THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HO CHI MINH CITY
(City Map - Saigon)

"Op zaterdagochtend was het zover. Mijn eerste binnenlandse vlucht stond gepland van Da Nang naar Saigon. Rond 9 uur werd ik opgehaald en ik zou rond 12 uur vliegen. Of nou ja, dat was de bedoeling, want de vlucht had een half uur vertraging. Deze teleurstelling werd echter weer gecompenseerd met het feit dat ik gratis extra beenruimte had gekregen. Ideaal, want daardoor had ik de mogelijkheid om lekker languit te liggen. Binnenlandse vluchten zijn makkelijk te boeken, met bijvoorbeeld Skyscanner. Zo had ik mijn vlucht een paar dagen voor vertrek voor €39 geboekt, inclusief ruimbagage.
In de loop van de middag kwam ik aan in Saigon en wat direct opviel aan deze stad is dat het echt compleet anders is dan de andere steden in Vietnam. De stad is namelijk sky high en daarmee veel moderner en grootster dan de andere plekken die ik tot nu toe heb bezocht. Voor velen is dat ook een reden om niet te lang in Saigon te verblijven.
Ik verbleef mijn laatste drie nachten wederom in het Vietnam Backpacker Hostel. Wellicht iets te veel een party hostel voor mij, maar de faciliteiten (zoals de privé kamers) waren erg goed, waardoor ik daar wel vrede mee had.
Zo was er een grote rooftop, waar je elke avond tussen 18-19 gratis sterke drank kreeg. Ook werden er veel thema avonden georganiseerd, zoals een pubquiz of karaoke avond en vanaf 23.30 had je de mogelijkheid om aan te sluiten bij de pubcrawl. Ik heb veel gezellige mensen leren kennen en dus zeker geen spijt van m’n keuze!schoonheidskoninginnen, diavoorstellingen, magische acts, een huis van gruwelen, karate, gokken, restaurants, cafés, bars , en een populaire bijzaak van dansende crossdressers die eind jaren negentig verboden was. Het Ba Chua Xu-heiligdom is de meest populaire religieuze plaats in Zuid-Vietnam. "


Winkelen in Ho Chi Minh is echt eén van de hoogtepunten van deze fascinerende stad. Overal in het centrum van Saigon ontstaan nieuwe winkelcentra, die internationale modemerken met zich meebrengen om de meest veeleisende modekenners te plezieren, maar het is de verscheidenheid aan winkelervaringen en eenmalige items die ons het meest opwindend maken over winkelen in Ho Chi Minh.
Boutique-mode is hier prominenter aanwezig dan bijna ergens anders in Zuidoost-Azië, waar op maat gemaakte artikelen kunnen worden gekocht voor een fractie van wat ze elders kosten. Markten in Ho Chi Minh worden ook sterk aanbevolen omdat ze nog steeds een centrale rol spelen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking en bezoekers - echt een winkelervaring die je niet snel zult vergeten.


Ben Thanh markt

Deze stad is zo interessant, zo levendig en dynamisch dat zelfs als je een paar uur op één plek blijft, je je niet hoeft te vervelen.
We hebben talloze scènes gezien, bijvoorbeeld een man die letterlijk op zijn motor slaapt, een gezin van vier op een motor met een zwangere vrouw en de man die met één hand rijdt, mensen die op hun motor alles vervoeren wat je maar kunt bedenken: stofzuiger , kransen voor een begrafenis, kooien met kippen, tv, etc.
Een van de verrassende momenten in de late namiddag was toen mensen hun stands sloten in een gebouw waar de markt was, en nieuwe op straat begonnen te brengen (voor de avondmarkt). Het zag er tegelijkertijd eng en fascinerend uit.

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |