THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

Jade Emperor Pagoda
(HCMC/ Saigon)

"Ik bezocht de Pagoda de tweede dag en het was er leuk vertoeven. De wierook vult de lucht en de rust die hier hangt is beklijvend. Je kan er zelf een pakje wierook kopen en laten branden. Maak even tijd bij het aansteken om de denken aan je dierbaren, dat deed mij althans deugd tijdens mijn solo reis. "


De ingang van de Pagode

          De Jade Emperor Pagoda - werd in in 1909 gebouwd ter ere van de hoogste taoïstische god (de Jade Keizer of Koning van de Hemel, Ngoc Hoang). Het is één van de meest spectaculaire sfeervolle pagodes in Ho Chi Minh City.
De buitenkant van het pagode is bescheiden, maar dat past in zijn omgeving. Wanneer je door het hek bent, kom je in de schaduwrijke binnenplaats van de pagode. Hier heerst een oase van rust vergeleken met de drukke straat buiten. Voor het grootste deel van de binnenplaats is leeg met uitzondering van een paar grote schalen voor wierook en een paar leeuwen, die de voordeur bewaken. De Jade Emperor Pagoda is ook bekend als de Schildpad Pagoda. Op de binnenplaats zie je ook een soort vijver, gevuld met schildpadden. De vijver is ongeveer vier meter lang en twee meter breed en geheel gevuld met schildpadden, waarvan sommige een inscriptie op de rug hebben.
Binnen is de pagode gevuld met beelden van ongrijpbare godheden en groteske helden. De prikkelende rook van wierook (Huong) vult de lucht, verduistert de prachtige houtsnijwerk. Het dak is bedekt met uitgebreide tegelwerk en tempelbeelden, voorstellende personages uit zowel de boeddhistische en taoïstische overlevering. Deze zijn gemaakt van stevig papier-maché.


De Beelden

 

Binnen in het hoofdgebouw zijn twee bijzonder heftige en dreigende taoïstische figuren. Aan de rechterkant is een 4 meter hoog standbeeld van de generaal, die de Green Dragon (onder zijn voeten afgebeeld) versloeg. Aan de linkerkant is de generaal, die de Witte Tijger versloeg, eveneens afgebeeld onder zijn voeten.

font face="Verdana" size="2">Gelovigen zitten voor de onaantastbare Jade Keizer, die gedrapeerd in luxe kleding en gehuld is in een dichte was van wierook. Hij wordt geflankeerd door zijn verzorgers, de Vier Grote Diamonds (schildwachten), die zo worden genoemd, omdat ze zo hard als diamanten zijn.
Aan de linker kant van de Jade Emperor is een deur, die naar een andere kamer leidt. Aan de rechterkant is een half afgesloten gedeelte, waar je Thanh Hoang ziet, het hoofd van de hel; links van hem is zijn rode paard.
Vrouwen staan in de rij voor de City God. die een hoed op heeft met Chinese karakters. In een betoverende ritueel doen ze geld in een doos, wrijven vervolgens een stukje rood papier tegen zijn hand. Tenslotte houden ze dit papiertje boven een kaarsvlam.

 

Aan de andere kant van de muur is een ruimte, waarin keramische figuren van 12 vrouwen zitten, omgeven door kinderen en gekleed in kleurrijke kleding. Ze zitten in twee rijen van zes. Elk van de vrouwen een voorbeeld van een menselijke eigenschap, goed of slecht (zoals in het geval van de vrouw, die alcohol drinkt uit een kruik). Elke figuur staat voor een jaar in de 12-jarige Chinese astrologische kalender. Het hoofd van alle vrouwen in deze kamer is Kim Hoa Thanh Mau.
Boven is een hal naar Quan Am, de Godin van Genade. Daar tegenover is een portret van Dat Ma, de bebaarde Indiase grondlegger van het Zen Boeddhisme.


De Beelden

"Dit is een absoluut geweldige pagode, die je een zeer positieve energie geeft. Het is een zeer oude pagode en met een aantal prachtige beelden en architectuur. Er is een vijver met een enorme hoeveelheid schildpadden met enkele hoopvolle inscripties op hun rug. We zijn ons er ervan bewust, dat dit een heilige plek is en dat de mensen hier naar toe komen om te aanbidden. "

 

Alle hotels in Ho Chi Minh City met prijzen per kamer

 


Millennium Boutique Hotel

Een kwaliteitsaccommodatie voor wie geïnteresseerd is in restaurants, winkelen, nachtleven: het Millennium Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad is een prima adres voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.3 km en het duurt normaal ongeveer 25 minuten om het vliegveld te bereiken. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Millennium Boutique Hotel biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Voor het comfort en gemak van de gasten biedt het hotel gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, fotokopiëren, printer.
zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee, kledingkast, handdoeken, slippers, oploskoffie in iedere kamer. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief zwembad (buiten). Het Millennium Boutique Hotel is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Ho Chi Minh Stad.

Informatie en veel meer foto's: Millennium Boutique Hotel |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |