THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ham Ninh

"De moeite van een bezoekje waard. Een adntal eenvoudige eethuisjes, op drijvende pontons aan de pier. De vissen worden in grote leefnetten in zee bewaard: dus zeeverser kan bijna niet... "


Ham Ninh

          Ham Ninh - is een vrij groot en pittoreske vissersdorpje aan de oostkust van het eiland Phu Quoc op ongeveer 15 kilometer afstand van Duong Dong. Het dorp ligt naast een prachtige turquoise zee en is omringd door een vrij groot bergachtige bos, dat deel uitmaakt van de Ham Ninh bergketen, die ongeveer 30 km lang is en langs de grens van de Phu Quoc National Park loopt. De zee bij Ham Ninh is ondiep en bevat de grootste concentratie van zeewier en was ooit de thuisbasis van de (nu mogelijk uitgestorven) dugong of zeekoe.

Ham Ninh heeft zich ontpopt als een top toeristische bestemming op het eiland, vanwege zijn beroemde oceaan pier, goedkope krab, visgerechten en de vele drijvende visrestaurants.

In het verleden was Ham Ninh Village een plaats, waar veel vissers beschutting zochten tegen stormen. Langzaam ontstond er een gemeenschap, dat zich concentreerde rond de visserij en het duiken naar parels. De bewoners leefden in bescheiden rieten bamboehutten of ze leefden op hun boten en leidden een eenvoudig leven. Tegenwoordig is Ham Ninh een dorp, dat zich gestaag met de tijd ontwikkelt.

 

Met de stroom van toeristen, de ontwikkeling van de infrastructuur en het elektriciteitsnet op het eiland heeft Ham Ninh een flinke groei doorgemaakt. Er zijn meer restaurants, hotelletjes, winkels, en zelfs enkele benzinestations. De belangrijkste economie hier is nog steeds gebaseerd op de visserij. Echter veel plaatselijke bewoners hebben hun oorspronkelijke beroep verruild met een baan in de toeristen branche. Nog steeds staan er rustieke bamboe rieten huizen, maar ze worden langzaam vervangen door de betonnen variëteit.

De pier van Ham Ninh steekt nog steeds ver in de oceaan, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Ham Ninh gebergte en de kustlijn. Aan het einde van de pier zijn er meestal een paar kleurrijke vissersboten, die hun dagelijkse vangst lossen. Het strand heeft geelkleurig, zacht zand, maar er is veel rotzooi dichtbij de stad. Als je hier wilt genieten van het strand, loop dan 10 minuten naar het noorden langs de kust. Hier kun je dan ook heerlijk zwemmen en snorkelen.


De pier van Ham Ninh

Als je op het eind van de pier staat, kun je in de verte enkele eilandjes zien: de Hai Tac Archipelago. Deze eilanden staan ook bekend als de "de Piraten Eilanden". Deze eilanden zijn momenteel niet toegankelijk, tenzij je een visser bent of iemand van de Vietnamese marine. Ten zuidoosten van de Piraten Eilanden zie je Nghe Eiland.
Als je geluk hebt, kun je misschien een hanengevecht zien in het dorp. Bij de pier zijn enkele drijvende restaurantjes, waar je vis kunt eten, die op de markt in het dorp of op de pier is gekocht. Ham Ninh is de plek, waar je gedroogde zeepaardjes kunt kopen. Je kunt ze ook levend zien in bassins, waar ze verkocht worden.
Krab is de specialiteit in Ham Ninh en je kunt in elke eetgelegenheid eten. Je kunt vooral krab en andere schaal-en schelpdieren eten in de buurt van de pier. De prijs van de krab in Ham Ninh is verreweg de goedkoopste op het eiland. Krab is meestal gestoomd en wordt gegeten met een dipsaus van limoensap, zout en peper. Een andere specialiteit is zeekomkommersoep. Als u geen trek hebt in krab of zeekomkommer, dan zijn er een heleboel andere visgerechten of traditionele Vietnamese gerechten, die u kunt proberen.
Er zijn hier ook een groot aantal geneeskrachtige drankjes te koop, die gemaakt zijn van zeewier of ginseng. Er is zelfs rijstwijn te koop, waarin zeepaardjes zitten.


Drijvende restaurantjes

 

 


Ham Ninh Homestay

Ham Ninh Homestay ligt in Hàm Ninh, op 9 km van Duong Dong, en biedt een restaurant en gratis WiFi in de hele accommodatie. Bij de accommodatie is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. Verder zijn er slippers en gratis toiletartikelen beschikbaar. De receptie is 24 uur per dag geopend. Bij deze accommodatie bij particulieren kunt u tennissen. De internationale luchthaven van Phu Quoc is 6 km verderop.

Informatie en meer foto's: Ham Ninh Homestay |klik nu|

 


 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |