THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOI AN
  -- Hoi An
  -- Hoi An Map
  -- Hoi An Cham Eilanden
  -- Hoi An My Son Tempels
  -- Hoi An Hotels
  -- Hoi An Old House
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HOI AN

We gaan het stadje verkennen samen met honderden andere toeristen: langs de straatjes staan veel oudere huizen waarin allemaal winkels of restaurants zijn ondergebracht. Tussendoor staan pagoda’s, kapelletjes en vergadergebouwen van diverse Chinese congregaties. Er is een boulevard aan de Thu Bon rivier en voorbij de voetgangersbrug naar het schiereiland ligt de Japanse overdekte brug waar aan een kant twee apen en de andere kant twee honden de wacht houden.
Er zijn opvallend veel galerieën en de nodige souvenirshops.


Hoi An

          Hoi An - is de meest sierlijke, sfeervolste, stad van Vietnam. Vroeger had deze prachtige stad een belangrijke haven, heden ten dage beschikt het over een grootse architectuur en een verleidelijke omgeving bij de rivier. De stad past goed op haar erfgoed. De 21-eeuwse vervloekingen van verkeer en vervuiling zijn aan deze gezellige stad voorbij gegaan. Het centrum van de stad is autovrij.
De relaxte, provinciale houding en het opvallend harmonieuze karakter van Hoi An dankt het meer aan geluk dan de planning. Was de Thu Bon rivier niet verzand in de late 19e eeuw, zodat schepen de stad niet meer konden bereiken, dan zou Hoi An er vandaag ongetwijfeld heel anders hebben uitgezien. Een eeuw lang slonk de allure van de stad tot er een abrupte stijging van toeristen in de jaren 1990. Door die toeristische boom veranderde de lokale economie. Vandaag is Hoi An weer een kosmopolitische smeltkroes, één van de rijkste steden van het land, een culinair mekka en één van de belangrijkste toeristische centra van Vietnam.

Ondanks deze opleving van de economie heeft de oude stad zijn gezicht behouden. Haar ongelooflijke erfenis bestaat uit wankelende Japanse koopmanshuizen, Chinese tempels en oude theehuisjes. De rijstvelden zijn door de bewoners geleidelijk vervangen door toeristische bedrijven. Lounge boutique hotels, bars, reisbureaus en een overvloed aan kleermakerswinkels zijn een deel van het dagelijkse. En toch, door de markt en op het eiland Cam Nam, is het leven heel weinig veranderd. Als je een paar kilometer buiten de stad bent, zijn er mooie fietsroutes, of motorritjes, of boottochten te maken. Een aantal verleidelijk landschappen en de verlaten stranden zijn binnen handbereik.


De Japanse Brug

De Japanse Brug werd voor het eerst gebouwd in het jaar 1590 door de Japanse gemeenschap om beter te kunnen handelen met de Chinese wijken. Door de eeuwen is men relatief trouw gebleven aan het originele Japanse ontwerp.
De constructie is zeer stevig gebouwd, vanwege het gevaar van aardbevingen. De ingangen van de brug worden bewaakt door verweerde beelden: een paar apen aan één zijde, een paar honden aan de andere zijde. Volgens een oud verhaal, had men voor deze beelden gekozen, omdat veel Japanse keizers geboren werden in de jaren van de hond en aap. Een ander verhaal vertelt, dat de bouw van de brug begon in het jaar van de aap en werd voltooid in het jaar van de hond.
De toegang tot de Japanse Bridge is gratis. Je moet een donatie te geven voor de kleine, indrukwekkende tempel aan de noordelijke kant van de brug.

 


Fujian Assembly Hall

Oorspronkelijk was de Assembly Hall een vergaderruimte, maar werd later omgezet in een tempel voor de verering van Thien Hau, een godheid uit de provincie Fujian. De muurschildering op de rechter wand toont Thien Hau, die met een lantaarn de weg verlicht, wanneer ze op een stormachtige zee een zinkend schip redden gaat redden. Tegenover is deze muurschildering zie je op de muur de hoofden van de zes Fujian gezinnen, die uit China gevlucht naar Hoi An in de 17e eeuw.
De laatste kamer bevat een altaar met zittende figuren van de hoofden van de zes Fujian families. Achter het altaar aan de rechterkant zijn drie feeën en kleinere figuren, die 12 verloskundigen voorstellen. Zij leren kleine kinderen vaardigheden, die nodig zijn voor het eerste levensjaar: glimlachen, zuigen en enzovoort.
Kinderloze echtparen komen hier vaak om te bidden voor nakomelingen en laten vers fruit achter als offer.

 


Old House of Tan Ky

Old House of Tan Ky adres: 101 Nguyen Thai Hoc Street - de oude wijk van Hoi An. Het huis van Tan Ky is een perfect voorbeeld van een 18e eeuws handelaarwoonhuis in deze voormalige handelsstad. De naam Tan Ky, wat "Progress Shop" betekent, werd door de 2e generatie aan het huis gegeven, omdat het was uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.
Ondanks de terugval van de handel in de stad en de enorme verwoestingen door de jaarlijkse overstromingen, hebben zeven generaties voortdurend gestreefd om de woning in goede conditie te houden. Daarom: al is het niet de oudste, Tan Ky is de meest goed bewaarde handelshuis gebleven in Hoi An.
Als je in de buurt van de Japanse brug, loop Bach Dang straat uit en je ziet Nguyen Thai Hoc straat. Het verdient de aanbeveling om dit huis 's morgens of in de namiddag te bezoeken.

Hoi An heeft ontzettend veel kleermakers en  schoenenmakers.. Er wordt wel eens gezegd: "Haal alle kleermakerswinkels, schoenenwinkels en souvenirwinkels weg.... en er blijft niets meer  van Hoi An over!"
Het is dus goed winkelen in Hoi An.

In elke straat wel zo'n winkel eentje. Als je een kostuum of schoenen wil laten aanmeten. Regel is wel, dat minimaal tweemaal moet passen. Ik neem altijd een foto van een mooi kostuum mee en vraag of dat model kunnen maken. Meestal is dit wel zo. Soms liggen er boeken klaar met de nieuwste modellen uit de bekende modesteden. Er zijn echter altijd nog vragen over één of twee splitten van achteren of vragen over de zakken. Denk dus goed na, als iets wilt laten maken. Uiteraard is een maatkostuum veel goedkoper dan in Nederland.

Op een uur rijden van Hoi An bevindt zich het Hindoe tempelcomplex My Son. Er worden vanuit Hoi An excursies naar georganiseerd, die ca. 6 uur duren. Men kan echter op eigen houtje ook vervoer regelen en het tempelcomplex bezoeken.


Cham Island is een eilandje voor de kust bij Hoi An. Hier bevindt zich een duikschool genaamd Cham Island Diving. Cham Island Diving heeft ook snorkeltrips vanaf Hoi An aan, zelfs een trip inclusief overnachting op het eiland (basic camping). Je kunt zelf met een ferry naar het eiland om daar het lokale dorpje Bai Lang te verkennen. Bij slecht weer kun je een trip naar het eiland beter vermijden. Klik hier voor de Cham Eilanden.
In Hoi An zijn ook genoeg restaurantjes, waar je prima kunt eten.

 

 


Cozy Hoian Boutique Villas 

Cozy Hoian Boutique Villas in Cam Pho, Hoi An is een populaire keuze onder reizigers. Gelegen op 0.3 km van het hart van de stad, bevindt dit 3-sterren hotel zich op een excellente locatie met de grootste attracties binnen handbereik. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
De faciliteiten en diensten, geboden door het Cozy Hoian Boutique Villas, garanderen een plezierig verblijf voor gasten. Terwijl u verblijft in deze geweldige accommodatie, geniet u van faciliteiten als gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, supermarkt, dagelijkse schoonmaak, fax machine.
Hotelkamers zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee van het huis, handdoeken, kledingrek, weegschaal, slippers in iedere kamer. U kunt de hele dag genieten van de ontspannen sfeer van de privéstrand, golfbaan (binnen 3 km) , tuin. Het Cozy Hoian Boutique Villas is een slimme keuze voor mensen die reizen naar Hoi An: een ontspannen verblijf is gegarandeerd.

Informatie en meer foto's: Cozy Hoian Boutique Villas |klik nu|

 


 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |