THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HO CHI MINH CITY
(Highlights)

"De volgende dag laten we ons per cyclo, een soort riksja, in een drie uur durende tocht door de stad rijden. Als het begint te regenen worden onze benen keurig afgedekt met een dekkleedje en krijgen we een dakje boven ons hoofd, zodat we redelijk droog blijven. We bezoeken de wijk Cholon, waar voornamelijk Chinezen wonen. Hier gaan we naar de grootste overdekte markt. Het lijkt wel een mierenhoop. Iedereen is aan het inpakken, uitpakken, verpakken, herschikken, voorraden tellen, enz."


Ben Thanh markt

          Na de drukte van Hanoi - zul je misschien denken, dat Ho Chi Minh City een romantische, rustige stad is. Dat is echter niet waar. Ho Chi Minh City geeft de toeristen de indruk van bruisende, drukke stad met mensen, die altijd haast lijken te hebben.
De stad heeft de grootste bevolkingsdichtheid en het heeft het gekste verkeer van de wereld. Dat is dan ook de reden, dat Ho Chi Minh City "de plek van de snelle cultuur" wordt genoemd.
Het is echter niet juist om te zeggen, dat de toeristen niet rustig de attracties van de stad kunnen bekijken. Ik zal je een aantal ideeŽn van attracties in de stad geven, die imponerend zijn en waard om bezocht te worden. De volgorde is willekeurig. Het is geen voorkeurslijstje.
 

 

Pham Ngu Lao Street is de straat, die je als backpacker of toerist niet mag missen. De straat ligt in het westelijk gedeelte van District 1 en staat bekend als de straat waar de meeste reizigers verblijven op hun backpack vakantie. Hier vind je westerse restaurants, koffiehuizen en internationale bars, talloze reisbureautjes en kiosken, betaalbare motels, hostels en guesthouses (evenals veel zogenaamde 'mini-hotels': gebouwen die gewoonlijk met zes tot zeven verdiepingen hebben, maar zelden een lift hebben), internet cafe's, apotheken en souvenirwinkels

De Ben Thanh markt ligt in het hartje van Ho Chi Minh City. Het is een populaire markt voor toeristen, die op zoek zijn naar kleding, etenswaren, stoffen, verzamelobjecten, of souvenirs. Je kunt ook een hapje eten op deze markt en er zijn dan ook tal van traditionele gerechten beschikbaar. 's Nachts, deze markt is gesloten en de avondmarkt opent rond zonsondergang.

Je moet er op voorbereid zijn, dat je wordt lastiggevallen door sjacheraars, wanneer je door de smalle paadjes langs de kraampjes slentert en op zoek bent naar een leuk restaurantje.
De markt is ook een goede plek om op souvenirs te jagen en je zult veel vervalsingen vinden van kleding, tassen en make-up. Er zijn ook snoepkraampjes, groente- en fruitkraampjes. Je moet er ook op voorbereid zijn, dat je moet afdingen om een goede deal te sluiten.
Elke verkoper prijst zijn waren aan en zal proberen je naar binnen te lokken. Een wandeling over deze markt is zeer de moeite waard. En dus heel veel waard, als je echt iets nodig hebt.

 


Chinatown

Chinatown (Cholon) is de moeite waard om met een bezoek te vereren. Hoewel er ongeveer 38% van de totale bevolking van district 5 aan Chinezen wonen, wordt het beschouwd als "het land van de Chinezen" in Ho Chi Minh. Chinatown is het grootste commerciŽle centrum van de Chinezen in Vietnam.
Al meer dan 100 jaar wonen de Chinezen in deze stad en de Chinese gemeenschap is uitgegroeid tot een onlosmakelijk deel van het Vietnamese leven. Ze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Vietnam. De schoonheid van het oude, charmante Chinatown verrijkt cultuur van de stad.
De straten van Chinatown zijn gevuld met mooie bezienswaardigheden, tempeltjes en de geur van allerlei soorten. Je bent hier ook aan het juiste adres voor uitstekende koffiebonen en thee, lekker voor thuis.
Cholon is altijd druk. Dus toeristen hoeven zich geen zorgen te maken over de geschikte tijd om Chinatown te bezoeken. Zelfs 's avonds zijn er nog kraampjes, die een maaltijd serveren tot middernacht.

 

Net zoals in veel andere Aziatische landen, heeft het boeddhisme meer dan 10 miljoen volgelingen en men vindt duizenden tempels en pagodes door het hele land. Toeristen, die naar Vietnam komen, wordt aangeraden om tenminste ťťn pagode te bezoeken om meer te begrijpen van het geloof en het spirituele leven van Vietnamees.
De Giac Lam Pagode is de oudste (1744) van de stad. De Giac Lam is een fantastisch sfeervolle plek in een rustige, tuinachtige omgeving. De Chinese karakters, die de naam van de tempel vormen (覚 林寺) betekenen 'Feel the Woods tempel' en de overhangende Bodhi boom (een vijgenboom, heilig voor boeddhisten) in de voortuin was een geschenk van een monnik uit Sri Lanka in 1953.
Naast de boom staat een glanzend wit standbeeld van Quan Am Bo Tat op een lotusbloem, een symbool van zuiverheid.
Net zoals in veel Vietnamese boeddhistische tempels, vind je hier aspecten van zowel het taoÔsme en het confucianisme. Voor de zieken en bejaarden geldt, dat de pagode een bedevaartsoord is, omdat wanneer de bronzen klok luidt, de gebeden verhoord worden van de indieners.


Giac Lam Pagode en Quan Am Bo Tat

Het War Remnants Museum is een museum in het centrum van Ho Chi Minh City dat zich richt op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. Het werd op 4 september 1975 geopend onder de naam "Exhibition House for US and Puppet Crimes". In 1990 werd de naam veranderd in "Exhibition House for Crimes of War and Aggression" en in 1995, nadat de politieke en diplomatieke betrekkingen met de Verenigde Staten waren verbeterd, werden de beladen woorden "war crimes" (oorlogsmisdaden) en "aggression" (onderdrukking/agressie) uit de naam verwijderd en ging het museum verder onder de huidige naam: "War Remnants Museum".
De collectie van het museum bestaat uit een groot aantal foto's verdeeld over een aantal thematisch ingerichte ruimten over onder meer de bombardementen door de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog, de gevolgen van het giftige Agent Orange dat over Vietnam werd uitgespoten door Amerikaanse vliegtuigen en ander oorlogsgeweld, zoals het bloedbad van Mỹ Lai en het gebruik van napalmbommen. Verder zijn er voorwerpen tentoongesteld zoals een guillotine waarmee gevangenen werden geŽxecuteerd door de Franse kolonisten en later de Zuid-Vietnamese regering (voor het laatst gebruikt in 1960) en de zogenaamde "tijgerkooien" waar Zuid-Vietnam politieke gevangenen in opsloot.


Basiliek van Notre-Dame

De Basiliek van Notre-Dame van Saigon is een kathedraal in de binnenstad van Ho Chi Minh City. Deze kathedraal werd gebouwd door de Franse kolonisten tussen 1877 en 1880. Het gebouw heeft twee klokkentorens van 58 m hoog. De Rooms-katholieke Kerk vestigde zich in het toenmalige Saigon, nu Ho Chi Minhstad, om religieuze diensten aan te bieden aan de gelovige Franse kolonialisten. Op 7 oktober 1877 legde bisschop Isidore Colombert de eerste steen voor de kathedraal die de toenmalige houten kerk die veel te klein was geworden en tevens zwaar beschadigd was door termieten moest vervangen. Al het bouwmateriaal is afkomstig uit Frankrijk. In oktober 2005 zou het Mariabeeld op het plein voor de kathedraal hebben gehuild. Volgens de verhalen zou een traan over de rechterwang hebben gelopen. Duizenden mensen kwamen op dit "wonder" af en de politie moest het verkeer rondom de kathedraal stopzetten. De kerk zelf liet in een reactie weten dat het verhaal niet waar was en dat het Mariabeeld niet gehuild had. Desondanks bleven nieuwsgierige mensen nog dagen lang toestromen.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |