THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LAO CAI STAD

"Buiten het station genoten we eerst van een lekker ontbijt in het lokale restaurant Terminus in Lao Cai waar we ons ook, weliswaar beperkt, konden opfrissen.
We bezochten daarna eerst de grens met China.
Hier merk je, alleen al door de complexe procedure die de Vietnamezen en Chinezen elke dag moeten doorstaan om naar elkaars land te gaan om er te gaan werken, dat de verstandhouding tussen beide landen toch niet optimaal is ... Wij konden zelf niet even naar China gaan vermits we enkel een visum ‘single entry’ voor Vietnam hebben."  


De grens in Lao Cai

          Lao Cai - is de hoofdstad van de provincie Lao Cai. Lao Cai ligt aan de Rode Rivier en de zijrivier de Nanxi. De plaats ligt 260 km ten noordwesten van Hanoi. Lao Cai ligt aan de grens met China en gescheiden van de Chinese stad Hekou door de Rode Rivier. Je kunt je per bus of taxi naar de grens met China laten brengen, hoewel je er beter heen kunt wandelen.
Vanuit Hekou rijden bussen van Kunming en andere steden in Yunnan (China) Er zijn in Lao Cai verschillende plaatsen langs de riviergrens, waar je naar China kunt kijken als je geen visum hebt. Het is allemaal heel ontspannen en niemand lijkt het erg te vinden dat je foto’s maakt.
Lai Cau stond bekend als een "one-horse town", een afgelegen en onbelangrijk stadje, maar de vooruitgang heeft hier ook zijn intrede gedaan. Er zijn ATM's en er is zelfs een KFC. De economie groeit geleidelijk in Lai Chau. De meest geproduceerd producten zijn sterke drank, bakstenen, cement en elektriciteit.

Lao Cai zelf is geen interessante plaats om een vakantie door te brengen. Vrijwel alle reizigers komen hier alleen om door te reizen naar China of naar Sapa. Lao Cai is gemakkelijk bereikbaar met de nachttrein vanuit Hanoi. De Victoria Express (een luxe trein) gaat terug naar de romantische, gouden eeuw van reizen in Indochina met zijn donkere houten armaturen, gezellige slaapcabines en een ruime lounge.
De trein vertrekt zes dagen per week om 22.00 uur vanaf het station in Hanoi en arriveert om 06.10 uur in Lao Cai, zodat de reizigers een goede nachtrust hebben, voordat ze aan het avontuur van Noord Vietnam tegemoet gaan.

 


Kijkje op de stad

De reistijd met auto van Lao Cai naar Sapa bedraagt ongeveer 1 uur over de Expressway, maar velen prefereren de trein. Er zijn een paar geldautomaten in Lao Cai. De Techcom Bank heeft geldautomaten op het plein bij het treinstation en dichtbij de grens.
Ze accepteren echter slechts enkele internationale kaarten. Er is één geldautomaat die alle internationale kaarten accepteert, maar deze bevindt zich niet dicht bij de grens en ook niet bij het treinstation. Motorrijders weten het meestal en zullen je erheen rijden Lao Cai heeft een openbaar busstation en een treinstation. Samen vormen ze het centrum van de stad. Hoewel het treinstation naast de hoofdweg te vinden is, ligt het busstation ongeveer 300 meter ten zuidwesten van Phan Dình Phung (winkelstraat).
Bovendien zijn er minibusjes in overvloed (bestemmingen worden meestal aangegeven op de voorruit), die in de stad rondrijden en kunnen worden aangehouden. Prijzen zijn vast, maar de chauffeurs proberen meestal hun geluk en vragen meer. Let ook op nep-tickets met nepprijzen.


De Bruggen
 

 

Het beste winkelcentrum in de stad heet Duc Huy Plaza. Hier vind je vele toonaangevende binnenlandse en internationale artikelen, waaronder meubels, mode, elektronica, huishoudelijke artikelen, enz. Je vindt hier ook de bekendste cosmetica van Korea: OHUI en Lacvert Essance.


H'Mong

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |