THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

 

Hekou
de grens over..... in China!

"Het lijkt erop dat je de bus gewoon moet zwaaien als deze moet stoppen ... we dachten eerst dat we in de schoolbus zaten, omdat blijkbaar alle kinderen in de stad naar de zaterdagschool werden verscheept. De kleine groene bus, die voor het hotel stopt, is superhandig."  

          Van Lao Cai naar Hekou-stad China - Nadat we de vriendschapsbrug waren overgestoken, werden we op Chinese bodem begroet door een douanier, die ons hielp met onze immigratieformulieren. Nadat we indruk op hem had gemaakt met onze gekke Chinese taalvaardigheid (hallo en bedankt), werd hij erg vriendelijk en legde in gebroken Engels uit, waar hij een geldautomaat kon vinden en waar hij een lokale bus kon vinden, die ons naar het afgelegen busstation zou brengen. Dit was een gelukje voor ons! Hoewel we die dag niet met de bus zouden verder reizen, hebben we veel geleerd over deze niet zo bereisde grensovergang.

Hekou is een mooie kleine stad met een geweldige sfeer, en het is eigenlijk de moeite waard om de dag te verkennen. Zorg ervoor dat je wat suikerriet van de markt haalt, het is geweldig!!
Het is waar dat het belangrijkste busstation in Hekou ongeveer 5 kilometer buiten de stad uit is gebouwd, maar het goede nieuws is, dat er een lieve, kleine, groene bus naar het busstation rijdt, die slechts 1 RMB kost. De trip duurt minder dan 15 minuten om daar te komen.
Er zijn slechts een paar van deze bussen, die op de route naar het busstation rijden. Je stapt slechts een paar blokken van immigratie (gemarkeerd aan de linkerkant van de onderstaande kaart met een 'x')in de bus. Om de bus te laten stoppen, moet je gewoon moet zwaaien en zo kom je bij het busstation om verder te reizen.

 


De Vriendschapsbrug

Er is een bank (op de kaart onderaan aangegeven als 'geldautomaat') met een Engels sprekende geldautomaat (geen grapje, hij praat met je!) Direct naast de bank zijn er verschillende schone en goedkope hotels. De goedkoopste was vlak naast de geldautomaat en was een geweldige deal voor een grensstad (60 RMB ~ $ 10). Onze kamer had uitzicht op de kleine groene bushalte.

De kleine groene bus die voor het hotel stopt, is superhandig (aangegeven aan de rechterkant van de kaart met een 'x'). Er zijn slechts twee bussen die naar Yuanyang gaan en beide vertrekken in de vroege ochtend (06:00 en 09:00 uur).


De groene bus

We hadden plezier in Hekou en waren blij dat we de kans hadden om daar te blijven. Mensen spreken geen Engels, maar waren supervriendelijk. Er zijn veel kleine winkelstraten om doorheen te lopen en twee markten (één voor 'spullen' en de andere voor vlees en groenten). We ontmoetten een "coole" man genaamd Ernie die ons door de voedselmarkt leidde.
We konden geen wifi vinden, maar er is een enorm computercafé op een trap verderop in de straat van de markt, en de giechelende meisjes achter de balie stonden erop dat we niet hoefden te betalen (misschien omdat we het hoogtepunt waren van hun entertainment voor de dag).

Ook in de buurt van de markt zijn straten vol met koks die klaar staan om alles voor je te koken ... het enige wat je hoeft te doen is de groenten of het vlees dat je wilt aanwijzen.


Plattegrond

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |