THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAI CHAU
  -- Lai Chau
  -- Lai Chau Hotels
  -- Pu Sam Cap (grotten)
  -- Sin Ho Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Lai Chau

"In Lai Chau ben ik iets gaan eten. Aangezien hier weinig toeristen komen is het weer simpel voedsel. Ik laat mijn kopie zien, dat zegt dat ik geen vlees, vis en gevogelte eet. Men vraagt mij wat bepaalde woorden betekenen, Dit weet ik dan niet, want ik spreek en lees geen Vietnamees. Dus men laat rijst, groente en eieren zien en ik knik dat dat goed is. En even later krijg ik dit dan voorgeschoteld. Simpel, maar wel lekker.
Daarna ben ik gaan rondlopen. Onderweg kwam ik bij een bruiloftsfeest langs. Ik vroeg of ik een foto van de bruid mocht maken en wed gelijk uitgenodigd. Men bood mij thee, rijstewijn en snoep aan. Ik werd ook uitgenodigd voor de lunch. Maar aangezien ik net gegeten had en men bovendien praktisch geen Engels sprak (ik had zelfs moeite met de leraar Engels), heb ik dit afgeslagen en ben weggegaan. Morgen de volgende etappe naar Dien Bien Phu."  


Lai Chau

          Lai Chau - ligt in het noordwesten van Vietnam en was voorheen n van de armste streek van het land. Lai Chau is de naam voor de provincie en zijn hoofdstad. De stad stond voorheen bekend als Tam Duong en tegenwoordig heeft het een boulevard met acht rijbanen en monumentale regeringsgebouwen, die zomaar als een soort bizarre luchtspiegeling uit het niets te voorschijn komen. Lai Cau stond bekend als een "one-horse town", een afgelegen en onbelangrijk stadje, maar de vooruitgang heeft hier ook zijn intrede gedaan. Er zijn ATM's en er is zelfs een KFC. De economie groeit geleidelijk in Lai Chau. De meest geproduceerd producten zijn sterke drank, bakstenen, cement en elektriciteit.
Het omringende landschap van de stad heeft groene kegelvormige bergjes en is betoverend. Dit landschap is de thuisbasis van veel minderheden van Noord Vietnam en Zuidwest China. Lai Chau is een plek, waar het goed is om te stoppen, wanneer je van Sapa naar Dien Bien Phu rijdt of omgekeerd. Uiteraard is Lai Chau ook uitermate geschikt als uitvalbasis.

In de stad bevindt zich een monument van Ho Chi Minh met rondom hem enkele aanhangers.
De wegen in de stad zijn in goede staat en het is niet zo druk met verkeer als in andere plaatsen. Je kunt echter een probleem hebben, wanneer je een motorfiets wilt huren. Je kunt het best proberen bij de Karaoke in Tran Phu Street in de stad. Waarschijnlijk lukt het daar wel en kun je er in je eentje op uit. Ze deden daar niet moeilijk.

Vooral in Lung Toen en Can Ho gaat de weg door een prachtige dal, tussen de heuvels en grote rijstvelden. Een ander goed idee is om het Nam Long gebied te bezoeken. Er leeft daar een grote concentratie van etnische minderheden. Veel mensen van de Thai en de Hmong wonen hier. Er is ook op zondag een grote markt in San Dao (50 km van de stad Lai Chau). Hier kun je ook mensen ontmoeten van de Hmong en Dao.

 

Het is moeilijk om zoveel mensen uit verschillende stammen vroeg in de mistige ochtend bij elkaar te krijgen in kleurrijke kleding. Van bovenaf gezien ziet de markt ziet eruit als een bloem met duizenden kleuren. De goederen, die verhandeld worden zijn de lokale specialiteiten, zoals kippen, varkensvlees, honing, rijst, thee, enz. Iemand zegt: "Als je wilt kijken op de unieke lokale markt, kun je zien, wat de etnische minderheid in deze bergachtige cultuur te bieden heeft."


De markt van Sapa
 

 

Je kunt ook een uitstapje op een motorfiets maken naar de Tien Son grot. Deze ligt op ongeveer een uur rijden van de stad. Als je een langer motorritje wilt maken, kun je naar de Sin Ho stad rijden. Deze ligt op 80 kilometer afstand. Je rijdt dan tussen prachtige heuvels en de panorama's zijn de moeite waard. Er is op zondag een markt in Sin Ho, waar veel vrouwen uit etnische minderheden komen (Flowers, Blue, Black Hmong, Lu Dao), zodat je een heleboel interessante souvenirs kunt kopen, of lekker hapje kunt proberen.

Op de weg van Lai Chau naar Sin Ho door de Nam Long streek, waar ook een mooi complex van 10 grotten is: Pu Sam Cap, welke 1700 meter boven de zeespiegel liggen. Het verdient de aanbeveling om om de eerste laagliggende grot te bezoeken, omdat deze gemakkelijk te bereiken is. In de omgeving van Sin Ho ligt ook het oude, vervallen, historische Deo Van Long paleis. Het is nu een rune. Deo Van Lang was de Franse leider van de autonome Tai Federatie (de tegenwoordige Lai Chau provincie).

Hoang Lien National Park is een groot bosrijk en bergachtig gebied, dat tussen de steden van Sapa en Muong Lay ligt. Het is de perfecte plek voor ecotoerisme en wandelen en het bezoeken van de etnische dorpen. In sommige dorpen is het ook mogelijk om ook gebruik maken van een gastgezin (homestay). In dit park zijn voornamelijk dorpen van de etnische groep Hmong, Dao en Tay. Het Hoang Lien Park is zeer rijk aan flora en fauna. Er leven een heleboel verschillende soorten beschermde dieren.

 

Lai Chau stad ligt ongeveer 70 km van Sapa. Tussen Sapa en Lai Chau kun je gebruik maken van lokale bussen, die over de Tram Ton Pass gaat (mooie rit). Vraag er naar in een je of bij het informatiecentrum in de stad. Het is geen probleem om van/ naar Sapa of Lai Chau te rijden op een motor. Er is een goede, directe busverbinding tussen uit de steden Dien Bie Phun, Son La, Mu Cang Chai (Yen Bai), Sapa en Lai Chau. Er is geen treinverbinding in de provincie Lai Chau. Vanuit Lai Chau en Hanoi opereren er ook nachtbussen van Hungthanhtravel. De rit duurt ongeveer 14 uur.
De afstand naar Hanoi is 450 kilometer.


De weg....

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |