THE
 VIETNAM
 SITE
 

       
 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VIETNAMESE LOEMPIA'S
de originele
 

Originele Vietnamese loempia's

De Vietnamese loempia’s kent bijna iedereen wel. Het zijn vaak mini loempia’s met heerlijke vullingen in allerlei soorten. In Vietnam worden Vietnamese loempia’s ‘cha gio’, ‘cha nem’, ‘nem ran’ of ‘nem’ genoemd en zo staan ze ook op de menukaart.


Ingrediënten

  • 40 g mihoen
  • ¼ komkommer, geschild
  • 1 wortel, geschrapt
  • 1 krop gemengde of Romeinse sla
  • 150 g gekookte jumbogarnalen
  • 12 velletjes rijstpapier, 16 cm
  • handvol taugé
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 12 stengels bieslook
  • voor de dipsaus
  • 1 rode peper
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 royale eetlepel palm- of basterdsuiker
  • sap van 1 limoen
  • ½ eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel gezouten pinda's, gehakt


Vissaus


Maak als eerste de dipsaus. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Hak de knoflook en wrijf met een vijzel tot een fijne pasta. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje tot een egaal mengsel. Proef en voeg desgewenst meer vissaus of suiker toe. Laat de smaken intrekken terwijl je de loempia's bereidt.

Zet alle ingrediënten voor de loempia's klaar. Leg de mihoen in een kom, giet er kokend water over en laat 5 minuten wellen. Snijd de komkommer, wortel en sla in kleine reepjes. Snijd de garnalen in de lengte doormidden om ze iets dunner te maken. Laat de mihoen goed uitlekken op keukenpapier.

Neem steeds één velletje rijstpapier per keer en laat dat 1 minuut weken in warm water tot het zacht is. Haal het voorzichtig uit het water en laat kort uitlekken op een schone theedoek. Leg het rijstpapier op het werkblad, snijd de mihoen in kleine gelijke stukjes en leg een stapeltje mihoen in het midden van het rijstpapier. Laat de randen vrij. Leg wat groente, garnalen en kruiden op de mihoen. Vouw één kant van het papier over de lengte van de vulling, vouw dan de korte kanten dicht en rol het bundeltje vervolgens strak op. Leg de loempia op een schaal met de naad naar beneden.

Herhaal dit met de overige vellen rijstpapier en ingrediënten. Serveer met de dipsaus.

 

 


Rode peper

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |