THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

FERRY
Ferry van HCMC naar Vung Tau

"De terminal voor de ferry is gemakkelijk te vinden in Vung Tau. Wij hebben daar twee tickets geboekt voor de boot naar Ho Chi Minh a 200.000 Dong ( ongeveer € 8,-).
De veerboten vertrekken stipt op tijd. De boten zien er aan de buitenkant wat oud uit, maar binnen heeft iedereen een comfortabele eigen stoel. Je kunt tijdens de bootreis, welke 1 uur en 25 minuten duurt, uitstekend zitten.
De bootreis brengt je door het begin van de Mekong delta. Er is veel natuur te zien en tevens kom je onderweg regelmatig enorme zeeschepen tegen.
Het was een mooie, comfortabele reis naar Ho Chi Minh. En zeker een heel goed alternatief voor de bus, welke er namelijk bijna 3 uur doet."


De Terminal Bach Dang (HCMC)

          Ho Chi Minh City ligt niet aan zee - en heeft dus geen strand. Vung Tau is het dichtstbijzijnde stad-aan-zee van, dus het is natuurlijk een populaire get-away voor de inwoners van Ho Chi Minh City. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de snelle bootdienst. Dit was de snelste weg voordat de Long Thanh-snelweg werd geopend. Nu duurt de tijd van de reis met een minivan ongeveer hetzelfde. Zelfs na de opening op een verbeterde snelweg tussen Ho Chi Minh City en Vung Tau is het nemen van de boot nog veel leuker, comfortabeler en mooier.


De ferry in Ho Chi Minh City

Er varen drie ferry diensten op dit populaire traject en dat zijn Vina Express, Petro Express, Greenlines-DP. De ticketprijs van deze veerbootmaatschappijen zijn hetzelfde, dus je kiest voor de maatschappij, waarvan de vertrektijd bij jou past. Er zijn per dag vier vertrektijden: heen en terug. Eventeeul kunnen er met de boot ook fietsen meegenomen worden (van tevoren regelen). Ze varen dus frequent op dit traject, maar kunnen variëren per seizoen. Check dus een dag van tevoren de actuele informatie voor de gewenste vertrektijd. Het zijn snelle draagvleugel boten.
De rederijen hebben nieuwe boten, modern, lopen zeer soepel en voldoen in principe aan de eisen van de moderne reiziger. De tocht duurt ongeveer een uur en drie kwartier en er kunnen, afhankelijk van grootte, 200 passagiers mee.

 

De vaartijden zijn onderhevig aan verandering, vooral door weersomstandigheden.
Ho Chi Minh City - Vung Tau is één van onze drukste routes. De afvaarten zijn in de drukke periodes regelmatig uitverkocht. Dit zijn o.a. nationale feestdagen. Je moet dus in deze periodes tijdig boeken.
Op de boot zijn de stoelen zijn breed en bieden veel beenruimte, en zijn gemaakt van een zachte netstof / mesh-stof, die comfortabel zit. De reddingsvesten zijn ook gemakkelijk bereikbaar onder de stoel. Er is wifi aan boord en video-entertainment. Je hoort uit de speakers traditionele Vietnamese muziek, maar dit is niet luid, zoals het geval is in andere Zuidoost Aziatische landen. Er is aan boord ook de airconditioning op een redelijk niveau en niet ingesteld op "vrieskou".


We krijgen een flesje water

 

Er is een klein dek aan de achterkant, maar dit is niet echt geschikt om te zitten. Hier kunnen eventueel o.a. fietsen staan. Dit is een snelle bootdienst en geen pleziercruise, dus je moet het doen met het uitzicht vanuit het raam en kijken naar het landschap, dat voorbij glijdt. Er is een schoon westers toilet aan de achterkant en er is geen snackbar aan boord. Je krijgt voor “onderweg” wel een klein flesje water. De boot is schoon, het personeel behulpzaam en de service is goed.
Het grootste deel van de reis verloopt soepel over de rivier. Pas op het eerste stuk bij vertrek vanuit Vung Tau, waar de rivier de zee ontmoet en de boot de baai oversteekt, wordt het een beetje ruw.
In Vung Tau kunnen de inwoner van HCMC genieten van het strandleven en de zee. Indien ze dat niet willen, kunnen ze naar het grootste Christusbeeld van Zuidoost Azië (groter dan het evenbeeld in Brazilië), de Monkey Pagode of naar het Pretpark Ho May.

De terminal is gemakkelijk te vinden in Ho Chi Minh City. De Bach Dang Wharf is de veerbootterminal en dicht bij het Renaissance-hotel in het centrum van Ho Chi Minh-stad en het vertrekpunt naar de badplaats Vung Tau. De pier is ook een populair startpunt voor boottochten langs de rivier de Saigon. Deze werf is over het algemeen veel beter, vooral voor mensen met een lichte handicap, geen trappen. Het is ook een beetje makkelijker te vinden en taxi's kunnen je afzetten bij de voordeur.


De route

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |

-