THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Van Mieu
Literatuur museum

"Hanoi is erg gezellig met zijn nauwe straatjes. Vooral in het oude centrum bevinden zich allerlei handwerkslieden en winkeltjes. Per straat is er hetzelfde soort winkels. Er zijn straten voor alles: schoenen, kleding, tassen, horloges, zonnebrillen, koelkasten, tv's, kunst, souvenirs enz. Op de stoepen zitten Vietnamezen te eten en te praten. Ze koken hun potje eten buiten op straat.
's Middags maken we een anderhalf uur durende fietstocht door het oude centrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater. Een uniek Vietnamees cultureel evenement, waar poppen, ondersteund door live muziek, personages uitbeelden en theater spelen in het water".


Van Mieu - Literatuurmuseum

          Van Mieu ook wel Literatuurtempel genaamd - is een Confuciustempel in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De Literatuurtempel bevindt zich op een korte wandeling van het Ba Dinh-plein en ligt ook dicht bij het presidentieel paleis en het Vietnam Fine Arts Museum. De tempel bevindt zich tussen de Ton Duc Thang-straat en de Van Mieu-straat, ongeveer 2 km ten westen van het Hoan Kiem-meer.

De Literatuurtempel wordt vaak beschouwd als één van de meest pittoreske toeristische attracties van Hanoi. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een universiteit in 1070 en is gewijd aan Confucius, geleerde en wijsgeer. Het was de eerste universiteit van Vietnam.
Ruim twee eeuwen terug werd de universiteit gesloten en sindsdien is de tempel een plaats waar studenten nog steeds komen om er in alle rust te studeren.
Het gebouw buitengewoon goed bewaard gebleven en is het een prachtig voorbeeld van Vietnamese, traditionele architectuur.

 

Oorspronkelijk accepteerde de universiteit alleen aristocraten, de elite en de koninklijke familieleden als studenten, voordat ze uiteindelijk hun deuren openden voor de 'gewone mensen'. Succesvolle afgestudeerden hebben hun namen gegraveerd, die bovenop de schilden van stenen schildpadden te vinden zijn.


Stenen schildpadden

 

Er zijn vijf binnenpleinen in de tempel. Twee met volledig aangelegde tuinen. De derde heeft een grote vijver, die bekend staat als de bron van hemelse helderheid. De vierde binnenplaats heet de Sage-binnenplaats en heeft een standbeeld van Confucius. Het wordt aan weerszijden begrensd door paviljoens waar in de altaren van 72 van de belangrijkste studenten van Confucius zijn opgenomen.
De vijfde binnenplaats bevatte de Quoc TU Giám, de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in 1076 door koning Ly Kan Duc, maar werd verwoest door de Franse bombardementen in 1947.


Hoofdingang

De indeling van de tempel is gebaseerd op de geboorteplaats van Confucius met een prachtige hoofdingang en een pad, dat ooit alleen voor de koning was gereserveerd en door het centrum loopt. De onberispelijke tuinen zijn rijk aan oude bomen en worden beschouwd als een serene plek, waar studenten kunnen ontspannen. Er zijn stenen beelden en inscripties verspreid over de tempel, die veel van zijn originele kenmerken hebben behouden. Het is de meest bekende bezienswaardigheid van de academische wereld in Vietnam.

 

Openingstijden: van 08:00 - 17:00 van november tot maart en van 07.30 - 18.00 uur voor de rest van het jaar. Gesloten op een maandag

  

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |