THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

Notre-Dame Kathedraal
(HCMC/ Saigon)

"Kwamen per ongeluk aan de kathedraal tijdens de zondagsviering. Architecturaal niet bijzonder, maar de sfeer die er hing tijdens de viering heeft ons beide aangegrepen.
Even een kippenvelmoment. "


Basiliek van Notre-Dame

          De kathedraal Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis, zoals deze officieel heet, is een kathedraal gelegen in het centrum van Ho Chi Minh-Stad. Deze is gebouwd door de Franse kolonisten, die het aanvankelijk het Cathédrale Notre-Dame de Saigon noemden. De kathedraal gebouwd tussen 1863 en 1880. Het heeft twee klokkentorens, het bereiken van een hoogte van bijna 58 meter en heeft zes bronzen klokken. De kruizen op de top van de torens hebben een hoogte van 3,5m en zijn 2m breed. De totale hoogte van de kathedraal komt daarmee, tot de top van de kruizen, op 60,5m.

Na de Franse verovering van Vietnam, vestigde de Rooms-Katholieke Kerk een gemeenschap, die religieuze diensten voor de Franse kolonialisten hielden. De eerste kerk werd gebouwd op de huidige Ngo Duc Ke Street. De diensten werden gehouden in een Vietnamese pagode, die men in de steek verlaten had nà de oorlog. Bisschop Lefevre besloot om van deze pagode een kerk te maken.


De achterkant

 

Al snel werd deze pagode/ kerk te klein. In 1863 besloot admiraal Bonard om een houten kerk te bouwen aan de oever van een kanaal Charner. Lefevre zet de eerste steen voor de bouw van de kerk op 28 maart 1863. De bouw werd twee jaar later voltooid en kreeg de naam "Saigon Kerk". Toen de houten kerk door termieten beschadigd werd, ging men alle kerkdiensten houden in de gastenkamer van de Franse Governor's Palace. Dit paleis zou later worden omgezet in een seminarie tot de Notre-Dame kathedraal werd voltooid.

Oorspronkelijk had men de keuze uit drie terreinen voor de bouw. Men koos de huidige plaats van de kathedraal. Alle bouwmaterialen werden geïmporteerd uit Frankrijk. De buitenkant van de kathedraal werd gebouwd met bakstenen van Toulouse. De stenen hebben hun heldere rode kleur tot vandaag behouden.
De bouw van de kathedraal duurde drie jaar. Met Pasen, op 11 april 1880, werd de kathedraal officieel in gebruik genomen met een plechtige ceremonie. Bij deze plechtigheid van de voltooiing was de gouverneur aanwezig.
Bij de ingang is een granieten herdenkingsplaat, waar men start- en einddata en ontwerper kan lezen.

 

In oktober 2005 zou het Mariabeeld op het plein voor de kathedraal hebben gehuild. Volgens de verhalen zou een traan over de rechterwang hebben gelopen. Duizenden mensen kwamen op dit "wonder" af en de politie moest het verkeer rondom de kathedraal stopzetten.
De kerk zelf liet in een reactie weten dat het verhaal niet waar was en dat het Mariabeeld niet gehuild had. Desondanks bleven nieuwsgierige mensen nog dagen lang toestromen.


De zijkant

"De notre dame in Saigon is voornamelijk de moeite waard omdat het een kathedraal in Azië is. Niet iets wat je hier heel veel vindt. Volgens de Lonely planet had de notre dame zo uit Frankrijk kunnen komen, dat gaat wel erg ver.
Van buiten is de kathedraal zeker de moeite waard, van binnen zeker niet. Weinig bijzonders en niet... "

 

Alle hotels in Ho Chi Minh City met prijzen per kamer

 


Millennium Boutique Hotel

Een kwaliteitsaccommodatie voor wie geïnteresseerd is in restaurants, winkelen, nachtleven: het Millennium Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad is een prima adres voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.3 km en het duurt normaal ongeveer 25 minuten om het vliegveld te bereiken. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Millennium Boutique Hotel biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Voor het comfort en gemak van de gasten biedt het hotel gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, fotokopiëren, printer.
Hotelkamers zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee, kledingkast, handdoeken, slippers, oploskoffie in iedere kamer. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief zwembad (buiten). Het Millennium Boutique Hotel is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Ho Chi Minh Stad.

Informatie en veel meer foto's: Millennium Boutique Hotel |klik nu|

 


 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |