THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NINH BINH
  -- Ninh Binh
  -- Ninh Binh Bich Dong Pag.
  -- Ninh Binh Bai Dinh Pag.
  -- Ninh Binh Mua Cave
  -- Ninh Binh Tam Coc Mnt.
  -- Ninh Binh Thai Vi Tempel
  -- Cuc Phuong NP
  -- Hoa Lu, oude stad
  -- Trang An Eco
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HOA LU
de allereerste hoofdstad

"We bezochten de Hoa Lu, de allereerste hoofdstad van Vietnam. Daarna bezochten we het oude paleis, dat was een goede culturele ervaring om te leren over de oude geschiedenis van Vietnam. Gevolgd door een lunchbuffet in het restaurant, dat was heel uitgebreid, met een Vietnamese standaard."


Tempel

          Hoa Lu - was de eerste hoofdstad van Vietnam en ligt vlakbij Ninh Binh. Het was de hoofdstad van de 10e tot de 11e eeuw en het was niet zo groot, slechts 300 ha. Dit kleine koninkrijk heette Dai Co Viet en het had een citadel. De omringende kalkstenen heuvels en de citadel zorgden voor een goede verdediging tegen de Chinezen. Het omvatte defensieve aarden wallen, paleizen, tempels en schrijnen, en werd omringd en beschermd door de bergen van kalksteen.
De oude hoofdstad van Hoa Lu bestaat uit twee aparte delen, de Inner Citadel, die in het westen ligt en de Outer Citadel, die in het oosten ligt en deze wordt door de meeste toeristen bezocht. De twee verdedigingswerken (citadels) worden gescheiden door een kalkstenen berg.
Zowel de toegang tot de Hoang Long ("Golden Dragon") rivier, die ten westen van de hoofdstad stroomt, wordt door een netwerk van zijrivieren met de zee verbonden.

De combinatie van bergen en zee bezorgden Hoa Lu een schilderachtig landschap. Hoa Lu ligt in een vlakke vallei, omringd door de kalksteenbergen van Trang An, die een natuurlijke en beschermde muur vormden om de oude citadel. Ten noordwesten van de stad stroomt de Hoang Long Rivier en haar zijrivieren stromen door de hoofdstad. Dit koelde het warme weer in de stad en het waren handige waterwegen.
Er is niet veel overgebleven van dit oude koninkrijk. Wat overgebleven is, zijn de resten van de paleizen en tempels en die zijn alleen interessant voor archeologen. De "Royal Court" werd gebouwd in een gebied van 150 hectare in het oostelijke deel van de hoofdstad, terwijl het westelijk deel diende als een plaats om te onderwijzen en kinderen te beschermen. De omgeving is heel pittoreske met zijn vijvers en gekartelde horizon van kalkstenen bergen.

 


De brug naar de stad

Er zijn twee tempels uit de 17de eeuw in Hoa Lu, die nagemaakt zijn naar het origineel uit de 11e-eeuwse. Het zijn de Dinh Tien Hoang Temple en Le Hoan tempel. Deze zijn gewijd aan de stichter van de Dinh dynastie en de opvolger daarvan. Deze tempels zijn te bereiken na een klim van meer dan 200 treden. Hoa Lu was 41 jaar de hoofdstad van het land (968-1009). Het had vele paleizen, pagodes, graven en paviljoens, die gebouwd waren door verschillende dynastieŽn. Eťn van de meest populaire overblijfselen is het Bao Thien Di Palace, dat werd bedekt met goud en zilver. Maar veel overblijfselen zijn vernietigd door de tijd en het weer.
Zoals elke redelijke stad heeft Hoa Lu enkele traditionele, culturele festivals, die je bij kunt wonen. De belangrijkste en grootste is het Truong Yen Festival, dat op de 10e dag van de derde maanmaand wordt gehouden in Truong Yen.
Dit festival heeft een ceremonieel en recreatief karakter. Bij het ceremoniŽle gedeelte bestaat uit een optocht vanaf de rivier en gaat dan naar de twee tempels van koning Dinh en Koning Le. Die worden aanbeden met veel wierook en toespraken.
Het recreatieve gedeelte bestaat uit het uitvoeren van een toneelstuk "Co lau tap tran", schrijven in het Han-schrift, leeuwendansen, drakendansen, roeien, schaken, worstelen etc.


De toegangspoort

Centraal staat de herdenking van de geschiedenis van Vietnam tussen 968, het jaar waarin Dinh Bo Linh zichzelf tot keizer kroonde ťn het jaar 1010, het jaar waarin Ly Cong Uan de hoofdstad verplaatste van Hoa lu naar Hanoi. De lokale bevolking van het Truong Yen dorp voeren jaarlijks een toneelstuk op over de kindertijd en de heldendaden van Dinh Tien Hoang.

 

Uit een reisverslag:

"Onder leiding van gids "Jimmy" hadden we een hele leuke dagtocht. Hij vertelde tijdens de bustocht over de historie van de te bezoeken plaatsen en vol humor over Vietnamese gebruiken. Hoa lu, de oude hoofdstad, is een mooie historische plaats. De lunch in een buffet restaurant was goed."


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |