THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOA BINH
  -- Hoa Binh
  -- Hoa Binh Bergvolken
  -- Hoa Binh Hotels
  -- Hoa Binh Map
  -- Mai Chau
  -- Pa Co Market
  -- Thung Nai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HOA BINH MAP

"Op naar Hoa Binh! Het wordt nu heuvelachtiger en de vergezichten zijn prachtig! Rijstvelden en rijstvelden en alles zo groen! En zo warm! We zien prachtige landschappen en klimmen en dalen alvast een beetje. Ik doe het rustig aan. Ik heb vanmorgen niet voldoende koffie gehad, dus ik kan van dat lijf niet alles verwachten, veel getraind heb ik niet in dit drukke voorjaar.
Na 80 kilometer fietsen komen we eindelijk aan in Hoa Binh, een behoorlijke stad. Iedereen zit buiten op een stoel. Ze zijn spullen aan het verkopen of ze zitten met hele families lekker te koken en te eten."  

De Stad

Centrum van de stad

          De kaart van Hoa Binh - is heel goed te vergelijken met de foto hieronder. We zien de rivier, de straten, de brug, de (nieuwe) televisietoren en het meertje aan de rechterkant. De provincie Hoa Binh bestaat momenteel uit één stad en tien districten (zie de kaart van de provincie).
Autoritten langs de onzekere maar pittoreske bergpassen zijn een opwindende manier om het prachtige landschap te verkennen en voor degenen met de kracht en het uithoudingsvermogen is fietsen een andere ideale manier om de bezienswaardigheden van de provincie Hoa Binh te zien.

Hoa Binh is de provincie van de vele etnische minderheden. De 7 belangrijkste minderheden zijn: de Muong, de Thai, de Tay, de Dao, de Mong, de Chinezen en de Kinh. Elke etnische minderheid heeft zijn eigen unieke cultuur kunnen behouden. In totaal zijn het er zo'n 800.000, waarvan de Muong goed zijn voor ongeveer 63%.
De provincie is bergachtig en er hebben zich grotten gevormd, zoals de Thac Bo grot, Ret grot en de Hoa Tien grot. Er is een ongerept regenwoud "Pu Nooc", waar avontuurlijke toeristen kunnen klimmen, wandelen, jagen of zwemmen in natuurlijke bronnen. De mens en de natuur hebben de dromerige Da rivier gevormd, om het toerisme verder te ontwikkelen.

 

 
De provincie van Hoa Binh


 


Op weg naar Mai Chau vanuit de stad Hoa Binh, stop je langs de Doc Koon-pas om het spectaculaire uitzicht over de vallei te bewonderen. De warmwaterbronnen van Kim Boi, op ongeveer 30 kilometer van de stad Hoa Binh, bieden een herstellend en verfrissend toevluchtsoord, terwijl het omliggende natuurgebied Thuong Tien de thuisbasis is van vele zeldzame dieren, waaronder de nevelpanter en de zonnebeer.
In de Mai Chau vallei kun je de rijstvelden bewonderen en huizen op palen zien, die nog bewaard zijn.
Op dit moment zijn er meer dan 50 dorpen in Hoa Binh, die je kunt bezoeken. Lac Village (in de Mai Chau vallei) en Muong Village (10 km van Hoa Binh) zijn de meest bekende dorpen. Deze dorpen zijn door de autoriteiten aangewezen voor het ecotoerisme. Daarnaast worden bezoekers geadviseerd om het Cultuur Toerisme Village te bezoeken in Dong Mo. Het dorp heeft een Vietnamese etnische traditionele architectuur en werd opgericht met als doel het behoud van de Vietnamese cultuur.

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |