THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  QUY NHON
  -- Quy Nhon
  -- Quy Nhon Hotels
  -- Quy Nhon Ky Co Baai
  -- Quy Nhon Lepra Kolonie
  -- Quy Nhon Pagode.
  -- Quy Nhon Omgeving
  -- Banh It Towers
  -- Bai Xep (Geheim)
  -- Vogelnestjes soep?
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Long Khanh Pagode

" ’s Avonds hadden we een Vietnamese kookcursus, iets wat meer een demonstratie bleek te zijn van een erg jolige kok. Na een uurtje konden we allemaal de gerechten bereiden die voor het diner geserveerd werden; vis in bananenblad, loempia’s, inktvissalade en wontons (we hebben in ieder geval de recepten) lekker! Ook het biertje erna smaakte best. Een rat die om ons tafeltje rondscharrelde weerhield ons ervan er nog een te bestellen".


De Long Khanh Pagode

          De Long Khanh Pagode - werd gesticht rond 1700 door een Chinese handelaar, Duc Son (1679-1741). Dit was onder het bewind van keizer Le Hy Tong (1676-1705). Gedurende die tijd, werd het Boeddhisme daar gepredikt. Het is de belangrijkste pagode Qui Nhon. Een 17m hoge Boeddha (gebouwd in 1972) is zichtbaar vanaf de straat, vlakbij een vijver met lelies. Aan de linkerkant van het hoofdgebouw is een lage toren met daarin een gigantische trommel; aan de rechterkant is zijn tweelingbroer en deze bevat een enorme klok (bel), die in 1970 werd geschonken.

De Long Khanh Pagode ligt in het centrum van de stad. Het is één van de grote boeddhistische centra van de provincie. Het is de plaats, waar de boeddhistische monniken komen bidden en het is één van de toeristische trekpleisters van Quy Nhon.

De oorspronkelijke architectuur van de tempel bestaat niet meer. De huidige is nu in principe herbouwd in 1956 en voltooid in 1972. De architectuur van de pagode lijkt op de architectonische stijl van andere pagode's in Zuid-China. Ten aanzien van architectonische waarde, heeft de Long Khanh Pagode  niets uniek, maar het heeft een bijzondere positie in de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Quy Nhon.
De 17m hoge Boeddha, staande op een lotusbloem, is moeilijk te missen in de stad.

 

De monniken, die hier wonen, vergaderen over de religieuze aangelegenheden van actieve boeddhistische gemeenschap van de stad.
Draken van mozaïek, die gemaakt zijn van gebroken glas leiden naar het hoofdgebouw, geflankeerd door torens, een gigantische trommel (links) en een enorme bel. Binnen is de grote koperen Thich Ca Boeddha (met zijn veelkleurige neon halo) en een tekening van De Chuan (de Godin van Genade. De vele armen en ogen van de Godin symboliseren haar vermogen alles aan te raken en alles te bekijken.


Het 17m hoge Boeddha beeld


Long Khanh Pagode werd gebouwd Duc Son, een Chinese handelaar. Deze pagode werd verschillende keren in het verleden gerestaureerd. De bronzen gong werd gegoten in 1739 (Ky Mui jaar). In 1954 werd de pagode ernstig beschadigd door de oorlog met de Franse kolonisten. In 1957 vond er weer een grote restauratie van de pagode plaats, die 20 jaar duurde. Het standbeeld van Amitabha Boeddha (17m hoog) aan de voorkant van het terrein van de pagode werd opgericht in 1972. Vandaag de dag bezit de pagode nog steeds twee waardevolle voorwerpen uit de regeerperiode van keizer Gia Long: Thai Binh Hong Chung (Hong Thai bel) gegoten in 1805 en een zegel gegraveerd met de woorden "Long Khanh Tu" uit 1813.


Het altaar

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |