THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NAM DU
  -- Nam Du: Hon Lon
  -- Nam Du: Hon Mau
  -- Nam Du: Hon Ngang
  -- Nam Du: Map /Kaart
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Hon Mau

"Eén van de mooiste landen die ik heb gezien, is Vietnam. Een ongekend vriendelijke en open bevolking, een land zeer veilig voor toeristen, met schitterend natuur- en landschapsschoon, en zeer interessante minderheden die nog aan tradities vasthouden die voor ons erg exotisch en soms vreemd aandoen, maar die zeer de moeite waard zijn om kennis van te nemen."


De beschutte baai

          Hon Mau - is één van de 21 eilanden in de Nam Du-archipel, ongeveer 90 km van het vasteland. Om deze “ruwe parel” te bereiken, moet je in Rach Gia de boot nemen naar het hoofdeiland van de Nam Du archipel: dit is Hon Lon (ook wel “Cu Tron” genoemd). Van daar moet je met de boot naar het eiland Hon Ngang. Deze tocht duurt 30 minuten, Van Hon Ngang kun je een kleine veerboot nemen om het eiland Mau te nemen. Deze gaat 2 à 3x per dag. De steiger van Hon Mau is gebouwd van betonnen palen, waarop men houten planken heeft gelegd. Het is dus niet geschikt voor het ankeren van grote boten. Links van de pier is het registratiekantoor van het eiland en een kleine Ba-tempel.

Een homestay is gemakkelijk te vinden. Als je verder loopt, dwaal je door de kleine straatjes. Je kunt hier niet verdwalen, maar misschien vind je een visstalletje met gebakken vis, waar je rustig kunt zitten, voordat je naar je homestay gaat.
Hon Mau een klein en mooi eiland, dat ideaal is om te verkennen. Het 200 hectare grote eiland wordt bevolkt door 120 families. De meesten op het eiland leven van de visserij.
Als je vroeg in de ochtend naar het strand gaat, is er een drukte van belang, omdat de vissersboten terugkeren naar de kust met allerlei soorten zeevruchten.
De nieuwe dag begint hier voor oudere mannen, vrouwen en kinderen, die de vangst van de boten sorteren.

 

Een andere groep inwoner zal de netten uit de boten nemen, schoonmaken en repareren ter voorbereiding op de volgende visvangst.
Een paar anderen beginnen vissen te drogen door ze langs het water te leggen. De zon en wind, die over het strand gaat, krijgt de gedroogde vis een bijzondere smaak. Je kunt ook een praatje maken met de vissers om meer te weten te komen over hun werk en eventueel verschillende soorten zeevruchten uitzoeken.


De KLeine Pier
 

 


Na kennis te hebben gemaakt met de inwoners en vissers van het dorp, kun je de de tempel van de walvis, waaraan vele intrigerende verhalen verbonden zijn. In het midden van het altaar is een walvisbot met een gewicht van vele tonnen geplaatst. Dit tempeltje ligt direct aan zee, waar de kinderen van het dorp vaak samenkomen om te spelen.
De mensen op het eiland, van ouderen tot kinderen, weten allemaal dat dje ergens anders vandaan komt. Daarom moet je niet verbaasd zijn als iemand u vraagt waar je vandaan komt, wat je doet en uit hoeveel mensen in je familie bestaat.


Heb je lekker gegeten?

Er zijn op Hon Mau drie ongerepte stranden: Chuong-beach, Bac-beach, Bai Nom-beach.
Het strand van Chuong, met zijn prachtige witte zand en immens blauwe water, wordt door veel bezoekers beschouwd als het mooiste van Hon Mau. Het heeft meer dan een kilometer lang wit zandstrand, versierd met kokospalmen in de wind en de turkooisblauwe zee. Je kunt ijs eten, een verse kokosnoot bestellen of direct aan het strand genieten van de aromatische zeevruchten. Daarnaast zijn er ook enkele eetgelegenheden, gespecialiseerd in het serveren van ter plaatse bereide verse gerechten.
Nom beach trekt daarentegen toeristen met zijn lange rijen groene kokospalmen die dansen in de wind. Het ligt aan de rechterkant van de kade, de voorkant van Hon Mau met wit zand, rustige golven, kalme zee het hele jaar door. Het is een plek waar mensen samenkomen, boten ankeren, handel drijven.
Bac Beach (ook bekend als Black Stone-strand) heeft een onaangetast uiterlijk met de golven, die met rotsen van verschillende groottes het strand aanraken. Black Stone Beach is klein, en ligt verscholen achter de huizen van de inwoners, maar het is de moeite waard om te bezoeken.
Na 23.00 uur, als de generator stopt met werken, zijn de mensen gaan slapen, het is tijd voor Hon Mau om terug te keren naar de natuur.

 


Alle eilanden

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |