THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HUÉ
  -- Hué
  -- Hué Forbidden City
  -- Hué Dong Ba Markt
  -- Hué Hotels
  -- Hué per Cyclo
  -- Hué Khai Dinh Tombe
  -- Hué Koningsgraf
  -- Hué My Son tempels
  -- Hué Thien Mu Pagode
  -- Hué Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

DE KONINGSGRAVEN
de tombe van keizer Minh Mang

"De tombe van de keizer Minh Mang is zeer de moeite waard. Mooi gelegen en goed onderhouden, alhoewel verval dreigt. Leuk is de kolossale deur die altijd dicht is tenzij de koning naar binnen wilt. De begraven keizer heeft zijn sporen verdiend. Onder zijn bewind was er vrede en welvaart. Mooi zijn de beelden bij de entree en de plek waar hij uiteindelijk begraven ligt, helemaal achterin.".


Naar de tombe....

          Keizer Minh Mang - werd begraven in Buu Thanh op 20 augustus van 1841 door zijn opvolger en zoon Keizer Thieu Tri. Dit is op zo'n 12 kilometer van Hué, op de westelijke oever van de Perfume Rivier. Met de bouw werd al begonnen, terwijl hij ziek was en nog niet voltooid toen hij overleed in 1841. Keizer Thieu Tri voltooide het werk in 1843.
Hoewel Minh Mang vond dat Vietnam als land geïsoleerd moest blijven, was hij gevoelig voor de situatie van de boeren in zijn rijk. De plannen voor zijn tombe werden al tijdens zijn bewind opgesteld. Er zijn hier prachtige bruggen over de kalme waterpartijen in betoverende tuinen en rijkversierde gebouwen.

Er zijn 7 Koningsgraven in de buurt van Hué:

- Koningsgraf van Gia Long
- Koningsgraf van Minh Mang
- Koningsgraf van Thieu Tri
- Koningsgraf van Tu Duc
- Koningsgraf van Duc Duc
- Koningsgraf van Dong Khanh
- Koningsgraf van Khai Dinh

Zonder twijfel is het Koningsgraf van Minh Mang het meest bekend en het is één van de mooiste en indrukwekkendste. Het wordt vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan de Thien Mu Pagode. Vanuit de stad kun je er het makkelijkste komen met een taxi (20 minuten).

 


De Ingang

Vanaf de oever leidt een korte wandeling naar de ingang van het ommuurde complex. De poorten aan de linker kant en in het midden zijn gesloten en de rechter geeft toegang tot het monument. Alle gebouwen liggen in elkaars verlengde. Na de entree kom je op de Erehof, met aan weerszijden stenen beelden van olifanten, paarden, griffioenen en mandarijnen.
Via een trap met een fraaie leuning bereik je het Paviljoen van de Stèle. De inscriptie op de stèle (pilaar) houdt de herinnering hoog aan de keizer Minh Mang en is van de hand van zijn opvolger Thieu Tri. Achter het paviljoen leiden vier terrassen en een poort naar een binnenplaats. Het gebouw tegenover de poort is de Sung An Dien (Tempel van de Oneindige Schoonheid) met de bloemenversieringen op de muren en het plafond, gewijd aan Minh Mang en zijn echtgenote. Achter in de tempel staat het altaar met de begrafenistabletten van de keizer en de keizerin.
Aan de achterkant van de tempel lopen drie stenen bruggen over het door frangipanes omzoomde Trung-Minhmeer (meer van de Onberispelijke Helderheid).
Alleen de keizer mocht de middelste brug, de Trung Dao, betreden.
Het Minh-Lao paviljoen op de top van een lage heuvel was de plek, waar de keizer van het uitzicht en de frisse lucht kwam genieten
Achter het paviljoen leidt een brug over Tan Nguyet Tri (Meer van de Nieuwe Maan) naar de keizerlijke tombe. Het door een muur omringde graf is voor het publiek niet toegankelijk.
Minh Mang's tombe is een architectonisch complex, dat bestaat uit 40 gebouwen: paleizen, tempels, paviljoenen, etc. Het is ontworpen op een rechte lijn, die loopt van Dai Hong poort naar de voet van La Thanh (Omwalling) achter het graf van de keizer.


De vijvers
 

Minh Mang (1791 - 1841) was keizer van Vietnam van 1820 tot 1841. Hij was de opvolger van keizer Gia Long en de 2e keizer van de Nguyen dynastie. In zijn regeerperiode bracht hij wetten uit die de Katholieke missionarissen in de ban deden. Hij deed dit om dezelfde reden dat hij Boeddhisten en Taoïsten strafte, ze ondermijnden de goddelijkheid van de keizer.
Ten tijde van keizer Minh Mang was de administratie onderverdeeld in 6 ministeries: Binnenlandse zaken, Financiën, Religie, Justitie, Oorlog en Publieke werken. Hem werd ooit eens gevraagd waarom er geen ministerie van Buitenlandse zaken was. Hij antwoordde hierop dat:" De Westerse barbaren zijn zoveel aandacht onwaardig".
 

 


Uit een reisverslag:

"Deze tombe bestaat uit een groot aantal gebouwen en beelden gelegen op een uitgestrekt landgoed. We hadden een tour genomen om er te komen. Het was er rustig, geen bussen, en we hebben erg genoten van de verstilde sfeer van de mooie gebouwen en het park erom heen. Zeer de moeite waard! "

 

 


Midtown Hotel Hue

Goed gelegen in Hue stad, is het Midtown Hotel Hue het ideale vertrekpunt voor uw excursies in Hue. Gelegen op 0.0 Km van het hart van de stad, bevindt dit 4-sterren hotel zich op een excellente locatie met de grootste attracties binnen handbereik. Met de belangrijkste attracties van de stad - zoals Green Bamboo Art Gallery, Gia Huy Silk, Healing the Wounded Heart Shop - binnen handbereik, zullen bezoekers van het hotel de locatie waarderen.
Profiteer van de ongeëvenaarde dienstverlening en voorzieningen in dit hotel in Hue. De topfaciliteiten van het hotel omvatten gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, cadeau-/souvenirwinkel, ticket service.
Gasten kunnen kiezen uit 88 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. Het hotel biedt fantastische faciliteiten, inclusief hot tub, fitnesscentrum, sauna, zwembad (buiten), massage, zodat u kunt onthaasten na een bezige dag in de stad. Met een ideale locatie en bijpassende faciliteiten, is het Midtown Hotel Hue voor veel gasten precies wat zij zoeken.

Informatie en veel meer foto's: Midtown Hotel Hue |klik nu|

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |