THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOA BINH
  -- Hoa Binh
  -- Hoa Binh Bergvolken
  -- Hoa Binh Hotels
  -- Hoa Binh Map
  -- Mai Chau
  -- Pa Co Market
  -- Thung Nai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HOA BINH

"Op naar Hoa Binh! Het wordt nu heuvelachtiger en de vergezichten zijn prachtig! Rijstvelden en rijstvelden en alles zo groen! En zo warm! We zien prachtige landschappen en klimmen en dalen alvast een beetje. Ik doe het rustig aan. Ik heb vanmorgen niet voldoende koffie gehad, dus ik kan van dat lijf niet alles verwachten, veel getraind heb ik niet in dit drukke voorjaar.
Na 80 kilometer fietsen komen we eindelijk aan in Hoa Binh, een behoorlijke stad. Iedereen zit buiten op een stoel. Ze zijn spullen aan het verkopen of ze zitten met hele families lekker te koken en te eten."  


De Muong

          Hoa Binh - betekent in het Vietnamees "vrede" en het is de naam van de hoofdstad en de provincie. Hoa Binh provincie is er trots op één van de oudste gebieden in Vietnam met de wereldberoemde "Hoabinhian Culture". De stad ligt 76 kilometer verwijderd van Hanoi. Het klimaat in de provincie is representatief voor de tropische moesson, dat is vrij koud en minder regen in de winter en warm en regenachtig in de zomer. De temperatuur is hier tussen 15-29 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen.
Hoa Binh is ook één van de oudste landen in de wereld, waar het menselijk leven is bewezen. Het land heeft een lange geschiedenis. Er zijn menselijke resten gevonden van 10.000 - 2000 voor Christus. Er worden nog steeds archeologische overblijfselen, kostbare relikwieën, die de welvarende periode van Viet-Muong oude cultuur aantonen.
Hoa Binh is een bergachtige provincie ten westen van Hanoi. De provincie heeft verschillende hoge bergen, oud bossen, grotten, rivieren, meren en mineraalwater met een hoog gehalte aan mineralen, die waardevol zijn voor ontwikkeling van het toerisme.

Hoa Binh is de provincie van de vele etnische minderheden. De 7 belangrijkste minderheden zijn: de Muong, de Thai, de Tay, de Dao, de Mong, de Chinezen en de Kinh. Elke etnische minderheid heeft zijn eigen unieke cultuur kunnen behouden. In totaal zijn het er zo'n 800.000, waarvan de Muong goed zijn voor ongeveer 63%.
De provincie is bergachtig en er hebben zich grotten gevormd, zoals de Thac Bo grot, Ret grot en de Hoa Tien grot. Er is een ongerept regenwoud "Pu Nooc", waar avontuurlijke toeristen kunnen klimmen, wandelen, jagen of zwemmen in natuurlijke bronnen. De mens en de natuur hebben de dromerige Da rivier gevormd, om het toerisme verder te ontwikkelen.

 

De levensstijl van de Muong, Dao, Tay, die langs het meer en in de vallei leven, zorgen voor mooie foto's. Hoa Binh is een provincie met veel warme minerale waterbronnen en mysterieuze valleien. De Kim Boi minerale waterbron heeft een tempertuur van 34 tot 36 graden. Het water wordt gebruik voor drinken, zwemmen en geneeskrachtige behandelingen.
Het water uit deze bron heeft bijna dezelfde samenstelling als bepaalde bekende buitenlandse wereldmerken mineraalwater. Bovendien wordt aangenomen, dat verwarmd water meer opgeloste vaste stoffen kan bevatten en het heeft dus een hoog mineraalgehalte zoals calcium of lithium of radium. Daardoor is dit water een zeer effectieve therapie voor reuma, darmziekten, buikpijn, hoge bloeddruk etc.


De Kim Boi Warmwater Bron

 

Thung Nai is een ideale plek voor ecotoerisme. Je kunt hier varen op het romantische groene oppervlak van de Da Rivier. Langs kronkelende stromingen en prachtige vergezichten aan beide oevers. Thung Nai is vooral geschikt voor toeristen, die op zoek zijn naar een rustige ontspanning met familie of vrienden. Hier vergeet je alle stress van het drukke leven en kun je genieten van het prachtige wonder der natuur. Thung Nai wordt ook beschouwd als "Ha Long Bay op het land".

In de Mai Chau vallei kun je de rijstvelden bewonderen en huizen op palen zien, die nog bewaard zijn.
Op dit moment zijn er meer dan 50 dorpen in Hoa Binh, die je kunt bezoeken. Lac Village (in de Mai Chau vallei) en Muong Village (10 km van Hoa Binh) zijn de meest bekende dorpen. Deze dorpen zijn door de autoriteiten aangewezen voor het ecotoerisme. Daarnaast worden bezoekers geadviseerd om het Cultuur Toerisme Village te bezoeken in Dong Mo. Het dorp heeft een Vietnamese etnische traditionele architectuur en werd opgericht met als doel het behoud van de Vietnamese cultuur.

 

Veel dorpen liggen op maximaal 3 km afstand van Mai Chau. Deze dorpjes zijn zeer gemakkelijk te bereiken - je kunt een fiets huren of je kunt lopen. Als je een bezoek wilt brengen aan een markt, dan is de Pa Co zondagmarkt een goede optie. Het ligt ongeveer 20 km van Mai Chau, op de weg naar Moc Chau. Veel dorpelingen uit de bergdorpen kopen of verkopen bijna alles. De minderheden zijn hier in de meerheid.
De markt is een "must" voor iemand, die op zoek naar een paar goede souvenirs of als je speciale producten wilt kopen, zoals honing, verse groenten en fruit, levende vis, paling, slakken of Vietnamese delicatessen. Er zijn ook traditionele brokaat geweven producten te koop, gemaakt door vakkundige Thai vrouwen. De markt op zondag trekt een groot publiek. Het is kleurrijk met levendige bezienswaardigheden en de geuren zullen je zintuigen prikkelen. Verwen je smaakpapillen met traditionele authentieke Thai gerechten en proef eens van de rijstwijn, die in de dorpen gemaakt is.


Nabij Mai Chau

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |