THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 SON LA
  -- Son La
  -- Son La Hotels
  -- Son La Map
  -- Hua Tat
  -- Moc Chau Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HUA TAT

"Geweldig! De lokale bevolking is zo gastvrij. Ze staan ​​klaar om toeristen, vooral buitenlanders, te helpen de H'mong-cultuur beter te begrijpen. Ik vind het geweldig om te zien dat vrouwen veelkleurige patronen borduren en naar khen-deuntjes luisteren"  


De Huizen

          Het dorp Hua Tat - ligt op 20 kilometer afstand van de stad Moc Chau in de provincie Son La. Omdat het dorp op het bergachtige Moc Chau Plateau ligt (ongeveer 1100 m boven zeeniveau), is de lucht hier koel en fris.
Het is een populaire toeristische attractie die bekend staat om zijn bergen en bossen in al zijn primitieve schoonheid en die deel uitmaakt van het unieke culturele leven van de H'mong-gemeenschap. Volgens administratieve gegevens is het H'mong-volk goed voor 98% van de gemeenschap in het dorp Hua Tat. In combinatie met de fascinerende en diverse gemeenschapscultuur zal het toerisme van Son La langzaam maar zeker bezoekers aantrekken. Dit dorp heeft ongeveer 140 huishoudens. Sinds enkele jaren is het een populaire bestemming voor toeristen.

Bijna elk huis in het dorp is traditioneel gebouwd, gelijkvloers en van hout. Het zijn eenvoudige huizen met één verdieping, elk huis heeft een witte mosterdbloementuin, gevuld met enkele pruimenbomen, perzikbomen, en als je langs de tuin komt, zul je nooit een kip of varken zien jagen als zodanig. de norm rond het dorp.

Gezinnen beoefenen nog steeds hun traditionele ambachten, zoals de bereiding van maïsalcohol, brocatelle of ijzerwerk. Toeristen kunnen ter plaatse ambachtelijke smederijen zien. Ze maken o.a. stampers, die bedoeld zijn om de maïs te pellen. Als ze willen, kunnen ze zelf een mes smeden, de eigenaar van de smederij kun je het laten zien.

 

 

In het bijzonder heeft elke familie een "khen" (een soort mondharmonica) en een stamper die bedoeld is om de banh day (gestampte rijstwafels met een ronde vorm die de hemel symboliseert) te maken. Familieleden staan ook klaar om een aantal traditionele muziekstukken te spelen om bezoekers te verbazen. De lente is de beste tijd om het dorp te bezoeken, want het is wanneer pruimen- en perzikbloemen in volle bloei zijn en ook de tijd voor H'mong-mensen om Tet te vieren. Omdat de lokale bevolking tegen die tijd de teelt heeft voltooid, zal iedereen zijn mooiste, meest kleurrijke handgemaakte kleding aantrekken om te genieten van het feest van Tet.


Demonstratie

Hua Tat is erin geslaagd de traditionele H'mong-cultuur bijna intact te houden. Het lijkt ver verwijderd van het proces van modernisering en verstedelijking dat geen dorp, lager, in de vlakte spaart.
Het is voor u de beste tijd om te genieten van de vrolijke sfeer en het vreedzame leven van de lokale etnische gemeenschappen.
Je kunt hier kiezen uit verschillende wandeltochten. Tijdens zo'n wandeling van ongeveer 45 minuten kun je even weg te zijn van het drukke stadsleven en genieten van de verfrissende en koele lucht van het hooglandplateau. Als je het pad naar de top van de heuvel volgt, zie je veel verschillende soorten plantages en dieren zoals geiten en buffels. Tegen het einde van het pad passeer je de huizen van de dorpelingen en krijg je de kans om contact te maken met de vriendelijke Hmong-dorpelingen.


H'mong vrouwen

 

De Hmong zijn trots op hun eten - uitgebalanceerde maaltijden die elke persoon zullen verzadigen. Een traditionele Hmong-maaltijd bestaat meestal uit rijst, een vleesgerecht zoals gegrilde kip, groenten en heldere soep. Het eten wordt meestal gecombineerd met dranken zoals groene thee en maïsalcohol, die lokaal worden bereid.

De dorpelingen zijn ook erg vriendelijk. Begroet ze met een "xin chao" (zeen chow) of "nyob zoo" (neeyore jom) en je krijgt een glimlach en groeten in ruil daarvoor. Beter nog, misschien word je door de lokale volwassenen uitgenodigd voor een voetbalwedstrijd en breng je je middag door met het smeden van nieuwe vriendschappen op het voetbalveld van het dorp. De dorpelingen vinden het heerlijk om je bij je te hebben en zullen je met de grootste gastvrijheid behandelen.

Elk jaar organiseren de H'mong twee grote festivals: Tet nguyen dan (een maand voor Tet nguyen den van Kinh, de grootste etnische groep) en Independence Day (2 september). Bij deze gelegenheid dragen ze hun mooiste kleding. Als je bij deze gelegenheden naar Hua Tat komt, kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder traditionele spellen zoals het gooien van paoof touwtrekken… Je kunt ook dansen bijwonen op het geluid van de khen.
Het dorp Hua Tat kun je in alle seizoenen te bezoeken. Of het nu in de lente, zomer, herfst of winter is, je zult adembenemende panorama's ontdekken en zeer gastvrije inwoners ontmoeten, die je graag bepaalde facetten van hun cultuur zullen laten zien. Verandering van omgeving en frisse lucht is een zekere garantie bij een bezoek aan Hua Tat!

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |