THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HUÉ
  -- Hué
  -- Hué Forbidden City
  -- Hué Dong Ba Markt
  -- Hué Hotels
  -- Hué per Cyclo
  -- Hué Khai Dinh Tombe
  -- Hué Koningsgraf
  -- Hué My Son tempels
  -- Hué Thien Mu Pagode
  -- Hué Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Khai Dinh tombe
de tombe van keizer Khai Dinh

"Het betonnen complex is aan de buitenkant er grouw, bijna zwart, geen echte bezienswaardigheid. Van binnen is koste nog moeite gespaard. Het terracotta leger, hier van beton, op de binnenplaats is wel aardig en van binnen is de tombe best de moeite waard om te bezoeken."

          In navolging - van de meeste voorgangers van Keizer Khai Dinh had hij zijn laatste rustplaats van tevoren al gepland . Toen hij stierf in 1925, werd Khai Dinh ten ruste gelegd in een weelderige graf, compleet met een gouden beeltenis van zichzelf in een binnenkamer.
Wat het graf van Khai Dinh onderscheidt van de anderen koningsgraven rond Hué, is de architectonische mix van Chinese, Vietnamese en Gotische elementen. Er zijn felle draken, die de trappen bewaken, stenen olifanten en buiten staan strijders. Ten slotte is er een smeedijzeren hek bij de ingang. Binnen bij het graf liggen een aantal persoonlijke bezittingen en de geschenken van de keizer. Op de muren zitten ongelooflijk ingewikkelde patronen van keramiek en glas.

Na zijn troonsafstand in 1916 koos Keizer Khai Dinh de helling van Chau Chu Mountain om zijn "thuis in de andere wereld" te bouwen - volgens Oriental geloof. De tombe ligt ca. 10 km van het centrum van Hue. Hij begon de opknapbeurt in 1920 en werd 11 jaar later door zijn opvolger Keizer Bao Dai voltooid.
Ondanks het feit, dat de tombe van Khai Dinh de kleinste is, is het de meest recente en de duurste onder andere de koningsgraven van de Nguyen dynastie. Khai Dinh koos ervoor, om voor zijn graf moderne materialen te gebruiken, zoals beton, lei en smeedijzer. Vandaar dat het uiterlijk van de tombe heel grijs en imposant is.

 

Dit staat in schril contrast met het werkelijk schitterende interieur. Het is een afspiegeling van een wonderbaarlijke Keizer. Ironisch genoeg is de tombe is minder een monument voor de keizer zelf, maar meer een monument voor zijn buitensporige rijkdom. Khai Dinh stond bekend als een pion van de koloniale Fransen. Zozeer zelfs, dat hij werd bespot, omdat hij in loondienst was van de Franse regering. Hij belastte zijn volk zwaar om de bouw van deze uitgebreide tombe te financieren. De belastingen verhoogde hij met 30%. Je kunt dus moeilijk zeggen, dat hij geliefd was bij de gewone bevolking.

 

Hoewel op het eerste gezicht de hoofdgebouw westers aandoet, is het toch wel Vietnamees. Er is een evenwicht tussen bomen, water, planten en land. Na 127 treden kom je boven en zie je eerst het gebouw met het grafschrift. Dan kom je op de binnenplaats en zie je beelden van de hofhouding van de mandarijnen: o.a. paarden en militairen.
De meest opvallende plek bij dit koningsgraf van Khai Dinh is het Thien Dinh Paleis, dat bronzen beelden en zuilen van de Koning bevat. De wanden zijn ingelegd met glas en porselein met diverse ontwerpen. De meeste aandacht kenmerk in deze kamer is het schilderwerk op het plafond van negen draken midden tussen vluchtige wolken. Binnen bij het graf is een zittend standbeeld van de koning. Zittend op de troon werd hij gebeeldhouwd in Parijs door Ducuing en Barbedienne in 1920.

Entree is gratis, zelfs op feestdagen, zoals op Nieuwjaarsdag en op de Nationale Dag (2 september).
De Khai Dinh Tombe is open van 07.30 tot 17.00 uur.


De Stenen Beelden


Uit een reisverslag:

"Nadien stopten we nog bij de tombe van Khai Dinh, dit pompeuze bouwwerk van de twaalfde koning (1916-1925) is een niet helemaal geslaagd, maar toch indrukwekkend complex, dat je via veel trappen bereikt. Overal krullen aan de balustrades, zuilen, kroonlijsten, wanden en plafondschilderingen. Vietnamees rococo in Disneystijl. De mozaïeken van porselein en glas binnen zijn deels van servies en bierflessen afkomstig. Vanaf het bovenste terras heb je een prachtig uitzicht over de heuvels."

 


Midtown Hotel Hue

Goed gelegen in Hue stad, is het Midtown Hotel Hue het ideale vertrekpunt voor uw excursies in Hue. Gelegen op 0.0 Km van het hart van de stad, bevindt dit 4-sterren hotel zich op een excellente locatie met de grootste attracties binnen handbereik. Met de belangrijkste attracties van de stad - zoals Green Bamboo Art Gallery, Gia Huy Silk, Healing the Wounded Heart Shop - binnen handbereik, zullen bezoekers van het hotel de locatie waarderen.
Profiteer van de ongeëvenaarde dienstverlening en voorzieningen in dit hotel in Hue. De topfaciliteiten van het hotel omvatten gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, cadeau-/souvenirwinkel, ticket service.
Gasten kunnen kiezen uit 88 kamers, stuk voor stuk plezierig en comfortabel ingericht. Het hotel biedt fantastische faciliteiten, inclusief hot tub, fitnesscentrum, sauna, zwembad (buiten), massage, zodat u kunt onthaasten na een bezige dag in de stad. Met een ideale locatie en bijpassende faciliteiten, is het Midtown Hotel Hue voor veel gasten precies wat zij zoeken.

Informatie en veel meer foto's: Midtown Hotel Hue |klik nu|

 Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |