THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NAM DU
  -- Nam Du: Hon Lon
  -- Nam Du: Hon Mau
  -- Nam Du: Hon Ngang
  -- Nam Du: Map /Kaart
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Hon Ngang

"Een van de mooiste landen die ik heb gezien, is Vietnam. Een ongekend vriendelijke en open bevolking, een land zeer veilig voor toeristen, met schitterend natuur- en landschapsschoon, en zeer interessante minderheden die nog aan tradities vasthouden die voor ons erg exotisch en soms vreemd aandoen, maar die zeer de moeite waard zijn om kennis van te nemen."


De beschutte baai

          Hon Ngang - ligt in het centrum van de Nam Du Archipel. Je komt naar Hon Ngang door de boot te nemen in Hon Lon, het hoofdeiland van de Nam Du Archipel. Daar moet je dus eerst vanuit Rach Gia ongeveer 90 kilometer varen naar Hon Lon. Vanaf Hon Lon duurt de overtocht 30 minuten met de boot. Er zijn twee afvaarten per dag. Hon Ngang heeft een grote haven en omdat de haven beschut ligt, ankeren hier veel boten. Je ziet op het strand het dagelijkse drukke leven van vissers.

Vissersboten en andere soorten zeeschepen ankeren rond de steiger en op het strand. De mensen, die het moeilijk hebben, helpt men elkaar met een grote glimlach om de boot op het strand te trekken. Vissers werken ondanks de regen onvermoeibaar verder om de vangst van de dag aan land te brengen. Deze scène van het vissersdorp oogt ontzettend hulpvaardig en bruisend, waardoor je geen medelijden krijgt met de vissers.
Bij zonsondergang stopt ook al het werk van de vissers. De zonsondergang van Hon Ngang is heel romantisch. De zon daalt snel in zee, de lucht verandert geleidelijk van kleur, het heldere blauw van het zeewater wordt geleidelijk vervangen door het donkerblauw.

 

Hon Ngang is 's avonds op zijn mooist. Als je op het eiland Ngang bent, zie je sprankelende lichten van Hon Lon en de andere eilanden zo mooi, dat alles wel een foto lijkt. De lichten flakkeren op, soms dichtbij en ver weg. Ze dimmen terwijl ze voor je ogen verschijnen.


De Pier
 

 


Er zijn ongeveer 1000 huishoudens op Hon Ngang. De meeste mensen, die op het eiland wonen, houden zich bezig met vissen en aquacultuur. Er liggen voor de kust honderden kooien met gekweekte vissen in het water: seafarms. De kooien strekken zich uit over het zeeoppervlak op de baai. In deze kooien kweken de vissers voornamelijk tandbaars en cobia. Hon Ngang heeft de meest beschutte haven van Nam Du en trekt dus duizenden boten, kano's en kooien voor recreatie en visteelt.
Aan de havenkant staat een rij paalwoningen op bamboepalen en dicht bij elkaar gebouwd, ongeveer 2 km lang. Er is beton gebruikt om de huizen te ondersteunen. In het vissersdorp zijn o.a. homestays, kruidenierswinkels, cafés, kliniek, elektronica winkel en diverse eetgelegenheden etc..
Er is slechts een kleine weg van ongeveer 1,5 meter breed.


Het strand

Op het eiland Ngang hebben bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de gerechten, zoals inktvispap, gegrilde inktvis, gebakken worteluien, gegrilde otters (!) en oesters, alles heerlijk als goedkoop. De bekendste is de Nam Du-krab, die relatief goedkoop, geurig en dik is. Het zou een vergissing zijn om niet van dit soort specialiteit te genieten.

Als je naar Hon Ngang komt, zul je zeker onvergetelijke ervaringen hebben over de eilandwateren, ook wel het "eiland van het paradijs van het zuiden" genoemd, om het charmante landschap, de mensen en het vredige leven in het vissersdorp. Het eiland is een combinatie van vele factoren die door natuur, blauwe zee, wit zand, zonneschijn en verse zeevruchten worden gegeven.

 


Alle eilanden

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |