THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HALONG BAY
  -- Halong Bay
  -- Halong Bay Map
  -- Halong Cat Ba Island
  -- Halong Caves
  -- Halong Jonk/ Cruise
  -- Halong Dr. Dorpen
  -- Halong Hotels
  -- Halong Parels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Cruisen
op een Chinese Jonk

"De rotsen van Halong Bay zijn en blijven fantastisch mooi. Met het weer moet je een beetje geluk hebben. Je komt wel in een toeristische molen terecht waar je tegen moet kunnen. Als je boot uitvaart merk je dat je dit met tientallen boten tegelijk doet. Bij het grotbezoek is dit het ergste. Honderden Japanners Chinezen Koreanen en een paar Europeanen moeten 150 treden op en af om een grot te zien die zo overdreven verlicht wordt dat hij lelijk wordt. De lunch aan boord is voor visliefhebbers verrukkelijk".


Halong Bay met een jonk

          Halong Bay - is een prachtige baai in het noorden van Vietnam. In deze baai liggen 1969 steile karsteilandjes van verschillende grootte en vorm. Sommige zijn groen bebost, andere bewoond en weer andere beschikken over verborgen zandstrandjes. Bij vertrek in de haven ligt een Chinese jonk op je te wachten. Het is geen traditioneel bruin schip; de regering heeft besloten dat alle boten wit geverfd moeten worden. De bevolking in Halong Bay leeft er veelal in drijvende dorpen en leeft van de visvangst en viskwekerijen. In 1994 is de Halong Bay op de Unesco Werelderfgoed geplaatst. Het grootste eiland is Cat Ba eiland. Je kunt hier overnachten en er is een klein nationaal park. De mooiste manier om Halong Bay te ontdekken is met één van de cruiseboten. Vrijwel allemaal zijn ze gebouwd als een Jonk in Chinese/Vietnamese stijl. Men laat je in enkele dagen kennismaken met Halong Bay.

Het is dan ook een schitterend gebied dat zich uitstekend leent voor cruises, kajakken, het verkennen van grotten en een bezoek aan één van de vele traditionele, drijvende, dorpjes. Vanuit Hanoi rijd je in ongeveer drie uur naar de stad Halong, die het startpunt vormt van de meeste cruises.

Aan boord van de Chinese jonk overnacht je vaak in een privé hut met badkamer met airco, minibar, douche en toilet. Ook hebben de kamers een mooi groot raam met uitzicht op de baai.
De Chinese jonk beschikt over een ligdek en er is vaak een dek met een restaurant waar Vietnamese en Westerse specialiteiten geserveerd worden en loungebar met zonnedek. Uiteraard zijn er ook goedkope cruises. Deze zijn eenvoudig en hebben veel minder luxe.

 

Als je een meerdaagse cruise hebt geboekt, kun je in avonduren geheel in stijl aan boord genieten van een ‘’Sunset” drankje. Je kunt genieten van het uitzicht, de muziek, drankjes, hapjes. De onboard bar heeft een ruime keuze aan longdrinks, wijnen en andere drankjes. Op het dek kun je genieten van de zonsondergang. Uiteraard is er ook een moment, wanneer je kunt zwemmen in het warme water.

Een jonk is een zeilschip ontwikkeld in China. Het is eigenlijk een vergrote sampan. Jonken kunnen nog steeds in alle maten voorkomen. De kleine geroeid of geboomd worden, maar de grotere kunnen meerdere masten hebben met langsscheepse zeilen (vroeger van bamboe), die de karakteristieke zeillatten bezitten. Net zoals de jonken in Halong Bay. Dit zijn luxe jonken en ingericht voor het toerisme.


Het Zonnedek

 

Het merendeel van de junks, die een cruise door de Halong Bay maken, komen langs de drijvende dorpen. Waarschijnlijk maken ze een korte stop bij een viskwekerij en kun je een indruk krijgen van het dagelijkse leven in zo'n dorp. Je krijgt misschien een kijkje in de eerste levensbehoeften van de dorpelingen. Sommige bewoners komen je ophalen met hun sampan om je een kijkje te geven in hun dorp.


Drijvende huizen

Het indrukwekkende omhoog rijzende eilandjes is wat Ha Long Bay zo bijzonder maakt, maar wat zich aan de binnenkant van die eilandjes bevindt is minstens zo bijzonder.

 
"Het is heel erg indrukwekkend om te zien hoe de bergen uit de zee opkomen. Halong Bay is zeker de moeite waard om te gaan bekijken voor bijvoorbeeld 2 of 3 dagen (wij hebben 3 dagen gedaan, meer relaxed). Het is een toeristisch gebeuren, maar toch de moeite waard om te gaan bekijken/beleven."

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |