THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LANG SON
  -- Lang Son
  -- Lang Son Hotels
  -- Lang Son Markten
  -- Tam Thanh Cave
  -- Vong Phu Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LANG SON

"De route naar Lang Son was in het begin geheel vlak, zodat we aardig opschoten. Het wegdek was niet geweldig, veel gaten en kuilen, want geld voor wegwerkzaamheden is er in Vietnam niet. De drukste wegen bevinden zich dan ook in de slechtste staat.
De steden en dorpen, met al hun stalletjes langs de weg, die we onderweg passeerden vormden als het ware een grote markt. Voor hongerige en dorstige fietsers was dat heel erg prettig. Dit straatbeeld gold voor het hele land, zodat we onderweg genoeg bevoorrading konden krijgen.".


Lang Son

          Lang Son - is een bloeiende stad in het noorden van Vietnam, dat aan het Phai Loan meer ligt en omringd wordt door groene karst pieken. Zowel de provincie als de stad hebben dezelfde naam: Lang Son.
Het grenst dan ook aan China. De meeste reizigers trekken door de stad op weg naar of van China. De grens ligt op 18 km ten noorden, net buiten het stadje Dong Dang, dat ook de grensplaats is voor de trein.
De voetgangers- en autogrens staat bekend als "The Gateway of Friendship" (Youyi Guan). Vietnamese en Chinese bewoners passeren de grens om voedsel en andere producten te verkopen in het andere land.

Waarschijnlijk heb je de stad Lang Son nodig om te overnachten. In Lang Son zijn er leuke straatmarkten, die 's avonds avondmarkten worden. Het is er een levendige wirwar van kakelende kippen, verse producten en gegrilde vleeskramen. Op korte afstand van de stad is de Den Ky Cung-tempel en de grotten van Tam Thanh en Nhi Thanh. Deze zijn ook een bezoekje waard. De Nhi Thanh grot is 500 m lang, het is een spectaculaire druipsteengrot en het lijkt op de grotten van Ha Long Bay. Je kunt de grot bezoeken via een trap vanuit de pagode.

De geschiedenis van de provincie gaat terug tot de bronstijd, toen deze stad aan de handelsroute lag tussen China (Guangzhou)en India. De economie is voor 80% afhankelijk van de landbouw, bosbouw en bodemschatten. Een belangrijk kruid, dat er geteeld wordt is steranijs met aromatische, lancetvormige bladeren.
Het gebied wordt grotendeels bevolkt door de bergvolken van de Man, Tho, Nung, Tay, Kinh, Dzao, Hoa, San Chay, en H’mong, maar hun invloed is niet zichtbaar in de stad. Lang Son werd in februari 1979 gedeeltelijk verwoest door Chinese troepen. De ruïnes van de stad en het verwoeste grensdorp Dong Dang werden gefotografeerd door buitenlandse journalisten als bewijs van de Chinese agressie. Hoewel de grens is nog steeds zwaar bewaakt wordt, zijn beide steden herbouwd en is de Chinees-Vietnamese handel weer in volle gang.

 

De grootste reden dat toeristen in de provincie Lang Son komen is het ruige landschap van karstbergen.
Noord Vietnam kenmerkt zich door karstbergen en deze afgelegen gebieden zijn een "must" voor reizigers, die niet alleen de bekende highlights willen zien.
Het hoogste punt van de provincie Lang Son is de Mau Son Mountain, die op ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel ligt. De bochtige weg slingert zich naar boven, waar je een prachtig uitzicht vanaf de top hebt. Deze bergpas is nèt zo mooi als de "Passage of Clouds" bij Danang. De Mau Son Mountain bevindt zich op zo'n 30 kilometer van Long Son.


Vong Phu


 

Boven de stad Lang Son steekt een rots uit in de vorm van een vrouw, die een kind vast houdt op haar rug: ze heet Vong Phu. Volgens de legende wachtte deze vrouw op haar geliefde, die op oorlog ging. Ze wachtte en wachtte, totdat ze versteende. In dit gebied rondom de hoofdstad vind je vele stenen villa's uit de periode van de Franse kolonisatie, maar sommige van deze villa's zijn gesloten voor bezoekers.
Lang Son heeft een tropisch klimaat, hoewel het er ook wel eens kan sneeuwen en het vier seizoenen heeft. De gemiddelde temperatuur is 21 graden. De hoofdplaats heeft een station en een prima snelweg naar Hanoi, dat 150 kilometer van de stad verwijderd is.


Dong Dang (Youyi Guan)

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |