THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 HALONG BAY
  -- Halong Bay
  -- Halong Bay Map
  -- Halong Cat Ba Island
  -- Halong Caves
  -- Halong Jonk/ Cruise
  -- Halong Dr. Dorpen
  -- Halong Hotels
  -- Halong Parels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HA LONG
Drijvende Dorpen

"We gingen naar het dorp als onderdeel van de tour. We stapten in een bamboeboot voor een tocht op het water rond het dorp en de omgeving. Dit was een geweldige manier om een goede kijk te krijgen in leven van deze mensen. Het is interessant om te zien, hoe mensen wonen op het water. Het is zeker een bezoek waard".


Halong Bay met een drijvend dorp

          Drijvende dorpen -, wat bedoel je? Ja, ver van Nederland bestaat een echte gemeenschap van mensen, die leven op het water met drijvende woningen, scholen en bedrijven. Varend langs drijvend dorp heb je de kans om de lokale bevolking te ontmoeten, een bezoek te brengen aan een kleine school en te zien, wat het is om dagelijks leven net boven de mooiste smaragdgroene zee.
Drijvende dorpen behoren tot de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Halong Bay. Het merendeel van de drijvende dorpen staan op de Werelderfgoedlijst: Ba Hang, Cua Van, Vung Vieng en Cong Dam. Onder deze dorpen behoren Vung Vieng en Cong Dam in de Bai Tu Long Bay tot de minst toeristische. Het is de thuisbasis van traditionele drijvende dorpen, die dateren uit de vroege negentiende eeuw.

Elke vissersdorp heeft ongeveer 30 - 50 families met een bevolking van ongeveer 200-600 mensen. In totaal zijn er ongeveer 400 families in de dorpen met ongeveer 1800 bewoners. Omdat op de meeste van de rotseilanden in Halong Bay te schraal zijn om iets te verbouwen, is het dagelijks leven in het drijvende dorp erg hard en slecht.
Voedsel en water moet geïmporteerd worden van het vasteland en de grootste bron van inkomsten komt uit de visserij en enkele toeristische activiteiten. De bewoners binden de drijvende woningen aan elkaar om zich te beschermen tegen orkanen en stormen.
Kinderen in de dorpen leren meestal zwemmen voor ze zelfs kunnen lopen. Ze helpen hun ouders al op jonge leeftijd en ondersteunen al doende het drijvend dorp, dat ze hun "huis'" noemen.

 

Het dorp is een echte waterwereld. Deze huizen gaan mee met de stijgende en afnemende met de getijden, beschut te midden van majestueuze kalkstenen rotseilanden. Het drijvend dorp is de thuisbasis van vele generaties. Veel van de bewoners zullen het drijvende dorp nooit verlaten, maar het dorp is oud en unieke in deze wereld, waar ze worden geboren zijn. De bewoners zijn onlosmakelijk verbonden met hun omgeving.


Drijvende huizen

 

Het merendeel van de junks, die een cruise door de Halong Bay maken, komen langs de drijvende dorpen. Waarschijnlijk maken ze een korte stop bij een viskwekerij en kun je een indruk krijgen van het dagelijkse leven in zo'n dorp. Je krijgt misschien een kijkje in de eerste levensbehoeften van de dorpelingen. Sommige bewoners komen je ophalen met hun sampan om je een kijkje te geven in hun dorp.

Traditioneel heeft elke boot in de drijvende dorp een aparte huishouden. Tevens is het een vlot of boot, die altijd meerdere functies dient. Het is een thuis, een vervoermiddel en een bron van inkomsten.


Drijvende huizen

Het indrukwekkende omhoog rijzende eilandjes is wat Ha Long Bay zo bijzonder maakt, maar wat zich aan de binnenkant van die eilandjes bevindt is minstens zo bijzonder.

 
Ook geweldig was het kijken naar de vele vogels. Gelukkig hadden we een verrekijker mee!. Onze jonk, de Bhaya, is voor Aziatische normen luxueus, voor ons net voldoende wat betreft comfort, maar wat was het heerlijk om vanaf je eigen balkon of vanaf het bovendek de natuurpracht te bewonderen! Het eten aan boord was ook zeer goed, zowel ontbijt, lunch als diner.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |