THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

HANOI

"Hanoi is erg gezellig met zijn nauwe straatjes. Vooral in het oude centrum bevinden zich allerlei handwerkslieden en winkeltjes. Per straat is er hetzelfde soort winkels. Er zijn straten voor alles: schoenen, kleding, tassen, horloges, zonnebrillen, koelkasten, tv's, kunst, souvenirs enz. Op de stoepen zitten Vietnamezen te eten en te praten. Ze koken hun potje eten buiten op straat.
's Middags maken we een anderhalf uur durende fietstocht door het oude centrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater. Een uniek Vietnamees cultureel evenement, waar poppen, ondersteund door live muziek, personages uitbeelden en theater spelen in het water".


Cyclo's

          Hanoi - is de hoofdstad van Vietnam en ligt in het noorden van het land. Het is echter niet de grootste stad van het land, dat is Hi Chi Minh City in het zuiden. Iedereen, die ooit bezocht Hanoi heeft, zal je waarschijnlijk vertellen dat het de mooiste stad van heel Azië is. Je kunt de hoofdstad niet verlaten, voordat je Train Street hebt gezien: een nauwe straat, waardoor de trein dendert. De treinstraat van Hanoi is een unieke attractie, waar je het "dodelijke tartende" moment kunt ervaren, wanneer de trein je op ongeveer 40 centimeter passeert. Het is één van de must-see attracties in Hanoi voor elke toerist die door Hanoi reist en een populaire fotografieplek voor toeristen.
De stad heeft veel meren en ligt aan de Rode Rivier. Er zijn omzoomde boulevards en elke veroveraar, die de stad in de vallei veroverde, heeft zijn souvenirs achter gelaten. Vanaf de Chinezen, die het eerst kwamen, tot de Fransen in de vorige eeuw.
De reis van Noi Bai Airport naar de stad duurt ongeveer een uur en je kunt een enkele schrijnende glimp opvangen van het moderne Vietnamese leven: boeren, die hun akkers bewerken, grote rivieren, moderne snelwegen, die abrupt hobbelige wegen worden.

Het aanblik is vooral adembenemend bij zonsondergang, wanneer de wegen zich vullen met fietsen. Alles neemt een diepe kleur aan, als een modern schilderij, die je in één van de galeries in Hanoi kan bewonderen. Op de één of andere manier lijkt de ondergaande zon de rijstvelden te kleuren, wanneer de zon laag schijnt en langzaam achter de horizon verdwijnt.
Aan de rand van de stad lost de weg op in een doolhof van kronkelende, smalle, omzoomde rijstroken. Je wordt aan de zijkant omringd door ambachtslieden, winkels en cafés, dan weer door sierlijke villa's en mensen op de fiets, cyclo's en motorfietsen. Moderne gebouwen lijken uit het niets te verschijnen. Je vraagt je af, of ze zomaar uit de lucht zijn komen vallen en het niet uitmaakte, waar ze landden. Terwijl je jezelf dit vertelt, bedenk je, dat er niets zo belachelijk mooi kan zijn als Hanoi, maar het verbaast je toch!

 

In Hanoi vind je gemakkelijk een taxi's met een meter of een huurauto. Als je van plan bent de stad uitgebreid te bekijken, kun je in overweging nemen om een fiets of een motor te huren, maar je kunt naar de indrukwekkende  Dong Xuan Market.
Ten noorden van het Hoan Kiem-meer is Hanoi het gezelligst. Hier vindt de bezoeker bijna alle voordelige hotels, toeristische winkels, cafés en restaurants van de stad. Niet alleen is hier het oudste deel van de stad, maar het is ook het drukste en meest interessante deel van de stad. Elke straat is bochtig, intiem, en schaduwrijk. 's Nachts zijn er verlichte etalages, de straten zijn er verlicht en het is levendig.

 

Het is afhankelijk van welke reisgids je leest, hoe deze wijk van Hanoi wordt. Soms is het de "Oude wijk", of de "Antieke wijk," of de "36 straten." Het ligt ingeklemd tussen de noordelijke oever van het Hoan Kiem-meer, de muren van de oude Citadel en de bedijkingen, die de stad tegen de Rode Rivier beschermen.
Bij of in het Hoan Kien meer kun je de Chua Tran Quoc of Ngoc Son Tempel bezoeken. Het theater met de Waterpuppets is ook een boek waard: indrukwekkend en mooi, hoe zich alles in het water afspeelt.
De 36 kleine straatjes in deze wijk zijn elk vernoemd naar handelswaren, die eens verkocht werden door bedrijven in die straat. Straten hier zijn genoemd naar de medicijnen, sieraden, fans, koper, paardenhaar, kip en zelfs doodskisten, die hier eenmaal verkocht werden. Dit verklaart ook, waarom de namen van enkele lange straten op onverklaarbare wijze van naam veranderen na een woonblok. Als je de stad verkent, gebeurt het, dat je hele huizenblokken tegen komt met tingieters, kleermakers, papier en lakwerkmakers.


De oude wijk

De beste en meest aansprekende manier van vervoer om deze oude wijk te verkennen is te voet of per cyclo. Vaak worden deze bestuurd door mannen met erwt-groene helm op, die ze eruit zien als soldaten. Je moet van tevoren een prijs afspreken (afdingen). De meeste bestuurders zullen een uurtarief berekenen en brengen je dan naar alle verplichte culturele en historische plekjes.

Hanoi is zeer compact gebouwd en de meest interessante plekken voor toeristen zijn allemaal relatief dicht bij elkaar. Dat maakt het gemakkelijk om de beste delen van de stad te voet of per cyclo te bezoeken. Je kunt waarschijnlijk vanuit de oude wijk alle bezienswaardigheden bewonderen. Dus waarom haast?

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |