THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  FESTIVALS
  -- Hung King Festival
  -- Mid-Autumn Festival
  -- Tet (Nieuwjaar)
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Hung King Festival

"De tempel is een ontploffing van kleuren en motieven. Ik was hier niet op voorbereid. Alles is bewerkt, overal kleur. Ook de volgelingen zijn gehuld in gewaden, soms wit maar ook geel of rood. Ogen in de vensters maar ook op een grote bol, gekleurde draken die om de pilaren slingeren. Steeds zie je nieuwe details.
Je zou haast de mooie tuin vergeten. Het heeft op mij een grote indruk gemaakt"De Hung King's sterfdag, een nationale feestdag, wordt in de noordelijke provincie Phu Tho gehouden. Het plaatsje heet Viet Tri. Het festival is ter nagedachtenis aan de Hung Kings, die Vietnam heel lang geleden hebben gesticht.
De eerste Hung koning was Kinh Duong Vuong, die in 2879 voor Christus aan de macht kwam. Hij regeerde over Noord-Vietnam en een deel van het zuiden van China. Het gebied werd genoemd Van Lang en wordt beschouwd als het eerste land van het Vietnamese volk. Zijn nakomelingen regeerden over Vietnam tot 258 voor Christus.
De tempel van de Hung Kings tempel bevindt zich ongeveer 100 km van Hanoi.
Het is een populaire bestemming voor toeristen, die geÔnteresseerd zijn in de Vietnamese geschiedenis. De tempel is onlangs gerenoveerd. Bezoekers aan Hung Kings tempel komen hun respect betuigen aan de oprichters van Vietnam. Een bezoek aan Hung Kings tempel in de vroege voorjaar is uitgegroeid tot een Vietnamese traditie.

Hung Koning Tempel festival wordt jaarlijks gehouden van 8ste tot en met 11de van de derde maand op maankalender. De belangrijkste feestdag valt echter op de 10de. Dan hebben de Vietnamezen recht op een vrije dag gegeven. Kantoren en banken zijn dan gesloten. Alleen cafťs en restaurants zijn dan open.
Net als andere festivals in het noordelijk deel van Vietnam, bestaat dit festival bestaat uit twee delen: ceremoniŽle en recreatieve activiteiten. De Hung Kings Tempel is een complex van majestueuze gebouwen bij de Nghia Linh Mountain (Phu Tho provincie). Een processie begint aan de voet van de berg, en stopt bij elke kleine tempel, die ze tegenkomen, voordat ze de belangrijkste tempel bereiken (Hung Tempel).

 

 

Het ceremoniŽle gedeelte is een belangrijk onderdeel van het festival wordt gehouden in Hung Tempel om respect en dankbaarheid aan de voorouders te tonen. De offers, die gebracht worden, kunnen bestaan uit een varken, een geit, een koe, Chung cake, gebak en een royale vijf vruchten mand.
Na het horen van het geluid van de oude bronzen drum, zal een overheidsfunctionaris, gevolgd door ouderen en pelgrims een wierookoffer uitvoeren. Het mooiste van alles is echter de processie, wanner men 225 treden omhoog moet naar de Hung Tempel.

De recreatieve activiteiten, die daarna beginnen bestaan uit: Xoan zingen in Hung Tempel en Ca Tru zingen in de tempel beneden aan de berg. Verder is er kruisboog schieten, rijst stampen, noodles maken, danswedstrijden en hanengevechten. De uitvoering van de drakendans krijgt vooral veel aandacht van de toeristen.

Hung Tempel festival is uitgegroeid tot een symbool van de kracht van de nationale eenheid, een verbinding tussen heden en verleden. De spreuk "denk aan de bron, terwijl van het water drinkt" is hier een veelgehoorde uitspraak.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |