk per boot te verkennen. Hoewel de drijvende markt van Long Xuyen niet zo groot is als de drijvende markt van Cai Rang in Can Tho, zorgt de sereniteit van deze plek ervoor, dat u zich meer op uw gemak voelt en dichter bij het lokale leven.
 

De drijvende markt bestaat uit honderden boten en ze komen uit omliggende dorpen om hun landbouwproducten te verhandelen - dit zou je moeten zien. Een deel van de markt ziet eruit als een foodcourt aan het water, aangezien je hier kunt genieten van tientallen aantrekkelijke gerechten, zoals rijstnoedelsoep, zoete soep, koffie, banh tam bi - een soort noodle met kokosmelk, banh bo, etc.
Echter, de lokale bevolking adviseert reizigers normaal gesproken om de markt te bezoeken in het drijvende seizoen wanneer het landschap er levendiger uitziet en er meer specialiteiten zijn om van te genieten. De drijvende markt duurt van de 7e tot 10e maanmaanden.

 

Net als andere drijvende markten, moet Long Xuyen vroeg in de ochtend worden bezocht, omdat het tijd is om het meest bruisende uitzicht op de markt te zien. Het is fascinerend om te zien hoe de lokale bevolking hun producten op de rivier ruilt, wat je nog nooit eerder hebt gezien.
Net als andere drijvende markten, moet je de markt van Long Xuyen vroeg in de ochtend bezoeken, omdat dit de beste tijd is om het meest bruisende uitzicht op de markt te aanschouwen. Het is fascinerend om te zien, hoe de lokale bevolking hun producten op de rivier ruilt.


Handelen

De markt ligt dicht bij het stadscentrum ligt. Je moet naar de O Moi-pier lopen, waar veel huurboten beschikbaar zijn. De huurprijs is ongeveer VND 200.000 / twee manieren voor 2 personen. Deze rondvaart per boot kan ongeveer 2 uur duren.
Houd er rekening mee, dat 05:00 - 06:00 uur wordt aanbevolen, omdat het de beste tijd is om getuige te zijn van het levendige handelen van het lokale leven aan de rivier. De mensen, die haast hebben om hun producten te verhandelen, zullen je zo overweldigen.

Je wist al van een foodcar of foodtruck, toch? Wat dacht je van een food court aan de rivier? Het klinkt geweldig, nietwaar? Op de drijvende markt van Long Xuyen lijkt het erop dat je kunt genieten van een ontbijt in dit soort foodcourt. Meer dan één boot die het ontbijt serveert, komt langzaam dichter bij uw boot en vraagt of u hun eten wilt proberen. Negeer ze niet, want ze bieden zeker de beste specialiteiten van de Mekong Delta.
Normaal gesproken bevat een compleet ontbijt daar een gerecht als noedelsoep en koffie. Naast koffie is kokosmelk ook uitstekend, omdat het goed is voor je gezondheid. Als je een fan bent van fruit, kun je dat uiteraard ook bestellen. De verkopers op de rivier worden als kunstenaars beschouwd. De manier waarop ze hun producten ordenen en hun producten ophangen, is een goede manier om de aandacht van kopers en bezoekers te trekken. Opvallend is dat elke boot een bamboestok heeft met zijn producten aan de bovenkant, waardoor de kopers kunnen weten, wat die boot verkoopt – het is een goede tactiek hier op de Hau rivier.

 


Op de rivier

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |