THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Khau Vai Love Market

"Vervolgens vertrekken we naar MEO VAC (district) voor de jaarlijkse Kau Vai Love Market.
Deze kermis/markt had als doel om de jeugd uit de nabijgelegen bergdorpen de kans te geven om een lief te vinden ... dit gebeuren is tegenwoordig echter uitgegroeid tot een heus festival met paardenraces, hanengevechten, toneel, muziek en véél drank EN een massa jongeren vanuit heel Vietnam ... een heuse overrompeling voor een klein bergdorpje.".


De liefdesmarkt

          De Khau Vai Love Market - is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de liefde. Khau Vai, wat de thuisbasis is van de Giay, Nung en Muong, ligt niet zo ver van Meo Vac. Eenmaal per jaar trekken gescheiden geliefden door de bossen en bergen naar Khau Vai om zaken uit het verleden te bespreken. Ze genieten van een korte bijeenkomst, waarin zij zoete herinneringen delen, wisselen geschenken uit, of staren gewoon naar elkaar. Soms worden ze zelfs begeleid door hun (nieuwe) echtgenoten, als de reis door de wildernis gaat.
Dit Festival (Love Market) is in feite is een trefpunt voor oud-geliefde om hun hart uit te storten. Het vindt plaats op 26ste en 27ste van de derde maanmaand op de top van een heuvel bij khau Vai. Op het festival is natuurlijk eten en drinken. Veel culturele optredens, zoals zang en volksspelen. Natuurlijk zie je de beolking in traditionele kostuums met sieraden en hoor je de muziekinstrumenten uit deze streek. Er zijn veel activiteiten, die verzorgd worden door de lokale bevolking.

Er wordt gezegd, dat de schoonheid en de kracht van de liefde deze liefdesmarkt zo lang in stand heeft gehouden. In de omgeving van de markt zijn 2 tempels: Ong en Ba (Meneer en Mevrouw). Het verhaal van de "Love Market" gaat over deze tempels.
Er waren eens was er een jongen en een meisje, die geboren waren op twee verschillende plaatsen op het Dong Van Plateau. Omdat de twee families hen verbood met elkaar te trouwen, besloten ze hun familie te verlaten en zich te vestigen in de Khau Vai, een welvarend land met groene planten. Ter ere van hun verdiensten om het land te cultiveren van de wildernis tot een rijk akkerland, bouwde de lokale bevolking de twee tempels om ze te aanbidden.

 


Belangstellend

Een andere mythe vertelt het verhaal van een jong stel uit verschillende stammen, die verliefd werden op elkaar. Het meisje behoorde tot de Giay en de jongen bij de Nung. Het meisje was zo mooi, dat de stam haar niet wilde laten trouwen met iemand uit een andere stam. Daardoor ontstonden er gewelddadige conflicten tussen de twee stammen. Om het bloed te vergieten stoppen besloten de twee geliefden om elkaar niet meer te zien. Ze hadden echter het plan om elkaar één keer per jaar te zien. De plaats waar ze vroeger elkaar ontmoetten is Khau Vai, dat daarna een ontmoetingsplaats werd voor alle geliefden.

Aangetrokken paren van verschillende leeftijden komen sindsdien naar Khau Vai, met inbegrip van degenen die een partner voor de eerste keer te zoeken. De meesten van hen zijn degenen, die heel veel van elkaar houden, maar om verschillende redenen niet kunnen trouwen. Op de dag waarop de markt plaatsvindt, gaan zowel de vrouw en haar man samen naar de markt, maar ze kijken uit naar hun vorige partner om emoties te delen. Als één van hen thuis te blijft, is hij of zij niet jaloers, omdat de ontmoeting op de markt slechts een tijdelijke gevoel uitwisseling is, waarbij het geen negatieve invloed op het echte leven heeft.


Culturele activiteiten

Activiteiten:
 

  1. Op de eerste dag van de markt is er een openingsceremonie voor het nieuwe kalenderjaar. Op deze dag, op een van tevoren bepaald uur, nemen mensen een bad en trekken hun beste kleren aan, in afwachting van het nieuwe jaar. Ze brengen wierook, lichtjes, bloemen en vruchten naar een pagode waar ze lid van zijn. Elke deelnemer bidt tot de Boeddha en doet gebeden voor een Gelukkig Nieuwjaar. Kinderen doen leuke activiteiten tot laat in de nacht.
  2. De tweede dag is er een ceremonie om gekookte rijst te offeren en maken een hoopje zand een bergje. Elk gezin Khmer kookt rijst en geeft het in de vroege ochtend en middag aan boeddhistische monniken van de pagode. In de namiddag maken de mensen een zandbergje. Dit zou geluk brengen.
  3. Op de derde dag is er een ceremonie om het Boeddha standbeeld en boeddhistische monniken te wassen. In de namiddag branden ze wierook, brengen offers en gebruiken ze geparfumeerd water om het standbeeld te wassen. Dit is om hulde en dankbaarheid te brengen aan Boeddha. Dit is ook om zich te ontdoen van de tegenslagen van het oude jaar en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |