THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LAO CAI PROVINCIE

"Vanuit de grote stad Hanoi neem ik in de avond de nachttrein naar Lao Cai. In de nachttrein had ik een slaapplaats in een coupé van vier. Het is best comfortabel reizen. Als ik wakker wordt ben ik al bijna in Lao Cai. Mijn privé chauffeur staat me al op te wachten maar eerst is er tijd voor een lekker ontbijtje. Een uurtje of vier is het vervolgens rijden naar het dorpje Can Cau."  


Lao Cai

          Lao Cai - is met zijn 20 etnische groepen een smeltkroes van culturen en geschiedenis. Lao Cai is zowel de naam voor de provincie, als voor de hoofdstad ervan. Het is geen plaats om lang te verblijven, maar toch het is een goede plek om te overnachten, wanneer je op weg bent naar China (Kunming)of Sapa. De stad ligt aan de grens met China en deelt de grens met de Chinese stad Hekou, in de provincie Yunnan van Zuidwest-China. Lao Cai werd in de laatste oorlog met China grotendeels verwoest. Deze grensstad werd gesloten na deze oorlog (1979} met China en pas heropend in 1993. Het is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische centrum tussen Hanoi, Sapa en Kunming (China). De verwoeste stad is nu weer opgebouwd en heeft veel moderne gebouwen.

Aangezien de provincie grotendeels bergachtig is, heeft het een droog en koud klimaat van oktober tot maart. De tropische moesson (regentijd) duurt van april tot september. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 23°C.
In het noordwesten van de provincie is de berg Phan Xi Pang (ook wel: Fansipan). Deze hoogste berg van Vietnam heeft een hoogte 3143 meter en is in de winter met sneeuw bedekt.
De stad Lao Cai ligt de oever van de Rode Rivier en de handel is "booming business" met China. Het aantal miljonairs in de stad (en omgeving) is dan ook fors gestegen. Sinds 2006 heeft Lao Cai heeft de officiële status van een stad Het is strategisch zeer belangrijk. Er wordt een luchthaven gebouwd, die in 2020 klaar moet zijn.

 


De Phan Xi Pang (ook wel: Fansipan)

De stad was tijdens de Franse koloniale overheersing in 1889 het administratieve centrum. Er was ook een militair garnizoen. In het begin van de 19e eeuw werd de eerste spoorlijn gebouwd van Hanoi naar deze regio. De aanleg van deze spoorlijn duurde 7 jaar. Maar het ging ten koste van 25.000 Vietnamese mensenlevens, die verplicht waren aan deze spoorlijn te werken.
Sapa moet je bezoeken. Dat is een "must". Op heldere dagen de prachtigste vergezichten kunt hebben. Je hebt uitzicht op de vallei en op de bergtoppen om je heen, waar soms mist omheen hangt. Maar zelfs als het bewolkt is, bevolken de kleurrijke mensen van de omliggende stammen de straten van Sapa. Sapa is de thuisbasis van veel minderheden van Noord-Vietnam en Zuid-West China. In het Sapa gebied zijn meerdere kleine dorpjes, waar onder andere de Black Hmong, Tay, Xapho en Red Dzao bergstammen leven. Deze stammen onderscheiden zich onder andere door hun klederdracht. Ze zijn mooi uitgedost in hun eigen klederdrachten.
De bevolking in deze bergen boeren nog op authentieke wijze. Tijdens de oogsttijd zie je dan ook vele groepen mensen maïs plukken of pellen, waarna de maïs te drogen ligt op grote matten langs de weg.


De Grens
 

 

De markt van Sapa is niet in het centrum van het dorp. Het is gevestigd in een speciaal gebouwd modern gebouw in de buurt van het busstation. Je ziet er het dagelijkse en kleurrijke leven van de inwoners. De markt van Sapa is nog steeds een bijenkorf van kleurrijke activiteiten met verse producten. De slager is ook onderdeel van de markt en schrik niet, als je een kop van een geslacht dier ziet. Ook dit verkoopt de slager. Er is ook veel fruit en groente uit de omgeving te koop. De bevolking van de stammen uit de omliggende dorpen proberen hier dagelijks hun handwerk te verkopen. Je kunt dan leuke handgemaakte souvenirs kopen, zoals als bandjes, mapjes en mutsen. 's Avonds is er een avondmarkt en kun je hier ook eten. Zaterdag is de drukste dag.

 


H'Mong

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |