THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LANG SON
  -- Lang Son
  -- Lang Son Hotels
  -- Lang Son Markten
  -- Tam Thanh Cave
  -- Vong Phu Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Markten Lang Son

"De bezienswaardigheden in Lang Son zijn zeker een bezoekje waard. In het bijzonder onder andere de Ky Lua Nightmarkt. Je kunt hier heerlijk eten of souvenirs kopen voor weinig geld. De markt van Lang Son strekt zich uit over ongeveer drie blokken, vlak bij P Tran Dang Ninh.
Het is een kleurrijke en hectische markt, vol met street food kraampjes en andere bijzondere stalletjes, zowel 's ochtends als 's avonds.
Je koopt op dezee markt heerlijke street food voor ongeveer twee Euro."


Gezellig winkelen ..............

          Winkelen in Lang Son - zal je verrassen vanwege de overvloed aan goederen en de goedkope prijs. De overdekte Dong Kinh-markt is het grootste winkelcentrum in Lang Son City. De overdekte markt is de hele dag open, altijd druk, druk. Het heeft 3 verdiepingen, de 1e verdieping voor de verkoop van elektronica, de 2e verdieping voor boodschappen en de 3e verdieping voor modefans. In het verleden was deze plaats ook een handelspunt tussen de twee landen Vietnam - China.
Tegenwoordig wordt de markt modern en druk langs de rivier de Ky Cung. Veel bezoekers kiezen ervoor om hier te komen tijdens een bezoek aan Lang Son. Naast de elektronische producten van het merk "made in China" zijn andere artikelen zoals handgemaakt brokaat, textiel en brokaat en andere landbouwproducten uit Vietnam uitstekende keuzes.
Etnische minderheden komen naar de markt om grondstoffen te ruilen. Er zijn ook handelaren uit China, die hun goederen komen goederen verkopen ... waardoor een overvolle en rijke goederen-Dong Kinh-markt ontstaat.

De goederen worden verkocht met een verrassend goedkope prijs. Marktkooplieden en verkopers "kijken" vaak naar de gezichten van klanten om te prijzen. Zorg er daarom voor dat je niet vast komt te zitten in de "focus op het artikel" en gemakkelijk geld verliest.
Je laat de eigenaar van het artikel de prijs aanbieden en onderhandelt vervolgens over de lagere prijs, ongeveer 1/3 of zelfs de helft van de genoemde prijs.
Als de verkoper niet tevreden is, kun je beter vertrekken of…… misschien roept de verkoper je terug en biedt het aan voor een lagere prijs.
De markt is het drukst in januari, dit is de tijd van speciale festivals. Op Tet-vakanties is de markt altijd druk en druk. Iedereen in het gezin gaat naar de markt om te winkelen voor een volledige en doordachte Tet-vakantie.

 


Veel uit China....

In Vietnam zijn nachtmarkten een van de beste en gemakkelijkste plekken om te genieten en het leven en de lokale culturen zonder gedoe te zien, de items die je kunt kopen gaan vrijwel over alles wat je verwacht, van kleding, traditioneel handwerk en of beroemde zijdeproducten tot kleine elektronische gadgets.
De nachtmarkt van Ky Lua is een beroemde markt in de stad Lang Son in het noorden van Vietnam. Iedereen die Lang Son passeert, wil graag de avondmarkt bezoeken om de winkelscène in deze noordelijke stad van Vietnam te ervaren.


Ky Lua-markt

Helaas heeft de Ky Lua-markt door de jaren heen veel van zijn authenticiteit verloren. Het is nu afhankelijk van het nachtleven en hoewel het nog steeds een levendige markt is, is het pittoreske met de komst van steeds meer toeristen verdwenen.
De nachtmarkt van Ky Lua is geopend van 8.00 tot 22.00 uur en verkoopt allerlei artikelen voor toeristen. De markt is niet alleen een plek om zaken uit te wisselen. Jonge mannen en vrouwen van alle etnische groepen komen hier om hun beste vrienden te ontmoeten en, zoals van oudsher, om een zielsverwant (echtgenoot) te vinden. Op de markt, naast de diverse kleuren van producten om te kopen en te verkopen, hebben bezoekers ook gerechten die rijk zijn aan de smaak van het bergachtige gebied Lang Son en Noord-Vietnam.
Deze markt draagt diep de identiteit van de grensregio met zijn bewoners, die een diepe indruk zal achterlaten bij de toeristen.
 

 

Naast de invoer van machines en materialen, koopt Vietnam ook veel consumptiegoederen van zijn noordelijke buur, en een groeiend gevoel van nationalisme heeft ertoe geleid dat veel Vietnamezen hun regering hebben opgeroepen meer te doen om de invloed van China tegen te gaan.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |