THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

COC LEU MARKT

"Winkelen Coc Leu-markt - het grootste commerciŽle centrum van de stad in het bijzonder en de provincie Lao Cai in het algemeen. Hier worden handwerk en kleding verkocht, schoenen uit binnen- en buitenland. Tegen een betaalbare prijs.
Voordat u door Sapa, Bac Ha, .. reist, zou het geweldig zijn als bezoekers de mogelijkheid hebben om hier te komen winkelen. Ter voorbereiding op de reis."  


De CoC Leu Markt

          Het kleine stadje Lao Cai - ligt vlakbij de Chinese grens. Hemelsbreed is de afstand tussen de plaatselijke markt (Coc Leu) en de Chinese grens misschien 300 meter. Geen wonder, dat je veel Chinese artikelen op deze overdekte markt vindt.
De wijk Coc Leu was van oudsher de commerciŽle wijk, die in het centrum van de stad ligt. Het is dus ook geen wonder, dat hier de bekendste markt staat van de stad, die je niet mag missen. De overdekte markt heeft dezelfde naam: Coc Leu. Je vindt hier dan ook ongeveer 700 kraampjes.

Doordat de markt Coc Leu zo dicht bij de grens ligt, is het een grensmarkt. Tevens is de markt het grootste commerciŽle centrum van de stad; in het bijzonder geldt dit voor de gehele provincie Lao Cai. Hier kunnen bezoekers allerlei Vietnamese en Chinese goederen bewonderen en kopen. Er zijn artikelen verschillende, aard zoals: handwerk, kunstschilderijen over het land van herkomst, e.d. ... Er zijn ook stalletjes met kleding, schoenen, eten, kruidengeneeskunde of souvenirs, Er zijn ook essentiŽle huishoudelijke artikelen te koop, zoals tv's, cd-spelers, smartmobile phones.
Wees voorzichtig bij het kopen op de markt, omdat je moeilijk de kwaliteit kan bepalen. Je moet vooraf je uiterste prijs bepalen, dat je voor het uitgekozen artikel wil betalen.

 


Er is van alles te koop

Een bijzonder kenmerk van deze markt is, dat het een 24-uurs markt is. Wanneer de hele stad in slaap valt, heerst hier een sfeer van jewelste. De nachtmarkt van Coc Leu duurt van middernacht tot 5 uur in de ochtend, waarin de tijd tussen 3 en 3:30 het drukste moment van de ochtend is. Er rijden vele lichte vrachtwagens af en aan. Zij brengen in de vroegte allerlei goederen naar de markt brengen. Allemaal goederen worden zeer snel geordend. Het laden en lossen van de vrachtwagens is snel gebeurd. Alles is netjes geregeld en liggen uitnodigend klaar voor de klanten om te kijken en kopen. Als alles verkocht is, staan andere vrachtwagens al klaar om de gekochte goederen snel in te laden en deze te verspreidden over de verschillende streken van de provincie. Er verschijnen ook diverse motorfietsen en fietsen, die elk honderden kilo's groenten naar elders vervoeren. Alle transacties op de markt gaan razendsnel, waarvan de meeste transacties door de groothandel is gemaakt worden.
De producten zijn op de nachtmarkt 20 tot 30% goedkoper dan op de dagmarkt, maar het goedkoopste zijn waarschijnlijk de groenten en knollen. De groenten, knollen, fruit zijn meestal in Vietnam verbouwd, slechts een paar soorten zijn geÔmporteerd uit China. De belangrijkste producten komen uit de randgebieden van de stad, zoals: Van Hoa, Thong Nhat, Ta Phoi, Hop Thanh ... en districten: Sapa, Bao Thang, Bat Xat ... Produkten uit laaglandprovincies zoals Phu Tho, Vinh Phuc, Yen Bai ... vind je hier ook.


Verkoop nŤt buiten de markt
 

 

Als je naar het noorden gaat reizen zonder te gaan winkelen in Lao Cai op de grootste markt, bega je een grote fout. Bovendien, voordat je naar hooggelegen gebieden gaat, zoals Sapa of Bac Ha... zou het geweldig zijn, wanneer bezoekers een duik zouden nemen in de Coc Leu-markt om zich voor te bereiden op hun verdere reis.


Plattegrond Lao Cai met markt en grens

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |