THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

HET TREINSTATION

"Wij hebben onze hele reis in Nederland uitgestippeld. Nu is treinreizen ons altijd best goed bevallen, dus besloten we ook in Vietnam de trein te gebruiken. Van Hanoi tot Hue met het vliegtuig en verder met de trein in drie etappes naar Ho Chi Minh Stad. De tickets met Creditcard in Nederland betaald en de tickets op laten sturen naar ons eerste hotel in Hanoi. Inderdaad in Hanoi lag alles klaar in ons hotel.
De treinen zijn comfortabel, niet lux. Wij hadden soft seats. Wel aan te raden. De langste reis was tien uur en dan worden houten banken wel erg hard. We hebben genoten. Natuurlijk toeristen, maar ook veel locals. Je raakt makkelijk in gesprek en je ziet veel van het land. Prachtige natuur. In de trein loopt men met van alles te eten en te drinken rond. Wat ons betreft doen! ".


Station A

          Het station - is verdeeld in station A en station B. Station A is de belangrijkste en ligt aan Le Duan straat. Iets minder dan twee kilometer van het centrum van de oude wijk. Het is een imposant, grijze betonnen gebouw met de duidelijke letters "Ga Ha Noi". We gaan er van uit, dat je nog geen kaartje gekocht hebt en dus "blanco" naar het station gaat.
Station A is voor de reis met de Reunification Express naar het zuiden en Station B is naar het noorden (Sapa). Het beste is als je iemand van tevoren in het Vietnamees alles hebt laten opschrijven: de vertrektijd, datum en of je een stoel of bed wilt hebben. Dat briefje kun je dan aan het loket laten zien.

Je kunt ook van tevoren een kaartje kopen bij een reisagent. Deze nemen meestal een aantal kaartjes af en dat bespaart je heel veel moeite in het station. Deze reisagenten rekenen een paar dollar meer, maar het is de moeite waard.
Als je binnen komt zijn de loketten aan de linker kant. Grote witte affiches hangen aan de muren en laten de treintijden en prijzen zien. Je moet een nummer trekken en dat moet je goed in de gaten houden. Het nummer wordt afgeroepen en op een display verschijnt het nummer van het loket, waar je naar toe moet.
Wees standvastig en laat je niet wegsturen naar een ander loket. Ook moet je opletten op Vietnamezen, die willen voordringen. Vietnamezen houden niet van wachten en zullen dit zeker proberen, voor te dringen

 

Als je eenmaal een kaartje hebt, moet je alles goed controleren: vertrektijd, datum en stoel. Wanneer je nu naar een perron moet, zul je de spoorrails moeten oversteken naar het juiste perron moeten lopen. Er zullen ongetwijfeld mensen naar je toe komen, die je koffer willen dragen. Ga hier niet op in.
Als de trein gereed is voor vertrek, moet je de juiste deur vinden van je wagon. Bij de deur moet je het treinticket tonen, voordat je instapt.
Op de perrons zijn winkeltjes, waar je iets kunt kopen voor de reis. Er is zelfs een fast food restaurant. Ook lopen er op de perrons mensen rond met koopwaar. Zorg er altijd voor, dat je gepast geld hebt om te betalen.


Station B

 

Station B is voor treinen naar het noorden, aan de andere kant van het spoor. Het is bereikbaar via een ingang aan Tran Quy Cap. Om er te komen, loop je naar de spoorwegovergang te noorden van het station en vervolgt dan de weg naar links. Hier worden de kaartjes verkocht naar Sapa en Lao Cai. De openingstijden van de loketten zijn van 04:00-06:00 en van 16:00 tot 22:00 uur, hoewel ik ze ook op andere tijden open hebt gezien.
Als je een kaartje hebt gekocht bij een reisagent, moet de deze zeer waarschijnlijk omwisselen aan een loket. Maak je geen zorgen: het is zo gebeurd. Deze loketten bevinden zich in de wachtruimte. Er zijn niet zoveel winkeltjes als in Station A. Er is ook geen fast food restaurant. Als je nog iets wil eten, moet je het station weer uit lopen.
Wanneer op het bord in de wachtruimte staat, dat de trein gereed is voor vertrek, loop je door de poort en laat je jouw ticket controleren, voordat je naar de trein gaat. Hier gelden dezelfde regels: geeff niemand uw ticket of bagage.


Het dagelijkse leven langs het spoor

 

Uit een reisverslag:

"We hadden de Violette train geboekt voor wat meer luxe. Eigenlijk kan ik kort zijn hierover: het was een avontuur maar dat was het dan. Kinderen vonden het leuk om te doen maar als je wil slapen dan moet je niet via de trein naar het zuiden".

 

Bekijk het TREINSTATION SAIGON <klik>

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |