THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

HANOI HIGHLIGHTS

"We bezoeken natuurlijk ook het schitterende Ho Chi Minh-museum, met moderne kunst en veel foto's over het leven van Ho Chi Minh.
's Middags maken we een anderhalf uur durende fietstocht door het oude centrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater. Een uniek Vietnamees cultureel evenement, waar poppen, ondersteund door live muziek, personages uitbeelden en theater spelen in het water".


Cyclo's

          Hanoi - is een veelzijdige stad, waar je veel kunt doen. Je kunt nèt buiten de stad heerlijke fietstochtjes of een boottocht maken. Je zou zelf naar zee kunnen, die op 60 km afstand ligt. Ook zou je een fantastische 3-daagse excursie kunnen boeken naar het onvergetelijke Halong Bay of de bergvolken. Ik beperk mij tot de attracties in de stad, hoewel je daarbuiten gemakkelijk je kunt vermaken. De meeste attracties bevinden zich op loopafstand.

Voor de aller-leukste attractie van de stad kun je de reisgids opbergen en gewoon wandelen, want de nummer 1 van de stad is de Old Quarter(de Oude Wijk).
Dwalend door deze wijk, zie je winkeltjes, guesthouses, straatverkopers en tempels. Soms nog een oud, Frans koloniaal huis. Loop maar net als iedereen gewoon op straat, want de trottoirs zijn ingenomen door werklieden en verkopers. Kijk echter uit voor de motorfietsen en cyclo's, want het verkeer is chaotisch.
Straten hier zijn genoemd naar de medicijnen, sieraden, fans, koper, paardenhaar, kip en zelfs doodskisten, die hier eenmaal verkocht werden. Dit verklaart ook, waarom de namen van enkele lange straten op onverklaarbare wijze van naam veranderen na een woonblok.

 

Op nummer 2 zetten we het Hoan Kiem meer en de Ngoc Son Temple, dat op loopafstand te vinden is. Dit ligt ten noorden van de Oude Wijk. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad. Voor de lokale bevolking is dit een populaire plek bij zonsopgang (joggen) en zonsondergang (flaneren).
De naam van het van het meer Hoan Kiem ( vertaald:"Teruggenomen Zwaard") verwijst naar een legende uit de 15de eeuw. Het verhaal gaat, dat de keizer een magisch zwaard had gekregen van de Golden Turtle God (Kim Qui) om de Chinezen te verjagen. Na het succesvol verdringen van de Chinese invallers, vaarde de keizer op Hoan Kiem-meer toen er een reusachtige schildpad boven water kwam, die het zwaard van hem weggriste en in de diepte verdween. Het zwaard is nooit meer teruggevonden.
Op een eilandje in het meer staat de stenen Schildpaddenpagode. Daar is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer werd opgevist. Volgens deskundige was de schildpad 500 jaar oud, oftewel uit de tijd van de legende!
De pagode (Ngoc Son Temple) staat in het midden in het meer op een klein eiland, dat verbonden is met het vasteland door een houten brug. Het eiland staat bekend als het Jade Island. De tempel is populair en trekt veel bezoekers en werd gebouwd ter herdenking van de 13e eeuwse militaire leider Tran Hung Dao, die bekend was om zijn dapperheid in de strijd tegen de Chinese Yuan-dynastie.


Ngoc Son Temple

 

Op de 3e plaats zou ik het Water Puppet Theatre (Roi Nuoc) zetten. Het is een bijzondere attractie, die u niet mag overslaan. Het is een toneelstuk geheel uitgevoerd door poppen in en op het water. De poppen worden bewogen met stokjes onder water.
De traditie van dit waterpoppenspel gaat meer dan 1000 jaar terug. Het geheel wordt begeleid door een "live" orkest. Dit bijzondere poppenspel is alleen te bewonderen in Vietnam. Er werden vroeger in de rijstvelden feestdagen met poppenspelen uitgevoerd. Dit is nu in het theater uitgegroeid tot een wereldberoemd theaterstuk. Een uurtje en heel erg leuk om iets mee te krijgen van deze vorm van entertainment.
Het theater bevindt zich vlakbij het Hoan Kiem meer en de Oude Wijk.


De oude wijk

Op de 4e plaats komt het Ho Chi Minh Mausoleum. Het mausoleum bevindt zich in het centrum van het Ba Dinh-plein, waar Ho Chi Minh na de capitulatie van Japan in 1945 de onafhankelijkheidsverklaring voorlas. Er staat meestal een rij bezoekers voor het mausoleum. Eenmaal binnen zien we het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh in een glazen kist liggen. In het mausoleum is het verboden te praten, een tas te dragen, foto's te maken, te eten, of je handen in de zakken te houden.
Het mausoleum is 's morgens op dinsdag, woensdag, donderdag en het weekend geopend van 8 tot 11 uur. Informeer naar de tijden. De toegang is gratis. Ga van tevoren na of het lichaam van Ho Chi Minh tijdens je verblijf aanwezig is, want het is twee maanden per jaar (meestal van 4 september tot 4 november) voor onderhoud in Rusland.
Het mausoleum ligt 3 km verwijderd van de Oude Wijk. Je kunt er komen met een cyclo of bus.

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |